Ralph Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Witam, Zamówiłem telefon Xiaomi Mi2S 32GB plus akcesoria do niego z ibuygou.com. Zapłaciłem pay palem, pieniądze odpowiednio pobrało z mojego konta - ani za dużo ani za mało. Dzisiaj zaglądam jak tam moje zamówienie i patrzę, a na liście zamówionych przedmiotów widnieją 2x Xiaomi MI3 na Snapdragonie - screen w załączniku. Powinienem się jakoś martwić, obawiać i pisać do sklepu nim wyślą mi te dwie deski do krojenia chleba?
Lalo Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Witam, Zamówiłem telefon Xiaomi Mi2S 32GB plus akcesoria do niego z ibuygou.com. Zapłaciłem pay palem, pieniądze odpowiednio pobrało z mojego konta - ani za dużo ani za mało. Dzisiaj zaglądam jak tam moje zamówienie i patrzę, a na liście zamówionych przedmiotów widnieją 2x Xiaomi MI3 na Snapdragonie - screen w załączniku. Powinienem się jakoś martwić, obawiać i pisać do sklepu nim wyślą mi te dwie deski do krojenia chleba? Nie masz się co martwic, najwyżej dostaniesz 2x MI 3 za darmo
Acid Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Promocja. Kup MI2 a MI3 dostaniesz gratis. No fajnie fajnie rozdają telefony, a ja nie mogę się doczekać aż łaskawie wyślą mi moje zamówienie ;/ A na serio to jak zapłaciłeś za Mi-2 i te akcesoria to jest ok. Choć ja bym mimo wszystko się ich zapytał bo ten błąd może Ci opóźnić realizację zamówienia. Darmowych MI3 raczej nie dostaniesz więc lepiej to wyjaśnić niż ryzykować, że z automatu zamówienie zostanie anulowane albo odstawione do wyjaśnienia.
Endriu Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Ja tam bym czekał, ponieważ status "paid" oznacza w moim przypadku wysłaną paczkę Piękne zamówienie.
szamanek Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 "On the way" oznacza wysłaną paczkę.
Endriu Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Tak, ale dziś mi zmienili status z "pending" na "paid" i napisali, że jutro w panelu konta będę miał numer śledzenia Edit: Z resztą kolega ma "paid" z dzisiejszą datą, także zobaczymy czy jutro zmieni się status i czy otrzyma kod śledzenia przesyłki
Ralph Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2014 Nie potrzebuje telefonu na już, moja Nokia N8 dzielnie służy. Przeczekam do przyszłego tygodnia i zobaczę co nowego na mej liście zakupowej czy gratisowe telefony zniknęły czy dorzucili kilka dodatkowych sztuk
n1tro Opublikowano 10 Stycznia 2014 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Hehe, gdyby nawet mieli dostępne od ręki Mi3 to bym mógł nawet uwierzyć, że dodadzą je przez pomyłkę do paczki xD
Ralph Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2014 Pytałem jak tam wysyłka mojego zamówienia i dostałem odpowiedź potwierdzającą że mają tam konkretne zamieszanie w związku z preorderami MI3. Wciąż walczą z przedsprzedażowymi telefonami. Wysyłają zgodnie z datą zamówienia i do 8 dni roboczych wszystkie MI3 z przedsprzedaży mają być wysłane. Powinienem teraz do nich napisać co mnie to obchodzi, skoro ja MI3 nie zamawiałem i ja na MI3 nie czekam. Z drugiej strony, mógłbym jednocześnie pomyśleć "może skupiają się na wysyłce MI3 i stąd te opóźnienie z innymi zamówieniami". Gdybym nie widział anomalii na mojej liście z zamówienia, to pewnie bym tak myślał. A tak coś czuje, że ktoś chce mi wysłać gifta w postaci dwóch drogich desek do krojenia chleba.
Endriu Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Ciekawe jak ta sytuacja się potoczy, pisz na bieżąco
AmyS Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Jeśli faktycznie @Ralph dostaniesz 2 egzemplarze MI-3, to normalnie wygrałeś na loterii. Szczęściarz z ciebie niesamowity, dostać 2 MI-3 za free Też jestem ciekaw jak się sprawa potoczy
Endriu Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Pytanie tylko w jaki sposób oni końcowo weryfikują zamówienie, bo "paid" fajnie wygląda, ale zapłacona suma już trochę gorzej i ciekawe czy przy końcowej procedurze nie rzuci się w oczy
Ralph Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2014 Właśnie Endriu, kwota rzuca się w oczy, wręcz razi. Przecież wartość pojedynczej sztuki MI-3 przekracza kwotę całego mojego zamówienia. Ja już 2x do nich pisałem. Najpierw prośbę zapytanie o wysyłkę jako gift, następnie zapytanie o termin wysyłki. Wciąż nikt się się nie interesował tymi dwoma MI-3 na liście.
Endriu Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Nie wiemy jak wygląda końcowa faza aż do oddania paczki kurierowi A co do pisania o gift to każdy z nas ku przestrodze oczywiście do nich pisze, ale Oni standardowo wysyłają do PL paczki oznaczone jako gift z zadeklarowaną niską wartością
n1tro Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Wysłali Ci już paczkę? Powinieneś już mieć numer przesyłki.
michu1210 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 A ja z drugiej beczki. Nie byłoby miło, gdybyś napisał, że jesteś z Polski i bardzo Ci przykro ale pomylili się z zamówieniem i wyjaśnić to, bez kombinowania? Pozdrawiam. Chlast z RR:-)
Ralph Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2014 n1tro status mojego zamówienia od chwili napisania pierwszego posta jest bez zmian czyli widnieje jako zapłacony. Jeśli zaczną wysyłać, to zakładam że będzie to pod koniec tego tygodnia lub na początku przyszłego. Chyba, że znów będzie jakaś obsuwa. michu1210 cały czas się do tego skłaniam. Sumienie by mnie gryzło, to raz, dwa nie miałbym ochoty się bawić w odsyłanie ich z powrotem do Chin i kwestia najważniejsza o której wspominam cały czas - nie potrzebuje tak dużego telefonu.
n1tro Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Hehe nie potrzebujesz tak dużego telefonu xD to jak Ci przyjdą te mi3 to możesz mi go podarować xD a jak sumienie będzie gryzło to postawię piwko :P
Robbo Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Ja mam stół do ping ponga. Też bym wziął te 2 paletki. Ja i LG G2
Popski Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Witam serdecznie wszystkich. Ralph jak tam zamówienie ? Ruszyło się coś ? Coś mnie podkusiło żeby zamówić sobie M2S na ibuygou, kasa z paypal`a poszła, status w sklepie paid, i tak już od 3 dni... a w ofercie napisane było, że realizacja w ciągu 2 dni roboczych (+ czas dostarczenia ). Pozdrawiam Popski
Ralph Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2014 Niestety nic nie ruszyło. Nawet nie dostałem odpowiedzi mailowej na informację o tym, że na mojej liście zakupowej widnieją niezamawiane i nieopłacone produkty. Maila wysłałem wczoraj. Może dzisiaj w nocy ktoś odpisze co dalej i jak długo jeszcze to potrwa. Jutro będzie tydzień jak zamówiłem i zapłaciłem.
Lalo Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Pisałem już, walcie na FB wedlug mnie to jest istna masakra, ze ludzie musza sie upominac o swoje zamowienia i szukac przeroznych form kontaktu ze sklepem... smiechu warte
Ralph Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2014 Endriu może gdyby mi w ogóle nikt nie odpisywał, to uderzałbym na fb. Skoro jednak nawiązałem kontakt z jakimś pracownikiem, który odpisuje mi na maila (może nie tak szybko jakbym chciał), to trzymam się tej formy kontaktu.
fyme Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 No to witam w klubie olanych. O numer trackingowy na ibuygou prosiłem się tyle czasu że jak go w końcu dostałem to okazało się że moja paczka jest już w Warszawie i następnego dnia była u mnie. To sie nazywa obsługa na najwyższym poziomie...
Ralph Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2014 Ja jestem nie tyle co zlewany, coś/ktoś wprowadził zamieszanie na mojej liście zakupowej. Stąd być może zostałem wrzucony do kolejki oczekujących na MI-3. Do lutego chciałbym otrzymać telefon, więc w żaden sposób się nie spinam, ani nic z tych rzeczy. Jestem cierpliwym i uczciwym obywatelem Polski
fyme Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 To zupełnie tak jak ja i właśnie dlatego każdy z nas po cichu modli się o ominięcie celnego
Popski Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Ralph Tu nikt się nie spina. Jakiś kontakt, niech zgadnę odpisał na 1-2 maile tak jak u mnie ? Lalo Zobaczymy co dalej, choć myślałem po lekturze tego i innych for, że będzie to załatwione sprawnie i profesjonalnie w tym sklepie. fyme po cichu ? mam nadzieje, że sąsiedzi są przygłusi w takim wypadku
Ralph Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2014 8 stycznia wysłane pierwsze zapytanie, odpowiedz 10 stycznia. Pytanie było o sposób wysyłki. 10 stycznia pytałem ile potrwa proces wysyłki - odpowiedź 13 stycznia (przypominam, że 11-12 stycznia to weekend) 13 stycznia informowałem o bajzlu na mojej liście zakupowej - czekam na odpowiedź. Moje maila szły zawsze miedzy godzinami 21-23. Odpowiedzi dostawałem zawsze rano w okolicach 3:30. Z tej krótkiej analizy wynika, że jutro po 3 nad ranem powinni odpisać. Jeśli nie odpiszą, to możemy mówić o polityce olewactwa
Popski Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zobaczymy, może jutro również dostanę odpowiedź na swojego maila ( będę cierpliwym obywatelem, choć nie będzie to proste ) Może przyklęknął im system rejestrowania/realizowania zamówień, różnie to w życiu bywa ale to takie gdybanie. Mam nadzieje, że telefon jest wart tego czekania. Idę dalej się modlić o łaskawość celników
Ralph Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zaczynamy mówić o olewactwie. Mail pozostał bez echa. Jeśli jutro też nikt nie odpisze, to wykorzystam sposób polecany przez Endriu - "walcie na FB"
n1tro Opublikowano 15 Stycznia 2014 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Ooo czyżby ktoś zaczynał narzekać? Trzeba było od razu pisać o niezamawianych mi3.
Ralph Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2014 n1tro oj tylko troszeczkę dla mnie najważniejsze, żeby dotarł do końca stycznia lub od biedy na początku lutego tego roku Edit: Jakieś dziwne ruchy na liście zakupowej. Cofnięto status Paid. Teraz wygląda to tak jak w załączniku.
Endriu Opublikowano 15 Stycznia 2014 Opublikowano 15 Stycznia 2014 No niestety, cofnęli na status oczekujący i zweryfikują otrzymany przelew. Nie przejdzie ta lista z tą kwotą
Ralph Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2014 Czyli teraz wystarczy, że ktoś przeczyta mojego maila i dalej już tylko z górki
Rekomendowane odpowiedzi