chris18404 Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 Problem polega na tym że będąc tylko na internecie (wifi) czasem telefon potrafi zamulic i pokazuje się komunikat "chwileczkę" zużycie ram czasem skacze na 92% będąc tylko na przeglądarce, co to może być? Mam wgrany global bez odblokowania bootloadera
fred Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 Sprawdź jakie aplikacje masz uruchomione. Poprzez przycisk Menu, w Panelu Sterowania -> Uprawnienia -> Autostart. W tym ostatnim wyłącz wszystkie zbędne.
chris18404 Opublikowano 3 Września 2016 Autor Opublikowano 3 Września 2016 8 minut temu, fred napisał: Sprawdź jakie aplikacje masz uruchomione. Poprzez przycisk Menu, w Panelu Sterowania -> Uprawnienia -> Autostart. W tym ostatnim wyłącz wszystkie zbędne.
fred Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 Musisz mieć wszystkie zasobożerne aplikacje włączone?
chris18404 Opublikowano 3 Września 2016 Autor Opublikowano 3 Września 2016 1 minutę temu, fred napisał: Musisz mieć wszystkie zasobożerne aplikacje włączone? Ale tu jest 3gb, w redmi 2 pro problemu nie było
bergmen Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 (edytowane) te tapety blokady co to za wynalazek? to systemowa apka w global? wszystkie inne z Twoich (oprócz opery) u mnie są w autostarcie i nie mam problemów Edytowane 3 Września 2016 przez bergmen
FromWP Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 Jakoś dużo tego ramu ci zużywa, samej przeglądarce było by trudno, chyba że masz trylion kart pootwieranych. 2Gb ramu przy "normalnym" używaniu androida na razie z reguły wystarcza. Fakt, Facebook z Messengerem potrafi zjeść wszystko, to bardzo głodne aplikacje i jedzą wszystkie informacje o tobie, a są nienasycone. Dodatkowo Whatsapp od pewnego czasu jest z tej samej stajni i też źre jak koń owies. Trzeba nabyć telefon z 4 Gb ramu, bo nie nadąża z wysyłaniem informacji o twojej aktywności.
chris18404 Opublikowano 3 Września 2016 Autor Opublikowano 3 Września 2016 2 minuty temu, bergmen napisał: te tapety blokady co to za wynalazek? to systemowa apka w global? wszystkie inne z Twoich (oprócz opery) u mnie są w autostarcie i nie mam problemów Nie mam pojęcia co to jest
bergmen Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 @chris18404 spróbuj ją wyłączyć. Jak nic się nie będzie działo to wywal
chris18404 Opublikowano 3 Września 2016 Autor Opublikowano 3 Września 2016 2 minuty temu, FromWP napisał: Jakoś dużo tego ramu ci zużywa, samej przeglądarce było by trudno, chyba że masz trylion kart pootwieranych. 2Gb ramu przy "normalnym" używaniu androida na razie z reguły wystarcza. Fakt, Facebook z Messengerem potrafi zjeść wszystko, to bardzo głodne aplikacje i jedzą wszystkie informacje o tobie, a są nienasycone. Dodatkowo Whatsapp od pewnego czasu jest z tej samej stajni i też źre jak koń owies. Trzeba nabyć telefon z 4 Gb ramu, bo nie nadąża z wysyłaniem informacji o twojej aktywności. Szczerze to mało z niego używam, zostawiłem tylko messenger, zobaczymy jak to będzie wyglądalo, a jeszcze co tydzień aktualizuje mi się różne aplikacje ze sklepu play, jak to wyłączyć?
kulig007 Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 W ustawieniach Google Play Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
bergmen Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 w koncie google powywalaj/wylacz co się da a automatyczne akualizacje w ustawieniach sklepu
FromWP Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 Wyłączyć można w ustawieniach, ale jak się tylko aktualizują to na zużycie ramu dopóki nie są uruchomione to wpływu nie ma. Jedynie na pamięć wewnętrzną, ale tej masz sporo i oprócz zjadania danych przy pobieraniu, większego problemu tu nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi