Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Sprawdzałem dziś w terenie działanie GPS-a w Hong Mi. Działa znakomicie, szybko i precyzyjnie.

Ale jest 1 mały problem - w ogóle (w żadnym momencie działania GPS) nie pojawia się ikonka anteny satelitarnej na pasku.

Czy to normalne?

Dzięki!

Opublikowano
Jak to w ogóle miło przeczytać o sprawnie działającym GPS na Mediateku :D

Masz może możliwość nagrania takiego filmiku w domu i na zewnątrz ;) ?

Filmiku nie obiecam, ale program ściągnę, potestuję i wyniki podam. Widzę też, że na filmiku ta ikonka, o którą pytam, pokazuje się... To czemu u mnie nie?

Opublikowano

Również ją widziałem i sądziłem, że ją zauważysz ;)

To w takim razie potestuj względem tego filmiku i powiedz w ile u Ciebie to się łączy.

Co do ikonki, to na pewno w jakiś sposób to sobie musisz włączyć (ja niestety oczekuję na RR i w chwili obecnej nie powiem Ci).

Opublikowano
Potwierdzam, na v.5.0 też nie mam. Na v.4.0 była.

Ale GPS działa.

A jak oceniasz jego działanie? Ja zastrzeżeń nie mam, ale może jestem mało wybredny jeśli chodzi o GPS, nie wiem. Czy ludzie narzekają na GPS w Hong Mi?

Opublikowano

właśnie też naczytałem się że na procesorach mediateka gps szwankuje ale na moim RR wszytko ładnie śmiga łapie szybko fixa, mam versje 4.0 i mam ikonke

Opublikowano

Jak na moje użytkowanie gps'a (Yanosik, Mapy Google, Endomondo) to nie mam żadnych zastrzeżeń.

No chyba że w mapach Google jak trzymam w ręce to coś świruje (pokazuje tak jakbym np. szedł bokiem albo tyłem czasami). :P Ale w aucie bez problemu.

Opublikowano
Do romu dla Hongmi dodajemy mały fix do build.prop na GPS. Może dlatego.

Może dlatego... co? Że nie ma ikonki, czy że działa zadziwiająco dobrze jak na mediatec? :)

Opublikowano

Chodzi mu oczywiście o jego działanie, i ciekawe jest właśnie jak działa GPS na RR wyjętym wprost z pudełka :D

Z drugiej strony patrząc na YT i filmiki o RR widać, że w każdym teście GPS ten telefon radzi sobie jako jeden z nielicznych na tym procesorze i to na prawdę dobrze ;)

Nie każdy przecież ma ROM stworzony przez miuipolska.pl :D

Opublikowano

Tzn nie wiem jak teraz jest na WCDMA ale na moim TD na początku GPS był do d... tzn aplikacja trackujaca z Google Play pokazywała bzdury i np. przeszedłem 5 kilometrów w linii prostej a apka twierdziła, że 20 km po jakichś krzakach. Potem dodaliśmy fix i wtedy że tak powiem trasa się wyprostowała i poprawnie pokazywało pozycje. Ten sam fix jest w romach z xiaomi.eu .. bo sam go tam dodałem :)

Nie wiem, może teraz na romach stable się to poprawiło i stock z chińskim 5.0 czy tam 4.0 ma ok.

Dużo osób np. na youtube ma romy multilanguage z xiaomi.eu - zresztą nie ma innych romów tak na prawdę.

Opublikowano
Jak na moje użytkowanie gps'a (Yanosik, Mapy Google, Endomondo) to nie mam żadnych zastrzeżeń.

No chyba że w mapach Google jak trzymam w ręce to coś świruje (pokazuje tak jakbym np. szedł bokiem albo tyłem czasami). :P Ale w aucie bez problemu.

To jest właśnie problem który już dawno zgłaszałem. Poza tym to co pisał Acid u mnie również występowało, dziwnie wskazywał pozycje, przekłamywał. Na miuipolska jest ok ;)

Opublikowano

Acid, a odnośnie ROMu z naszej strony.

W jaki sposób mam przetestować nowego RR jak już dotrze pod kątem tego właśnie, w jaki sposób na stockowym ROMie działa GPS ? ;)

Chciałbym sprawdzić jak się będzie zachowywał po wyjęciu z pudełka oraz po wgraniu PL, lecz nie wiem jakie mam testy przeprowadzić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...