Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Da się bez roota usunąć bądź wyłączyć nie potrzebne apki od Google ?

Edytowane przez Lajku
Opublikowano

Ustawienia > Zainstalowane > Wybrana Apka > Wyłącz.

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Lajku napisał:

O tym to ja wiem, ale tutaj nie da się jej wyłączyć...

Na samym dole po lewej masz ledwo widoczne "wymuś zatrzymanie" a po prawej "odinstaluj aktualizacje." albo wyłącz.

Edytowane przez FromWP
Opublikowano
5 minut temu, cincin27 napisał:

Jak masz globala to nie odinstalujesz na MIUI8 (nie wiem, czemu wyłączyli tę opcję).

Czyli pozostaje mi tylko root.?

Opublikowano

2 minuty temu, Lajku napisał:

Czyli pozostaje mi tylko root.?

Bo to był wymóg googla, jak we wszystkich innych telefonach. Wyłaczyć można, odinstalować nie.

Tak, ale z rootem na globalu nie jest tak łatwo, bo do roota potrzebne twrp a to się gryzie z globalem.

Opublikowano
5 minut temu, cincin27 napisał:

@FromWP

Wyłączyć też się nie da.

No nie wiem, u mnie dało się odinstalować aktualizacje, wyczyścić dane i wymusić zatrzymanie dysku googla i hangouts, przed chwilą to zrobiłem na ostatnim global dev.

Opublikowano

Fizycznie wyłączyć nie, tylko wymusić zatrzymanie. Problem chyba działa bardziej na psychikę, że coś jest zainstalowane, a mogło by tego nie być. Dawno nie miałem innego telefonu z androidem, ale w tablecie szajsunga niby można było wyłączyć aplikację systemową googla i odinstalować aktualizacje, ale ona i tak była widoczna w sklepie i proponowało aktualizacje.Teraz tego nie sprawdzę bo mam tam CM13 z pico gaps.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak posiadalem miui 7 7.1.3 (jak dobrze pamietam wersje) to aplikacje mozna bylo wylaczyc mipilot, wszystkie od googla, pogode i inne ale po aktualizacji do miui 8  niestety opcja wylacz jest nieaktywna we wszystkich aplikacjach nie tylko tych od google... Chetnie te zbedne bym wylaczyl

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...