MartInR Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 (edytowane) Witam wszystkich. Posiadam Mi5 i mam problem z przychodzącymi sms-ami. Chodzi o wiadomości z numerów krótkich oraz z InPostu z kodem do odbioru przesyłki. Sms-y z InPostu nie podają informacji z jakiego numeru została wiadomość wysłana. W miejscu numeru jest, że od InPost. I w tym przypadku wiadomość nie przychodzi wcale. Drugi przypadek to kody autoryzacji operacji z banku. Numer nadawcy jest 4 cyfrowy, wiadomość przychodzi dopiero za którymś razem. Raz przyszło za drugim, przy następnej operacji dopiero za 4 razem. Dodam jeszcze że smsy z T-Mobile z kodem autoryzacyjnym (IBOA) logowania przychodzą. Edytowane 5 Września 2016 przez MartInR
MartInR Opublikowano 5 Września 2016 Autor Opublikowano 5 Września 2016 Chomp SMS. Używałem jej na poprzednim telefonie S4 i nie było żadnego problemu.
Bohyn Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 To masz powód, na stockowej nie ma takich poroblemów. @AdamKli Jak dobrze pamiętam używałeś Textry i miałęś podobny problem? Jakieś rozwiązanie?
MartInR Opublikowano 5 Września 2016 Autor Opublikowano 5 Września 2016 Nie to żebym się wymądrzał, ale: Jak dla mnie to słaby powód. Jak napisałem Chomps SMS używam od dawna, na Galaxy S4 nie było żadnych problemów. Xiaomi mam od niedawna. Ustawienia Chomps-a identycznie jak w S4. Więc moim zdaniem problem polega na ewentualnym nieprawidłowym działaniu Chomps-a na Antku 6.0.1, w S4 mam KitKata. @Bohyn Całkiem możliwe że na stockowej nie będzie tego problemu, przełączę i sprawdzę przez parę dni jak to będzie. @AdamKli Czekam na twoja wypowiedź. Textra i Chomps wyszły z pod tej samej ręki.
AdamKli Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 (edytowane) Na Textra nie mam żadnych problemów z odbieraniem wiadomości ( plus / xiaomi / jakiś spam z 92512 / 8012 / bzwbk224 / plusfaktura ) z każdych numerów odbieram bez problemów. Ustawienia textra jak na załączonych zdjęciach, głównie problem zniknął po zablokowaniu kłódką. Edytowane 5 Września 2016 przez AdamKli 1
MartInR Opublikowano 5 Września 2016 Autor Opublikowano 5 Września 2016 Dzięki. Spróbuje i dam znać czy coś dało. Międzyczasie dodałem Chompsa do auto startu. po tej zmianie z banku sms dotarł od razu. Zobaczymy co z InPostem będzie po zastosowaniu się do wskazówek.
JacekBB Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 Ja miałem podobnie ale na 8sms. Fajna apka ale SMS mi nie Dochodziły Wysłane z Mi5
AdamKli Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 Ja miałem podobnie ale na 8sms. Fajna apka ale SMS mi nie Dochodziły Wysłane z Mi5 Próbowałeś zablokować kłódką?
JacekBB Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 Właśnie tego nie próbowałem bo jakoś styka mi stokowa apka od sms ale potestuję. Co dokładnie zablokować tą kłódką? Całego 8sms?
MartInR Opublikowano 6 Września 2016 Autor Opublikowano 6 Września 2016 @AdamKli Wielkie dzięki za pomoc, sms-y przychodzą bez problemu.
Adam Błażejewski Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 Super, dzięki za pomoc, cały czas meczylem się z tym samym. W końcu problem zniknął 😀 Wysłane z Xiaomi Mi5 Pro Black
Bohyn Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 @MartInR Z mojej strony prosba o dodanie w tytule tematu [Rozwiązany], wtedy będzie prościej na przyszłość
JacekBB Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 Sorki że pytam ale nie mogę znaleźć jak tą kłódkę zrobić. Ktoś mnie naprowadzi? Wysłane z Mi5
Adam Błażejewski Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 Jak wejdziesz w uruchomione aplikacje to ta którą chcesz zablokować musisz przeciągnąć na dół i pojawi sie kłódka którą trzeba kliknąć. Wysłane z Xiaomi Mi5 Pro Black
MartInR Opublikowano 8 Września 2016 Autor Opublikowano 8 Września 2016 A jeszcze jedna sprawa wie ktoś może dlaczego wywala Chomps-a z autostaru po ponownym uruchomieniu telefonu. Druga dodana prze zemnie aplikacja zostaje. Chomps-a wywala. I jak wywali to nie dochodzą znowu sms-y.
Rekomendowane odpowiedzi