Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wszystko na plus nie dziala tylko dioda led dla połączeń przychodzacych :)

aplikacja typu light manager daje możliwość uaktywnienia diody dla połączeń nieodebranych :)

Edytowane przez nosteres
Opublikowano

Gps działa a co do appdrawera to nie wiem i co Ci chodzi ;) standardowy launcher to trebuchet... Ja uzywam google now launcher, ostatnio pixel launcher i wszysyko jest ok mozesz wyslac screenshoota ?? Moze cos w ustawieniach launchera trzeba zmienic  z tego co pamietam w nim bylo do wyboru albo styl kompaktowy albo na sekcje dzielony moze to cos zmieni

Opublikowano

nie wysle screena bo jestem na miui :)

dopiero na nast weekend sie bede mogl pobawic zmiana romu :)

a chodzi o to ze ikony sa krzywo wzgledem siebie.. jedna nizej druga wyzej jeszcze inna bardziej w lewo inna w prawo.. poprostu /ciach/ :D

Opublikowano

na tych launcherach co uzywam tego nie doświadczam ;) i faktycznie w trebuchet to występuje ;p nie zauwazyl tefo z racji ze instaluje gappsy z launcherem razem ;p

Opublikowano

Jak z obsługą multitouch w tym systemie? Jest poprawiony tak jak w najnowszym miui? Można zarządzać kartami sim? Znaczy się włączać i wyłączać ta która się chce?

Opublikowano
1 godzinę temu, nosteres napisał:

Multitouch moim zdaniem działa poprawnie :) w tej chwili korzystam z jednej karty sim więc prosze kogoś kto używa dwuch żeby podzielił się wrażeniami

Multitouch bardzo łatwy sprawdzić czy działa poprawnie, program do rysowania, i patrzeć czy przy dotykaniu dwoma palcami rozpoznaje dotknięcia przy samych krawędziach.

Opublikowano (edytowane)

Występuje błąd 3 palca co jakiś czas wykrywa 3 dotknięcie :) ten sam błąd co w miui ;) na szczęście nie przeszkadza to w użytkowaniu ;p

Edytowane przez nosteres
Opublikowano (edytowane)

Jezyk polski jest ;) wkurzająca jets nowa funkcja ktora dodali czyli aktywna boczna krawędź ktora działa jako wstecz.

Edytowane przez nosteres
Opublikowano
15 godzin temu, nosteres napisał:

Jezyk polski jest ;) wkurzająca jets nowa funkcja ktora dodali czyli aktywna boczna krawędź ktora działa jako wstecz.

Na xda narzekają na źle działające wifi. Jak u Ciebie? Znasz jakieś forum gdzie można więcej opinii o tym romie poczytać? 

Opublikowano

Nugat w tej chwili słabo się nadaje do użytku. Nie działa dużo rzeczy i niepełne spolszczenie. Trzeba czekać aż wyjdzie jakaś wersja oficjalna nocna.

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
2 godziny temu, senq napisał:

Na xda narzekają na źle działające wifi. Jak u Ciebie? Znasz jakieś forum gdzie można więcej opinii o tym romie poczytać? 

wifi coś szwankowało przy wersji wcześniejszej chociaż u mnie może raz zerwało połączenie :) a co do forum to jedynie xda po ang albo 4pda po rosyjsku

2 godziny temu, marcin19883 napisał:

Nugat w tej chwili słabo się nadaje do użytku. Nie działa dużo rzeczy i niepełne spolszczenie. Trzeba czekać aż wyjdzie jakaś wersja oficjalna nocna.

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

mi tam odpowiada ;) z każda wersją jest coraz lepiej ;)

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, AndropaX napisał:

A kogo jeszcze obchodzi 7.0 emoji14.png
0e17c0852994c459e74bf267a8b8bd76.jpg

Wysłane z mojego Pixel przy użyciu Tapatalka

To ja już wiem, że mnie nie :D

Edytowane przez Antyhaker
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, AndropaX napisał:

Mogłeś złożyć nowy wątek ze swoim romem. Jakieś podsumowanie, co działa?

Gratuluję udanej kompilacji.

Widzę, że użyłeś starego sterownika ekranu, przez co nie jest wykrywany poprawnie dotyk drugiego palca przy krawędziach. Jest szansa na nowszy sterownik? w nowym miui jest to naprawione. Ogólnie przed chwilą zainstalowałem twój system i gratuluje świetnej roboty.

Edytowane przez senq
Opublikowano

@AndropaX

włączyłem roota w ustawieniach developerskich, jednak titanium backup nie mógł wykonać akcji na aplikacjach systemowych. Zainstalowałem supersu i zaktualizowałem "binaries" i system już nie wstaje.

Opublikowano

A ja włączyłem root i Titanium odzyskał, co trzeba. Ale ja tak przerzucam tylko dodatkowe apki - ustawienia systemowe wolę zrobić ręcznie.

Pierwsze wrażenia jak przy 7.0. Nie działają niektóre ustawienia typowe dla CM - ikonka baterii itp. Pierdoły. Poza tym sprawia wrażenie działającego całkiem nieźle. Zobaczymy po pewnym czasie. Nie zwróciłem uwagi na diodę ;)

Opublikowano (edytowane)

Nie działają tryby wydajności i dostajemy wyłączony jeden Duży rdzeń bez możliwości włączenia. Nie wiem dlaczego ale strasznie długo ładuje się bateria. W sumie też bawię się telefonem ale wskaźnik naładowania praktycznie się nie podnosi.

Co to jest Camera2 mode w ustawieniach aparatu? Wywala aplikację po włączeniu i już jej nie uruchomimy (reset pamięci aplikacji pomaga)

Edytowane przez senq
Opublikowano

widzę że liczba alfa testerów przekroczyła 300 🤣🤣🤣

Wysłane z mojego Mi-4c

Opublikowano

A z czego lejesz? Rom CM14.1 póki co działa całkiem ok. Mam tylko dziwną pozycję w analizie zużycia baterii. Na pierwszym miejscu jest "inne".

20d6d431584fd333a442d0bcf6b84a16.jpg

A tyle mam SOT. I zostało jeszcze 48 procent baterii.

eae70452e4ae0c353ead2aa1debc101e.jpg

Jest mniej więcej jak na CM13.1.

Opublikowano (edytowane)

Instalował którą wersję z wczoraj? @AndropaX jakie zmiany?  Link jest w wątku na xda

Co do wersji z 27 to strasznie kiepsko bateria trzyma, co mnie dziwi, bo dużo dobrego się naczytałem o cm14. Jak zrobić żeby móc pobierać większe pliki bez zatrzymywania pobieranie przez android.

I Strasznie szybko są ubijane aplikacje, właściwie wchodząc do chrome co jakąś chwilę wczytuje mi się od nowa

Edytowane przez senq
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...