Tenshin Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 Witam, Od paru tygodni mam problem z wgraniem europejskiego/polskiego romu na telefon redmi 3. Przeczytałem miliony poradników itp. itd. i nic nie pomaga (znając życie pominąłem jakiś, ale cóż). Dokładnie posiadam Xiaomi redmi 3 2GB procesor: 8x 1,5GHZ Zacznijmy od początku: Podążałem poradnikiem https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ i problem zaczął się przy odblokowaniu bootloadera. Dostałem SMS od chińczyka, że mogę zrobić blablabla, no to zacząłem próbować. Po kliknięciu unlock w aplikacji miflashunlock, dochodzi do 30%, albo 50% i pojawia się wielki napis: Couldn't verify device. Myślę sobie - Ok, pewnie nie jestem jedyny i jest miliard podobnych wątków na necie. Dotarłem do informacji, że muszę wgrać pierw chińskiego roma, bo z niektórymi są jaja. Super. Na początek ściągnąłem wersje z waszego poradnika. Wchodzę w updater, klikam 3 kropki, wybieram ten rom i... Can't verify update. Noż kur... Ale nie ma co się poddawać, to nie pierwszy telefon, z którym walczyłem i wcześniej zawsze się udawało (ale nie z xiaomi). Szukam dalej! Ściągnąłem kilka innych wersji chińskiego romu, by sprawdzić, czy z którymkolwiek się uda, ale bez sukcesów...Dotarłem do kolejnych informacji, By po prostu spróbować kliknąć "Download update" w updaterze (jakież to proste...), ale dzięki temu doszedłem, że aplikacja Updater w ogóle nie łączy się z netem (Klikająć w What's new, pokazuje się info o braku internetu), a telefon ciągle połączony z WiFi. Zacząłem szukać rozwiązań w tym kierunku, czyszczenie cache itp itd Updatera, ale dalej nic nie pomogło. W końcu zacząłem kombinować z aplikacją XiaoMiFlash, by wgrać tego pie.... chińskiego roma, aby móc działać dalej. Wszystko fajnie pięknie. Już nauczony, że może coś nie wyjść, ściągnąłem kilka wersji do mojego telefonu (najnowsza i starsze). Z zadowoleniem odpalam apkę i... Apka nie widzi plików tgz WTF!? Wszędzie piszą, że taka ma być, by widziało obrazy. Środek archiwum się zgadza (porównywałęm z innymi zdjęciami znalezionymi w necie) i dalej nie widzi plików. Po rozpakowaniu dalej tak samo. Cała ta akcja trwałą około miesiąca, ale jak widać bez rezultatów. Dlatego proszę o pomoc, kogoś kto ma jakikolwiek pomysł co robić dalej A jak ten ktoś jest z trójmiasta to nawet piwo postawie za dobrą pomoc! Szczegółowe info dotyczące aktualnego systemu: Model: redmi 3 Wersja Android 5.1.1 LMY47V Wersja MIUI MIUI 77. (stabilna) 77.1.1.0(LHPCNCK) Procek: 8x 1,5GHz RAM: 2,00 GB Baza Android LMY47V
bergmen Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 mi flash to program na komputer... działaj zgodnie z tym:
Tenshin Opublikowano 5 Września 2016 Autor Opublikowano 5 Września 2016 2 godziny temu, bergmen napisał: mi flash to program na komputer... działaj zgodnie z tym: Po pierwsze, dziękuję modom, za przeniesienie tego do odpowiedniego działu, a nie usunięcie postu bez odpowiedzi. Po drugie. Tak wiem, że miflash jest aplikacją komputerową, spokojnie. Nie jestem zielony w tych sprawach. Jedyna rzecz, którą niezgodnie z tym robiłem, to china rom byl na folderze w puplicie, nie bezpośrednio na dysku. Wątpię, że to coś zmieni, ale spróbuję to jutro pod wieczór, jak wrócę z roboty do domu. Chociaż jak mówię, wątpie, że to coś zmieni. Aktualnie ściagam wszystkie 4 wersje na mój telefon Redmi 3/Prime Latest Global Developer Version Fastboot File DownloadRedmi 3/Prime Latest China Developer Version Fastboot File DownloadRedmi 3/Prime Latest Global Stable Version Fastboot File DownloadRedmi 3/Prime Latest China Stable Version Fastboot File Download Koło 19 dam znać, czy dało radę coś zrobić.
tkd89 Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 Witam wszystkich, chciałem zapytać czy udało Ci się coś więcej @Tenshin ? Generalnie mam ten sam problem, też próbowałem opisywanych przez Ciebie rozwiązań i nic to nie dało. Czy ktoś z bardziej doświadczonych użytkowników xiaomi może podpowiedzieć czego możemy jeszcze spróbować aby to rozwiązać ?
cukru Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 @tkd89 Jeśli masz problem z Redmi Note 3 Pro, to to nie jest odpowiednie miejsce na tego typu pytania. Pisz w dziale swojego telefonu.
Tenshin Opublikowano 11 Września 2016 Autor Opublikowano 11 Września 2016 Witam, Przepraszam bardzo za zwłokę, ale nie miałem czasu wcześniej siąść i się bawić. Ściągnąłem te wszystkie wersje co podałem wcześniej, po kolei próbowałem, czy telefon lub miflash, którykolwiek z nich zobaczy, w różnych miejscach i dalej bez efektu... http://scr.hu/2h4q/93kv9http://scr.hu/2h4q/4jslf Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł? @cincin27 Co to znaczy, ze trzeba wypakować dwa razy? Pierw rarem, a potem do normalnego folderu z normalna nazwą? Dalej nie widzi
Tenshin Opublikowano 11 Września 2016 Autor Opublikowano 11 Września 2016 @cincin27 Aktualnie są w takim stanie, czyli ok z tego co wywnioskowałem (nie patrz na nazwę ścieżki, bo co chwile była inna by załapało). http://scr.hu/2h4q/oxqjp Tak, klikałem tryb refresh jak szalony, ale nie włączałem trybu w tryb download (fastboot, tak???), bo żadnych plików nie widziało
FromWP Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 14 minut temu, Tenshin napisał: Tak, klikałem tryb refresh jak szalony, ale nie włączałem trybu w tryb download (fastboot, tak???), bo żadnych plików nie widziało Spróbuj z tą wersją MiFlasha, ta nowa niekoniecznie dobrze działa. https://drive.google.com/file/d/0B2nl3rTqSisEM3JTQ1VqZWpudkk/view?usp=sharing
Rekomendowane odpowiedzi