qereidid Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 Z Redmi 2 korzytsam już prawie od roku jednak wczoraj pojawił się dziwny problem. Od wczorajszego wieczoru telefon zaczął się wyraznie mocniej grzać oraz bardzo szybko rozładowywać baterię. Używam go dokładnie w taki sam sposób jak wcześniej. Nie instalowałem również nic nowego. Standardowo będąc w domu mam włączone na nim wifi. Dziś rano ok 9:00 odłączyłem go od ładowarki i w tym momencie bateria wskazuje 28%. Telefon jest dość ciepły mimo, że leży nieużywany. Czy macie jakieś sugestie co mogło się stać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
convi33 Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 Bateria się kończy ew zmierz napięcie z płytą czy nie ma zwracia gdzieś Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymk0 Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Cześc mam ten sam problem. Redmi 2 posiadam od 4 miesiecy, a od 2 tygodni bez przerwy problemy z szybkim rozładowywaniem i grzejącym się telefonem - grzeje sie tuż pod aparatem, czyli chyba procesor? Podczas ładowania sie nie grzeje, a jak go tylko odłacze od ładowarki to od razu zaczyna sie grać i bateria spada bardzo szybko, czesto nawet jak jest na full naładowana to w ciągu 2godzin spada do 0. Dodam jeszcze ze nie posiadam obecnie orginalnej ładowarki i ładuje go głównie przez kabel usb gdy korzystam z komputera. równiez nic nowego nie instalowałem a z telefonu to w ogóle korzystam sporadycznie, głownie do rozmów i przeszukiwania sieci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rogus Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 (edited) Dnia 6.09.2016 o 18:12, Szymk0 napisał: Cześc mam ten sam problem. Redmi 2 posiadam od 4 miesiecy, a od 2 tygodni bez przerwy problemy z szybkim rozładowywaniem i grzejącym się telefonem - grzeje sie tuż pod aparatem, czyli chyba procesor? Podczas ładowania sie nie grzeje, a jak go tylko odłacze od ładowarki to od razu zaczyna sie grać i bateria spada bardzo szybko, czesto nawet jak jest na full naładowana to w ciągu 2godzin spada do 0. Dodam jeszcze ze nie posiadam obecnie orginalnej ładowarki i ładuje go głównie przez kabel usb gdy korzystam z komputera. równiez nic nowego nie instalowałem a z telefonu to w ogóle korzystam sporadycznie, głownie do rozmów i przeszukiwania sieci. Po aktualizacji do 6.8.26 występował ten sam problem na moim Redmi 2.Po odłączeniu ładowarki temperatura bardzo szybko rosła a bateria nikła w oczach.Po kilku dniach znalazłem (chyba) problem. W czasie występowania tego problemu pokazuje się ikona GPS-u,wyłączenie go powoduje powrót do normalności.Kiedy tel. ostygnie włączam GPS i wszystk jest ok. Dlaczego tak się dzieje, tego nie wiem Od kilku dni problem nie występuje Edited September 8, 2016 by rogus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymk0 Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 Wszystko wskazuje na to że u mnie powodem grzania sie telefonu oraz szybkiego kończenia się baterii również był włączony GPS, powyłączeniu GPS'a bateria trzyma juz 2 dzień a telefon sie nie grzeje. Mam tylko nadzieje że coś z tym zrobią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piechu Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Hej, Zauważyłem ten sam problem dzisiaj. Cały system "przymula", a kiedy patrzę na telefon widzę w notyfikacjach "Sklep Google Play - szukanie GPS". Poradziliście sobie z problemem przegrzewania się telefonu? Potrzeba była jakaś aktualizacja? Pozdrawiam, Kuba Link to comment Share on other sites More sharing options...
paja11 Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 (edited) To na 100% wina softu. Miałem to samo po włączeniu GPS. Telefon oddałem do serwisu który przy okazji namotał mi strasznie. Jakie macie/mieliście wtedy softy i miui? Edited September 21, 2016 by paja11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 (edited) Ja miałem na R2 813 o ile pamiętam Miui7.2 jakiś ostatni rom z Miui7 i androidzie 4.4 xiaomi.eu. Ale ten problem wcześniej nie występował, pojawił się nagle (usługi googla, sklep non stop szukały lokalizacji po gps). Zainstalowałem ostatni stable Miui 8 z androidem 5.1 i jest ok (przynajmniej z nadmiernym nagrzewaniem). Edited September 21, 2016 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
paja11 Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 (edited) R2 811 Miui 8 android 4.4.4. Sam go nie aktualizowałem, przynajmniej świadomie. Teraz testuję bez powrotu do kopii zapasowej gdzie mam różne aplikacje. Będę je ściągał pojedynczo i zobaczę czy to jest wina np. google? Dziś miałem nawet problem z włączeniem danych. Wyczyściłem telefon i wgrałem ostatnią aktualizację. Edit: Po zrobionych testach mogę śmiało powiedzieć, że na: RedMi 2 HM2014811 2GB Miui 8.1 by xiaomi.eu MIUI 6.9.15 Android 5.1.1 Rozmiar 529MB ROM HM2XWCPro Telefon śmiga, że hej. Nie ma problemu z powolną pracą, grzaniem się czy GPS-em. Jedyną wadą którą zauważyłem, to problem z wybraniem dzwonków wiadomości sms i powiadomień. Ustawia je jakoś losowo. Edited September 25, 2016 by paja11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
max35 Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 Wiecie od jakich telefonów pasuje bateria do Redmi 2 Pro ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts