mpw1 Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 (edited) Witam Od 1/2 roku mam Redmi Note 3 pro nic nie uaktualniałem, wersja android 5.1.1 LMY47V MIUI Global 7.1 (stabilna) 7.1.9.0.0(LHOCNCL) Po polsku 1- Po podłączeniu do komputera z win 10 jest tylko dźwięk w komputerze i telefonie że się podłączyło, ale nie ma ikony z telefonem w komputerze. Zmieniałem kable, porty USB nic to nie dało. Po podłączeniu kabla do komputera otwiera się okno w telefonie z ładowaniem. W telefonie wyświetla mi się Urządzenie multimedialne MTP aktywne oraz Aparat PTP nie aktywne, Włączanie i wyłączanie tych przełaczników nic nie daje poza tym że słychać dźwięki łączenia. Na początku z trudem otwierał się katalog na komputerze od jakiegoś miesiąca nie. Może mi ktoś pomóc ? Edited September 28, 2016 by mpw1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrx Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Flashowanie telefonu programem Miflash http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpw1 Posted September 28, 2016 Author Share Posted September 28, 2016 46 minut temu, adrx napisał: Flashowanie telefonu programem Miflash http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html U mnie po podłączeniu telefonu do komputera jest inaczej niż w Twojej instrukcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diabl0pl Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 (edited) Zainstalowałeś Mi PC Suite? Cytat Zbiór poradników dla początkujących użytkowników Redmi Note 3 Pro Cytat 1. Instalacja Mi PC Suite i sterowników.http://en.miui.com/thread-92720-1-1.html Poprawne wgranie sterowników to podstawowy warunek bezproblemowego korzystania z innych poradników. W przypadku problemów z instalacją sterowników przejdź do poradnika nr 2. 2. Wyłączenie weryfikacji podpisu cyfrowego sterowników w systemach (64-bit): Windows 7, Windows 8 i Windows 10.http://en.miui.com/thread-237673-1-1.htmlUwaga: W przypadku Windows 10 zaleca się skorzystanie z "Temporary method" Edited September 28, 2016 by Diabl0pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Na to wychodzi że nie ma sterowników ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpw1 Posted September 28, 2016 Author Share Posted September 28, 2016 2 godziny temu, adrx napisał: Flashowanie telefonu programem Miflash http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html 1 godzinę temu, Diabl0pl napisał: Zainstalowałeś Mi PC Suite? Tak zainstalowałem nową wersję Mi PC Suite, miał problemy z połączeniem z telefonem przez kabel ale jakoś poszło po restarcie komputera łączy się z telefonem wyszukuje zdjęcia muzykę itp niestety dalej nie ma ikony telefonu w oknie z dyskami w windowsie. Natomiast w menadzerze urządzeń teraz wyświetl jak na zdjęciu poniżej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diabl0pl Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Hmm, debugowanie przez USB jest włączone? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpw1 Posted September 28, 2016 Author Share Posted September 28, 2016 Tak debugowanie jest włączone Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diabl0pl Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 (edited) Hm, no to mi pomysły się skończyły, może ktoś bardziej obeznany pociągnie temat dalej. Edited September 28, 2016 by Diabl0pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpw1 Posted September 28, 2016 Author Share Posted September 28, 2016 a może to flaszowanie zrobić do końca Flashowanie telefonu programem Miflash http://en.miui.com/thread-235865-1-1.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diabl0pl Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Nie wiem co z tego wyjdzie, skoro komputer nie widzi tego telefonu w sposób, w jaki powinien. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpw1 Posted September 28, 2016 Author Share Posted September 28, 2016 PCSuite widzi telefon, zainstalowałem sterownik qualkoma i nie mam żadnych żółtych komunikatów w Menadżerze urządzeń. Zainstalowałem też Mi flash. Teraz mogę flaszować tylko nie wiem czy nie stracę żadnych danych z telefonu, na czym polega to flaszowanie tak w dwóch zdaniach, co się dzieje z telefonem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diabl0pl Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 (edited) Podczas flashowania należy wybrać opcję "flash all" (clean all), jak widnieje w instrukcji, więc z telefonu wszystko znika. Warto zrobić kopię zapasową danych, których nie chce się utracić. Samo flashowanie to w skrócie takie bezpośrednie wgrywanie nowego systemu na telefon. Edited September 28, 2016 by Diabl0pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpw1 Posted September 28, 2016 Author Share Posted September 28, 2016 No to dziękuję za taką opcję, to grubsza operacja jest. To nie mam pomysłu co dalej robić wkurzające jest że nie mogę zgrać plików z telefonu, jedyna metoda to wyjmowanie karty sd i wkładanie do komputera. Może ktoś będzie miał jakiś prostszy pomysł, bo jak rozumiem flaszowanie też nie daje 100 gwarancji. A może ktoś zna dobrze angielski i mógłby poszukać czegoś na oficjalnym forum xiaomi ? Szanowny moderatorze więc nie kasuj tego wątka, bo jak widać rozwiązania nie ma !