Skocz do zawartości
  • 0

Spółgłoski i samogłoski w kontaktach

Pytanie

Opublikowano

Może ktoś wie czemu przy dodawaniu nowego kontaktu bądź edycji, nie ma możliwości dodania np. ę/ń ?

Dostaję informację zwrotną "nazwa jest za długa". Przykład: Edward Stekała zmieniam e na ę po tym potwierdzam i nazwa jest za długa....

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
56 minut temu, 404 napisał:

Może ktoś wie czemu przy dodawaniu nowego kontaktu bądź edycji, nie ma możliwości dodania np. ę/ń ?

Dostaję informację zwrotną "nazwa jest za długa". Przykład: Edward Stekała zmieniam e na ę po tym potwierdzam i nazwa jest za długa....

Dodawaj kontakty do konta Xiaomi/Google, a nie do pamięci SIM. W karcie SIM nazwa kontaktu jest ograniczona do 12 znaków. Dodanie w nazwie polskiego znaku diakrytycznego "zjada" pięć znaków.

• 0
Opublikowano

Mam kontakt na Ł i działa poprawnie. Redmi Note 3 Pro, xiaomi.eu 6.9.29, zresztą na poprzednich też działało. Kiedyś był taki bug, ale od pewnego czasu działa.

• 0
Opublikowano

Żeby było jasne, np wybierając kontakt na M klikasz z prawej strony na literę M czy przewijasz do tego kontaktu 

U mnie na Mi4c dalej to nie działa nie wybiorę po literze tylko muszę przewijać ale wystarczy zmienić kolejność w nazwie kontaktu np.na Nowak Łukasz  i wszystko jest ok.

• 0
Opublikowano

Na jakąkolwiek literę z boku kliknę to przewija. Oczywiście na liście nie ma polskich znaków więc szukając na Ł muszę kliknąć L albo M. I do takiej litery przewija.

• 0
Opublikowano

Może to poprawili a może Redmi Note Lte tego problemu nie miał nie wiem, suma smarum na Mi4c jeszcze to mam bo z ciekawości zmieniłem nazwę kontaktu zaczynając go od imienia Łukasz. Problem był kiedyś poruszany więc to przypomniałem, obyśmy tylko takie problemy mieli z Miui 8-)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...