bogw Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 Szanowni Państwo! To mój pierwszy post więc witam wszystkich i z góry przepraszam, jeżeli podobny temat był już omawiany. Mam problem z aparatem przednim w moim XR 3 Pro. Odebrałem go wczoraj, Wszystko działa płynnie oprócz przedniego aparatu - podgląd i same zdjęcia są bardzo nieostre. Tak, jakby na obiektywie była jakaś przesłona (oczywiście nie widzę żadnej). Aparat robi zdjęcia, nie tnie się itd. ale jest ogromnie "rozmazany". Proszę o pomoc, czy to kwestia sprzętu, czy też oprogramowania - mam zainstalowaną wersję MIUI 6.5.12 (rozwojowa). Jetem zupełnym laikiem Dziękuję za pomoc!
Zexon72 Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 A zdjąłes fabryczną folię z ekranu? 1
bogw Opublikowano 1 Września 2016 Autor Opublikowano 1 Września 2016 Tak (przeczytałem wcześniejszy temat :)),niestety nie pomogło
Zexon72 Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 Nie przypominam sobie, aby kiedyś był to problem software, ale ja bym odblokował bootloader i wrzucił xiaomi.eu. A gdzie kupowany sprzęt?
bergmen Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 telefon nie ma stabilizacji obrazu. moze dlatego? ruszasz ręką? albo tryb zdjęć zmień
margrabia Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 (edytowane) Mam podobny problem. Telefon Xiaomi Redmi 3 Pro odebrałem tydzień temu. Tuż przed wyjazdem do Budapesztu. 3 dni pstrykania zdjęć. Porażka. Wyszło jedno na kilka i to tylko w zblizeniach. Wszystkie zdjecia z dalekim planem, budynki, krajobrazy - rozmyte, nieostre. Generalnie w porównaniu z moim starym Samsungiem Galaxy sIII - totalna porażka. Żal tylko wydanych 1315zł (na granicy doliczyli VAT). Myślałem że nie będę już musiał nosić ciężkiego aparatów i telefonu a Xiaomi mi wystarczy - zawiodłem się na pełnej linii. Jedyne co się sprawdziło to aplikacja MAPS.ME - wskazywała szlaki których nie było widać w lesie w ciemnościach. Co do aparatu w telefonie to wygląda jakby był sprzętowo do niczego i nadawał się do wymiany o czym niektórzy piszą na forach, ale przecież nie będę rozkręcał śrubek w nowym telefonie. MIUI zupdatowałem do MIUI 8.0.1.0. Nic nie pomogło. Wiec albo to sprzętowe albo czegoś nie wiem. Załączam trzy zdjęcia wykonane Redmi 3 Pro (widok Budapesztu, zbliżenie na pnącza i widok z okna w Krakowie) i jedno dla porównania Samsungiem Galaxy 3S (Bieszczady) Edytowane 1 Września 2016 przez margrabia
margrabia Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 Cena w sklepie xon24eu: 999zł+ przesyłka 49.99+ VAT na granicy który zapłaciłem przy odbiorze telefonu 246zł.. razem 1314.99zł. Nie liczę już etui i szybki dokupionych później
bergmen Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 (edytowane) żal do siebie miej że przepłaciłeś dwukrotnie za telefon. Za 1300 zł mógłbyś MI5 kupić i robić rewelacyjne zdjęcia. Kupiłeś budżetowy telefon za cenę flagowca Jak nie minęło jeszcze 14 dni od zakupu to oddaj ten telefon. Edytowane 1 Września 2016 przez bergmen
Winiu89 Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 1315zl za redmi 3? 😱 masakra Wysłane z mojego Mi-4c A ty nie mówisz czasami o redmi pro? Czy faktycznie redmi 3 pro? Wysłane z mojego Mi-4c
FromWP Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 1 godzinę temu, margrabia napisał: Cena w sklepie xon24eu: 999zł+ przesyłka 49.99+ VAT na granicy który zapłaciłem przy odbiorze telefonu 246zł.. razem 1314.99zł. Nie liczę już etui i szybki dokupionych później Chyba Redmi Note 3 pro i chyba aparat masz zwalony, trzeba reklamować. Redmi 3 (note ma chyba taki sam aparat) w dobrych warunkach robi bardzo ostre zdjęcia, powiedział bym nawet że algorytm wyostrzania ma ustawiony zbyt mocno, (niestety kompresja do jpeg-a też jest duża i nie można tego zmienić). Tylko nie ma stabilizacji i w słabych warunkach trzeba stabilnie trzymać aparat bo dobiera dosyć długie czasy naświetlania (przy max ISO 800 inaczej być nie może). Jakieś na szybko znalezione zmniejszone:
Winiu89 Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 Za 999zl xon ma Redmi pro, więc to chodzi raczej właśnie o Redmi pro, a nie Redmi 3 pro Wysłane z mojego Mi-4c
margrabia Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Zareklamowałem telefon.. Xiaomi Redmi Pro z problemem ostrości który opisywałem wyżej... otrzymałem odpowiedź: " ..aparat jest w 100% sprawny. W modelu Redmi Pro celowo kamera jest ustawiona w taki sposób aby tło było zawsze rozmyte ( celowy efekt rozmycia), a szczegółowy był tylko obiekt na pierwszym planie. Jest to cecha tego modelu, o której chwali się producent w opisie telefonu. W związku z powyższym reklamacja nie niezasadna i zgodnie z naszą polityką w takiej sytuacji klient jest zobowiązany na pokrycie kosztu przesyłki zwrotnej DHL". Okazuje się więc że telefon za który zapłaciłem w sumie 1300zł nie nadaje się do robienia zdjęć. fajnie...
bergmen Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 poczytaj testy. Moim zdaniem zdjęcia MOGĄ być rozmyte na drugim planie, ale nie muszą. Powinno to zależeć od wybranego trybu robienia zdjęć.
cukru Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Temat dotyczy Redmi 3/Pro, dlatego proszę o zakończenie dyskusji o Redmi Pro w tym temacie.
Rekomendowane odpowiedzi