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diabl0pl Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 (edited) Moderator raczej nie skasuje wątku, jeśli poprawisz tytuł tematu w pierwszym poście. Jeżeli telefon kupiłeś w Chinach i nie ruszałeś softu, to na 99% jesteś na jakimś nieoficjalnym systemie, z którego nie ruszysz się w żaden sposób bez flashowania. EDIT: Jeśli chodzi o samo flashowanie, to nawet jeśli nie system w telefonie jest problemem, to jest polecane, żeby to zrobić. Można też to ugryźć z drugiej strony. Spróbuj zainstalować łatkę dla Windowsa: Media Feature Pack Edited September 28, 2016 by Diabl0pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpw1 Posted September 28, 2016 Author Share Posted September 28, 2016 Nie wiem jak zmienić tytuł a moderator mi nie odpowiedział, Telefon kupiłem w Polsce od firmy i mam w nim wersja android 5.1.1 LMY47V MIUI Global 7.1 (stabilna) 7.1.9.0.0(LHOCNCL) Po polsku nic nie uaktualniałem nic nie grzebałem. To poradź mi jeszcze co w takim razie robić, generalnie robię takie flaszowania pierwszy raz w życiu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 (edited) Ja mam fajny program do kopiowania nazywa się airdroid w Google play jest za darmo sprawdź polecam. I możesz jeszcze odinstalować sterowniki i zainstalować ponownie u mnie czasami się zdarzało że niektóre sterowniki się po prostu psuły. I spróbuj jeszcze sprawdzić na inny kompie żeby sprawdzić czy to wina telefonu Edited September 28, 2016 by madmax86 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diabl0pl Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 (edited) Sprawdziłeś, czy możesz zainstalować tą łatkę dla Windowsa i czy ona coś zmienia? Co do softu w przypadku kupowania u polskiej firmy to naprawdę nie wiem i prawdopodobnie nikt nie wie, czy wgrane jest oficjalne oprogramowanie, czy może "oficjalne", takie w cudzysłowie. Link do instrukcji flashowania jest podany w drugim poście przez @adrx, instrukcja wprawdzie jest po angielsku, ale nie wydaje mi się, by była specjalnie problematyczna. Edited September 28, 2016 by Diabl0pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpw1 Posted September 28, 2016 Author Share Posted September 28, 2016 Ta aktualizacja Windowsa nie daje się zainstalować, pisze że ta aktualizacja nie ma zastosowania do tego komputera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diabl0pl Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Mhm, no to było coś, co pomogło mi w Windowsie, bo mam wersję "N" systemu i po aktualizacji rocznicowej mi się ten "Media Feature Pack" odinstalował, dlatego liczyłem, że może w tym przypadku coś pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpw1 Posted September 28, 2016 Author Share Posted September 28, 2016 ja przeszedłem z Windows 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Na winshiecie(10) wykrywa na linuxie też ,więc może odistaluj stery ,wyczyść kompa i od nowa http://xiaomiadvices.com/download-xiaomi-usb-drivers/ wyciosane z RN3P Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki! Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 @ZduneX25 Pisał o poprawieniu tematu... Jeśli tego nie zrobisz temat wyląduje w koszu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpw1 Posted September 28, 2016 Author Share Posted September 28, 2016 Luki jak zmienić temat ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Edytując pierwszy post. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpw1 Posted September 28, 2016 Author Share Posted September 28, 2016 Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 PCSuite widzi telefon, zainstalowałem sterownik qualkoma i nie mam żadnych żółtych komunikatów w Menadżerze urządzeń. Zainstalowałem też Mi flash. Teraz mogę flaszować tylko nie wiem czy nie stracę żadnych danych z telefonu, na czym polega to flaszowanie tak w dwóch zdaniach, co się dzieje z telefonem ? Który sterownik Qualcomma? Walczę z tym na Win 7. Sterownik MTP działa tylko poprawnie w TWRP Recovery i tylko tam mogę coś wrzucić na telefon... • Tapatalk • Redmi Note 3 Pro • Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpw1 Posted September 28, 2016 Author Share Posted September 28, 2016 Ten sterownik który jest w MiPCSuite Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Niestety, nic to nie dało. Po próbie instalacji tego: Wywala to: No trudno, już nie mam pojęcia co z tym zrobić. Co dziwne, w recovery wykrywa go bez problemu i tam działa MTP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wicher Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Spróbujcie zainstalować to. Oczywiście wybierzcie swoją wersję systemu. Media Feature Pack Windows 10 x64 https://mega.nz/#!NZlkXALQ!90FK_Oj64TyncWKliLwRmy51V24J8RgfmmPt1jMxWuQ Media Feature Pack Windows 10 x86 https://mega.nz/#!IYd0xbKQ!1p1uI6UVrVHez_-m2NFdw411HHVhvBKL8t70O9KOgEk Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpw1 Posted September 30, 2016 Author Share Posted September 30, 2016 Niestety nie da rady Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wicher Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Niestety nie da rady Jaki masz system? Wysłane z Mi5 Pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpw1 Posted September 30, 2016 Author Share Posted September 30, 2016 Windows 10 Home 64 Update z win 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek74 Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 wystarczy wejsc w menedzer urzadzen i zainstalowac starszy sterownik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts