Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem polega na tym że będąc tylko na internecie (wifi)  czasem telefon potrafi zamulic  i pokazuje się komunikat "chwileczkę"  zużycie ram czasem skacze na 92%  będąc tylko na przeglądarce,  co to może być?  Mam wgrany global bez odblokowania bootloadera

Opublikowano

Sprawdź jakie aplikacje masz uruchomione. Poprzez przycisk Menu, w Panelu Sterowania -> Uprawnienia -> Autostart. W tym ostatnim wyłącz wszystkie zbędne.

Opublikowano
8 minut temu, fred napisał:

Sprawdź jakie aplikacje masz uruchomione. Poprzez przycisk Menu, w Panelu Sterowania -> Uprawnienia -> Autostart. W tym ostatnim wyłącz wszystkie zbędne.

Screenshot_2016-09-03-21-47-57-739_com.miui.securitycenter.png

Opublikowano (edytowane)

te tapety blokady co to za wynalazek? to systemowa apka w global?

wszystkie inne z Twoich (oprócz opery) u mnie są w autostarcie i nie mam problemów

Edytowane przez bergmen
Opublikowano

Jakoś dużo tego ramu ci zużywa, samej przeglądarce było by trudno, chyba że masz trylion kart pootwieranych. 2Gb ramu przy "normalnym" używaniu androida na razie z reguły wystarcza. Fakt, Facebook z Messengerem potrafi zjeść wszystko, to bardzo głodne aplikacje i jedzą wszystkie informacje o tobie, a są nienasycone. Dodatkowo Whatsapp od pewnego czasu jest z tej samej stajni i też źre jak koń owies. Trzeba nabyć telefon z 4 Gb ramu, bo nie nadąża z wysyłaniem informacji o twojej aktywności.

Opublikowano
2 minuty temu, bergmen napisał:

te tapety blokady co to za wynalazek? to systemowa apka w global?

wszystkie inne z Twoich (oprócz opery) u mnie są w autostarcie i nie mam problemów

Nie mam pojęcia co to jest

Opublikowano
2 minuty temu, FromWP napisał:

Jakoś dużo tego ramu ci zużywa, samej przeglądarce było by trudno, chyba że masz trylion kart pootwieranych. 2Gb ramu przy "normalnym" używaniu androida na razie z reguły wystarcza. Fakt, Facebook z Messengerem potrafi zjeść wszystko, to bardzo głodne aplikacje i jedzą wszystkie informacje o tobie, a są nienasycone. Dodatkowo Whatsapp od pewnego czasu jest z tej samej stajni i też źre jak koń owies. Trzeba nabyć telefon z 4 Gb ramu, bo nie nadąża z wysyłaniem informacji o twojej aktywności.

Szczerze to mało z niego używam,  zostawiłem tylko messenger, zobaczymy jak to będzie wyglądalo,  a jeszcze co tydzień aktualizuje mi się różne aplikacje ze sklepu play,  jak to wyłączyć? 

Opublikowano

Wyłączyć można w ustawieniach, ale jak się tylko aktualizują to na zużycie ramu dopóki nie są uruchomione to wpływu nie ma. Jedynie na pamięć wewnętrzną, ale tej masz sporo i oprócz zjadania danych przy pobieraniu, większego problemu tu nie ma.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...