MartInR Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 (edited) Witam wszystkich. Posiadam Mi5 i mam problem z przychodzącymi sms-ami. Chodzi o wiadomości z numerów krótkich oraz z InPostu z kodem do odbioru przesyłki. Sms-y z InPostu nie podają informacji z jakiego numeru została wiadomość wysłana. W miejscu numeru jest, że od InPost. I w tym przypadku wiadomość nie przychodzi wcale. Drugi przypadek to kody autoryzacji operacji z banku. Numer nadawcy jest 4 cyfrowy, wiadomość przychodzi dopiero za którymś razem. Raz przyszło za drugim, przy następnej operacji dopiero za 4 razem. Dodam jeszcze że smsy z T-Mobile z kodem autoryzacyjnym (IBOA) logowania przychodzą. Edited September 5, 2016 by MartInR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Jakiej aplikacji sms używasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartInR Posted September 5, 2016 Author Share Posted September 5, 2016 Chomp SMS. Używałem jej na poprzednim telefonie S4 i nie było żadnego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 To masz powód, na stockowej nie ma takich poroblemów. @AdamKli Jak dobrze pamiętam używałeś Textry i miałęś podobny problem? Jakieś rozwiązanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartInR Posted September 5, 2016 Author Share Posted September 5, 2016 Nie to żebym się wymądrzał, ale: Jak dla mnie to słaby powód. Jak napisałem Chomps SMS używam od dawna, na Galaxy S4 nie było żadnych problemów. Xiaomi mam od niedawna. Ustawienia Chomps-a identycznie jak w S4. Więc moim zdaniem problem polega na ewentualnym nieprawidłowym działaniu Chomps-a na Antku 6.0.1, w S4 mam KitKata. @Bohyn Całkiem możliwe że na stockowej nie będzie tego problemu, przełączę i sprawdzę przez parę dni jak to będzie. @AdamKli Czekam na twoja wypowiedź. Textra i Chomps wyszły z pod tej samej ręki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 (edited) Na Textra nie mam żadnych problemów z odbieraniem wiadomości ( plus / xiaomi / jakiś spam z 92512 / 8012 / bzwbk224 / plusfaktura ) z każdych numerów odbieram bez problemów. Ustawienia textra jak na załączonych zdjęciach, głównie problem zniknął po zablokowaniu kłódką. Edited September 5, 2016 by AdamKli 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartInR Posted September 5, 2016 Author Share Posted September 5, 2016 Dzięki. Spróbuje i dam znać czy coś dało. Międzyczasie dodałem Chompsa do auto startu. po tej zmianie z banku sms dotarł od razu. Zobaczymy co z InPostem będzie po zastosowaniu się do wskazówek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Ja miałem podobnie ale na 8sms. Fajna apka ale SMS mi nie Dochodziły Wysłane z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Ja miałem podobnie ale na 8sms. Fajna apka ale SMS mi nie Dochodziły Wysłane z Mi5 Próbowałeś zablokować kłódką? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Właśnie tego nie próbowałem bo jakoś styka mi stokowa apka od sms ale potestuję. Co dokładnie zablokować tą kłódką? Całego 8sms? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartInR Posted September 6, 2016 Author Share Posted September 6, 2016 @AdamKli Wielkie dzięki za pomoc, sms-y przychodzą bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Super, dzięki za pomoc, cały czas meczylem się z tym samym. W końcu problem zniknął 😀 Wysłane z Xiaomi Mi5 Pro Black Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 @MartInR Z mojej strony prosba o dodanie w tytule tematu [Rozwiązany], wtedy będzie prościej na przyszłość Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Sorki że pytam ale nie mogę znaleźć jak tą kłódkę zrobić. Ktoś mnie naprowadzi? Wysłane z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Jak wejdziesz w uruchomione aplikacje to ta którą chcesz zablokować musisz przeciągnąć na dół i pojawi sie kłódka którą trzeba kliknąć. Wysłane z Xiaomi Mi5 Pro Black Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Okej. Wysłane z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartInR Posted September 8, 2016 Author Share Posted September 8, 2016 A jeszcze jedna sprawa wie ktoś może dlaczego wywala Chomps-a z autostaru po ponownym uruchomieniu telefonu. Druga dodana prze zemnie aplikacja zostaje. Chomps-a wywala. I jak wywali to nie dochodzą znowu sms-y. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts