404 Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 Może ktoś wie czemu przy dodawaniu nowego kontaktu bądź edycji, nie ma możliwości dodania np. ę/ń ? Dostaję informację zwrotną "nazwa jest za długa". Przykład: Edward Stekała zmieniam e na ę po tym potwierdzam i nazwa jest za długa....
0 ZduneX25 Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 Jaki ROM, bo na naszym można bez problemu?
0 404 Opublikowano 4 Października 2016 Autor Opublikowano 4 Października 2016 Miui 8 by xiaomi,eu 6.8.11 | (rozwojowa)
0 mrosi Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 56 minut temu, 404 napisał: Może ktoś wie czemu przy dodawaniu nowego kontaktu bądź edycji, nie ma możliwości dodania np. ę/ń ? Dostaję informację zwrotną "nazwa jest za długa". Przykład: Edward Stekała zmieniam e na ę po tym potwierdzam i nazwa jest za długa.... Dodawaj kontakty do konta Xiaomi/Google, a nie do pamięci SIM. W karcie SIM nazwa kontaktu jest ograniczona do 12 znaków. Dodanie w nazwie polskiego znaku diakrytycznego "zjada" pięć znaków.
0 wulfel Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 Pamiętaj też że lista kontaktów nie toleruje nazwy kontaktu zaczynające się np. na Ł, klikając np. na kontakt na T lista zatrzyma się na L.
0 fred Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 Mam kontakt na Ł i działa poprawnie. Redmi Note 3 Pro, xiaomi.eu 6.9.29, zresztą na poprzednich też działało. Kiedyś był taki bug, ale od pewnego czasu działa.
0 wulfel Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 Żeby było jasne, np wybierając kontakt na M klikasz z prawej strony na literę M czy przewijasz do tego kontaktu U mnie na Mi4c dalej to nie działa nie wybiorę po literze tylko muszę przewijać ale wystarczy zmienić kolejność w nazwie kontaktu np.na Nowak Łukasz i wszystko jest ok.
0 fred Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 Na jakąkolwiek literę z boku kliknę to przewija. Oczywiście na liście nie ma polskich znaków więc szukając na Ł muszę kliknąć L albo M. I do takiej litery przewija.
0 wulfel Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 Może to poprawili a może Redmi Note Lte tego problemu nie miał nie wiem, suma smarum na Mi4c jeszcze to mam bo z ciekawości zmieniłem nazwę kontaktu zaczynając go od imienia Łukasz. Problem był kiedyś poruszany więc to przypomniałem, obyśmy tylko takie problemy mieli z Miui
0 fred Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 Jak pisałem to działa na Redmi Note 3 Pro. Redmi Note Lte ma żona. Sprawdziłem też działa.
Pytanie
404
Może ktoś wie czemu przy dodawaniu nowego kontaktu bądź edycji, nie ma możliwości dodania np. ę/ń ?
Dostaję informację zwrotną "nazwa jest za długa". Przykład: Edward Stekała zmieniam e na ę po tym potwierdzam i nazwa jest za długa....
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi