Jump to content

Recommended Posts

Posted

sprawdzałem z samego rana Wakelock Detectorem i było czyściutko. Jeszcze może to, że było 23% a rano 16%, a u mnie poniżej 20% już leci szybciej.

Posted (edited)

Można jakieś konkretniejsze info na temat tego kernala dotyczące funkcji itd.. lub link do oryginalnego tematu?

Edited by Arctic
Posted

Mogłby ktoś krok po kroku napisać jak wgrać kernel na niższą temperaturę? Nigdy tego nie robiłem i byłbym wdzięczny za pomoc.

Posted

Twrp- install- wybierasz plik zip do instalacji, lub aktualizacie w miui i również wybierasz ten sam plik i potwierdzasz.

Posted (edited)

Dzięki. Posiadam teraz takie 5 plików:

int0x19_kernel

TWRP_GlassFish

TWRP_thermalengine

Fix_15_disable_gfs

v3.1+1440_960

Instalować obojętnie w jakiej kolejności? Czy po każdym update miuipolska trzeba ten proces powtarzać? Z góry dzięki za odp.

Edited by Barol
Posted

najpierw kernel bo dodaje obsługę init.d, potem skrypty, ale zwróć uwagę, że TWRP_Glassfish i v3.1+1440_960 są od tego samego i musisz z nich wybrać jeden (chyba lepiej ten 3.1)

Posted

Dzieki, to jeszcze 2 pytania:

1. Czy po wgraniu nowego romu xiaomi.eu trzeba powtarzać wgrywanie kernelu i skryptów?

2. Jeśli chce zrobić sobie backup z kernelem to czy w twrp wystarczy że zaznaczę system i data czy jeszcze trzeba wybrać np. firmware?

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Posted
4 godziny temu, BartyS napisał:

Z tego co wiem do skryptu v3.1 nie potrzeba kernalu z obsługą init.d

no tak, ale kolega chciał wgrać cały komplet to wtedy kernel na init.d jak najbardziej się przyda

@ Barol:

1. Po wgraniu każdego systemu trzeba powtórzyć procedurę wgrywania kernela i skryptówTWRP

2. W TWRP zaznacz system, data i boot

Posted

Może ktoś udostępnić plik:

Профили:
Прикрепленный файлa5m_profiles_016.zip ( 196,61 КБ )

• Balanced — сбалансированный (по сути, MadDog 1.1 от dron3d с незначительными изменениями).
  • Eco — экономичный.
  • Eco Ultra — ограниченный, но достаточно отзывчивый (звонки, чтение, ютюб до 480p, простые игры).
  • Game — производительный (по сути, стоковые настройки).
  • Game Ultra — максимальная производительность.
  • Stock — стоковые настройки.

Bo link nie działa, na rosyjskim forum

Posted
1 godzinę temu, raddmin napisał:

Może ktoś udostępnić plik:

Профили:
Прикрепленный файлa5m_profiles_016.zip ( 196,61 КБ )

• Balanced — сбалансированный (по сути, MadDog 1.1 от dron3d с незначительными изменениями).
  • Eco — экономичный.
  • Eco Ultra — ограниченный, но достаточно отзывчивый (звонки, чтение, ютюб до 480p, простые игры).
  • Game — производительный (по сути, стоковые настройки).
  • Game Ultra — максимальная производительность.
  • Stock — стоковые настройки.

Bo link nie działa, na rosyjskim forum

wystarczy konto założyc, sam właśnie próbuję to ściągnąć ale nie daje rady z tą captchą :)

Posted (edited)

dzięki, jak już ktoś sprawdzi, to prosiłbym o informacje jak się sprawują te profile, bo nie wiem czy jest sens instalować kernale i to.

Edited by Arctic
Posted (edited)

Używam profilu EcoUltra. System Miui. Nie gram w gry, tylko internet, youtobe, gry 5 latka. Nie zauważyłem żeby bateria dłużej trzymała. Plus taki że temp. bateri to max. 46 stopni, a nie jak wcześniej powyżej 50.

Screenshot_2016-10-04-16-56-54-144_com.grarak.kerneladiutor.png

Edited by raddmin
Posted

U mnie to samo - całkiem wyłączyłem rdzenie BIG i skręciłem little do 1248 MHz. Co zyskałem? Może z kilka minut, ale nie jest tego na tyle, bym odczuł to bez patrzenia w statystyki systemu.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 27.10.2016 o 20:29, Antyhaker napisał:

Nie testowałem powyższych skryptów - jedyne co to skręciłem procesor ale jak pisałem, guzik to daje ^^

Biorąc pod uwagę, ile procent czasu aktywności telefonu procesor przebywa na najwyższych częstotliwościach, i to, że pracując szybciej, szybciej wykonuje zadanie. Wnioskuje, że skręcenie procesora g.... da. Prawidłowe przechodzenie telefonu w stan uśpienia, ilość wybudzeń, zasięg, ma kolosalne znaczenie. Sam procesor to mała część.

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...