wojtekmarchewka Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Najpierw zobacz czy musisz odblokowywać bootloader, bo czasami modele od niego mają odblokowany Pobierz instalator ADB/Fastboot Podłącz telefon z fasboot do PC, wpisz komendę fastboot getvar all i zobacz co pokazuje przy Unlock Bootloader (yes czy no) Jeżeli jest "No" to musisz wgrać rom China Dev. http://en.miui.com/thread-326882-1-1.html Jeżeli "Yes" to od razu brać się za TWRP i rom Miui.eu
zaku92 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 odblokowalem wg tego mam juz odblokowany wiec dzieki bardzo. teraz twrp i koniec?
wojtekmarchewka Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 6 minut temu, zaku92 napisał: mam juz odblokowany wiec dzieki bardzo. teraz twrp i koniec? Tak
zaku92 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 jak ogarnac to twrp? cale po chinsku
wojtekmarchewka Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) 21 minut temu, zaku92 napisał: jak ogarnac to twrp? cale po chinsku Tu masz wszystko Edytowane 7 Stycznia 2017 przez wojtekmarchewka
zaku92 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 ok mam miui 8.2 by xiaomi eu. 6.12.22 rozwojowa. jest ok?
sp4ubw Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 @zaku92 na telefon stać, a windows ukradłeś? 1
wojtekmarchewka Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 1 minutę temu, zaku92 napisał: ok mam miui 8.2 by xiaomi eu. 6.12.22 rozwojowa. jest ok? No możesz już wgrać najnowszy 7.1.5 Ściągasz, wrzucasz na telefon i wchodzisz w aktualizacje i instalujesz plik zip
MiloPL Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 (edytowane) Witam Miałem już dość swojego Honora 5X ,postanowiłem zaryzykować i zakupiłem parę dni temu Xiaomi Redmi Pro 3/64GB kolor złoty. Na razie szukam szybki hartowanej do tego modelu ponieważ gość od którego zakupiłem telefon się pomylił i wysłał mi do innego modelu... wbrew pozorom nie jest to takie proste bo na allegro większość szkiełek jest do Redmi 3 i ich odmian... Zrezygnowany zakupiłem w końcu tutajhttp://allegro.pl/szklo-hartowane-folia-ochronna-do-xiaomi-redmi-pro-i6462431049.html Mam Nadzieję że będzie ok Oprogramowanie w telefonie mam takie jak w załączonym zdjęciu poniżej niby jest język PL ale chyba będę chciał jednak zainstalować xiaomi.eu. Wysłałem już prośbę do Xiaomi o odblokowanie Bootloadera ale z tego co teraz trochę przeczytałem temat w sumie mogłem sprawdzić czy może czasem już nie mam odblokowanego skoro mam wersje global ktoś się orientuje czy tak może być ??? Edytowane 19 Stycznia 2017 przez MiloPL
zielonyBB Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Oprogramowanie w telefonie mam takie jak w załączonym zdjęciu niby jest język PL ale chyba będę chciał jednak zainstalować xiaomi.eu. Wysłałem już prośbę do Xiaomi o odblokowanie Bootloadera ale z tego co teraz troche przeczytałem temat w sumie mogłem sprawdzić czy może czasem już nie mam odblokowanego skoro mam wersje global ktoś się orientuje czy tak może być ??? fastboot oem device-info i będziesz wiedział czy zablokowany czy nie.Wysłane z MI5
ara295 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 1 godzinę temu, zielonyBB napisał: fastboot oem device-info i będziesz wiedział czy zablokowany czy nie. Wysłane z MI5 Ta komenda nie zadziała na MTK. Trzeba wpisać fastboot getvar all
zielonyBB Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Ta komenda nie zadziała na MTK. Trzeba wpisać fastboot getvar allSłusznie, nie doczytałem że to MTK.Tapnięte z Lenovo
ara295 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 1 godzinę temu, MiloPL napisał: Witam Miałem już dość swojego Honora 5X ,postanowiłem zaryzykować i zakupiłem parę dni temu Xiaomi Redmi Pro 3/64GB kolor złoty. Na razie szukam szybki hartowanej do tego modelu ponieważ gość od którego zakupiłem telefon się pomylił i wysłał mi do innego modelu... wbrew pozorom nie jest to takie proste bo na allegro większość szkiełek jest do Redmi 3 i ich odmian... Zrezygnowany zakupiłem w końcu tutajhttp://allegro.pl/szklo-hartowane-folia-ochronna-do-xiaomi-redmi-pro-i6462431049.html Mam Nadzieję że będzie ok Oprogramowanie w telefonie mam takie jak w załączonym zdjęciu poniżej niby jest język PL ale chyba będę chciał jednak zainstalować xiaomi.eu. Wysłałem już prośbę do Xiaomi o odblokowanie Bootloadera ale z tego co teraz trochę przeczytałem temat w sumie mogłem sprawdzić czy może czasem już nie mam odblokowanego skoro mam wersje global ktoś się orientuje czy tak może być ??? Z tym szkłem to nie liczyłbym że będzie pasowało choć życzę aby tak było. Przetestowałem już kilka i każde było za małe. Nie zakrywało nawet całego ekranu. Ostatnio znalazłem takie o wymiarach 70mm (szerokość) na 145 mm (długość) to zakrywa przynajmniej cały ekran choć oczywiście nie cały przód telefonu z uwagi na jego kształt. Nie jest ono idealne ale jako tako pasuje i chroni najważniejszą część telefonu. Znalazłem je na tej aukcji- http://allegro.pl/szklo-hartowane-telefon-xiaomi-redmi-pro-gratisy-i6605631718.html. Najlepiej dopasowane są jednak tzw. szkła pełne ale one też mają swoje wady opisywane tu na forum w dziale akcesoria. 1
MiloPL Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 1 godzinę temu, ara295 napisał: Ta komenda nie zadziała na MTK. Trzeba wpisać fastboot getvar all Zainstalowałem ten programik co dał "wojtekmarchewka" wchodzę w niego mam podłaczony telefon windows go widzi jako Redmi Pro ale gdy wpisuje komende którą mi każecie " getvar all "to cały czas pisze waiting for any device i cisza. Mam uruchomić jakoś specjalnie telefon czy w nim równiez zainstalować ten programik żeby go w koncu zauwazył ??? 1 godzinę temu, ara295 napisał: Z tym szkłem to nie liczyłbym że będzie pasowało choć życzę aby tak było. Przetestowałem już kilka i każde było za małe. Nie zakrywało nawet całego ekranu. Ostatnio znalazłem takie o wymiarach 70mm (szerokość) na 145 mm (długość) to zakrywa przynajmniej cały ekran choć oczywiście nie cały przód telefonu z uwagi na jego kształt. Nie jest ono idealne ale jako tako pasuje i chroni najważniejszą część telefonu. Znalazłem je na tej aukcji- http://allegro.pl/szklo-hartowane-telefon-xiaomi-redmi-pro-gratisy-i6605631718.html. Najlepiej dopasowane są jednak tzw. szkła pełne ale one też mają swoje wady opisywane tu na forum w dziale akcesoria. Co do szkła będę miał to na uwadze czyli niestety nie istnieje jakieś najlepsze rozwiązanie ???
wojtekmarchewka Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 1 godzinę temu, MiloPL napisał: Zainstalowałem ten programik co dał "wojtekmarchewka" wchodzę w niego mam podłaczony telefon windows go widzi jako Redmi Pro ale gdy wpisuje komende którą mi każecie " getvar all "to cały czas pisze waiting for any device i cisza. Mam uruchomić jakoś specjalnie telefon czy w nim równiez zainstalować ten programik żeby go w koncu zauwazył ??? Co do szkła będę miał to na uwadze czyli niestety nie istnieje jakieś najlepsze rozwiązanie ??? A telefon podłączony w trybie Fastboot ? Volume down + Power
MiloPL Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, wojtekmarchewka napisał: A telefon podłączony w trybie Fastboot ? Volume down + Power Próbuje tak włączyć ale za chiny nie chce wejść w ten tryb :/. Uruchomiłem tryb Recovery zdalnie z menu Miui ale gdy w telefonie pokazuje aby podłączyć kabel program Fastboot dalej pokazuje tylko "waiting for any device". Przed chwilą dostałem numer zamówienia telefonu i był on kupiony w Hong Kong Goldway o ile coś to pomoże w weryfikacji odblokowania bootloadera Edytowane 19 Stycznia 2017 przez MiloPL
krzyzu Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Musisz odpowiednio długo przytrzymać obydwa przyciski i musi zadziałać Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
tpawel Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Próbuje tak włączyć ale za chiny nie chce wejść w ten tryb :/. Uruchomiłem tryb Recovery zdalnie z menu Miui ale gdy w telefonie pokazuje aby podłączyć kabel program Fastboot dalej pokazuje tylko "waiting for any device". Przed chwilą dostałem numer zamówienia telefonu i był on kupiony w Hong Kong Goldway o ile coś to pomoże w weryfikacji odblokowania bootloaderaJaki kolor kupiłeś?Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
MiloPL Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 10 godzin temu, krzyzu napisał: Musisz odpowiednio długo przytrzymać obydwa przyciski i musi zadziałać Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Próbowałem za każdym razem włącza się normalnie :/ 3 godziny temu, tpawel napisał: Jaki kolor kupiłeś? Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Złoty
tpawel Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Złote już przychodziły zablokowane dłuższy czas, czarne jeszcze się trafiały odblokowane, widocznie jakaś stara partia a te czarne są droższe sporo więc pewnie mniej popularneWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
MiloPL Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 (edytowane) 45 minut temu, tpawel napisał: Złote już przychodziły zablokowane dłuższy czas, czarne jeszcze się trafiały odblokowane, widocznie jakaś stara partia a te czarne są droższe sporo więc pewnie mniej popularne Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Więc pewnie jest zablokowany bootloader. No nic czyli czekam aż mam nadzieje mi odblokują go. Przy okazji mam takie pytanie w oprogramowaniu xiaomi.eu jest wszystko w 100% przetłumaczone na język Polski ??? W moim oprogramowaniu np opcja Firewall jest cała po angielsku albo jak jest ekran blokady to pod czasem pokazuje dni tygodnia po polsku ale już w menu pokazuje po angielsku :/ Update w końcu mi się udało i pokazuje Unlocked:No, więc jest zablokowany . Czyli teraz jak mi odblokują (mam nadzieje) bootloader musze wgrać najpierw jakiś Chiński soft dopiero potem próbować odblokować bootloader czy mogę próbować na tym sofcie go odblokować ??? Edytowane 20 Stycznia 2017 przez MiloPL
tpawel Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Nikt Ci nic nie odblokuje. Dostaniesz zgodę na to żebyś sam go odblokował. Ja bym spróbował na tym Romie co masz terazWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
MiloPL Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 (edytowane) 5 minut temu, tpawel napisał: Nikt Ci nic nie odblokuje. Dostaniesz zgodę na to żebyś sam go odblokował. Ja bym spróbował na tym Romie co masz teraz Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Znaczy się chodziło mi o zgodę oczywiście wiem że będę musiał sam próbować go odblokować , więc jak dostanę zgodę będę próbował odblokować na tym sofcie. Edytowane 20 Stycznia 2017 przez MiloPL
505213008 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 czesc mam prosbe, czy ktos poprowadzie nier w kilku punktach jak wgrac czystego softa redmi pro jak bedzie koniecznosc to wrzuce skrina czekam na odpowiedz dzieki bootloder mam juz odblokowany
wojtekmarchewka Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 29 minut temu, 505213008 napisał: czesc mam prosbe, czy ktos poprowadzie nier w kilku punktach jak wgrac czystego softa redmi pro jak bedzie koniecznosc to wrzuce skrina czekam na odpowiedz dzieki bootloder mam juz odblokowany Przecież już taki poradnik jest napisany krok po kroku
MiloPL Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 9 godzin temu, MiloPL napisał: Przy okazji mam takie pytanie w oprogramowaniu xiaomi.eu jest wszystko w 100% przetłumaczone na język Polski ??? W moim oprogramowaniu np opcja Firewall jest cała po angielsku albo jak jest ekran blokady to pod czasem pokazuje dni tygodnia po polsku ale już w menu pokazuje po angielsku :/ Ponawiam pytanie
punciaks Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 8 godzin temu, MiloPL napisał: Znaczy się chodziło mi o zgodę oczywiście wiem że będę musiał sam próbować go odblokować , więc jak dostanę zgodę będę próbował odblokować na tym sofcie. Też dostałem złotego od Goldiego i wszystko poszło bez problemów na tym jego "multilanguage"
tpawel Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Ponawiam pytanie 99,9% jest po polsku. Już nawet nie pamiętam co widzialem nie przetłumaczoneWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
MiloPL Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 3 godziny temu, punciaks napisał: Też dostałem złotego od Goldiego i wszystko poszło bez problemów na tym jego "multilanguage" Dzięki za info dobrze wiedzieć 2 godziny temu, tpawel napisał: 99,9% jest po polsku. Już nawet nie pamiętam co widzialem nie przetłumaczone Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Czyli jednak nie wszystko jest przetłumaczone
tpawel Opublikowano 21 Stycznia 2017 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Pamiętam że w pierwszym Romie coś widziałem po angielsku, teraz już dawno nic nie widziałem,ale też znudził mi się telefon i już nie grzebie w nim zbytnio. Dlatego asekuracyjne napisałem 99,9% Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
MiloPL Opublikowano 21 Stycznia 2017 Opublikowano 21 Stycznia 2017 47 minut temu, tpawel napisał: Pamiętam że w pierwszym Romie coś widziałem po angielsku, teraz już dawno nic nie widziałem,ale też znudził mi się telefon i już nie grzebie w nim zbytnio. Dlatego asekuracyjne napisałem 99,9% Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Ok rozumiem. Jeszcze takie pytanie informacja z xiaomi o zgodzie na możliwość odblokowania przychodzi normalnie sms'em ???
punciaks Opublikowano 21 Stycznia 2017 Opublikowano 21 Stycznia 2017 44 minuty temu, MiloPL napisał: Ok rozumiem. Jeszcze takie pytanie informacja z xiaomi o zgodzie na możliwość odblokowania przychodzi normalnie sms'em ??? Podobno nie zawsze. Ja co prawda dostałem zgodę na odblokowanie RN3 rok temu i została do tej pory wejdź na stronę odblokowania http://en.miui.com/unlock/ i jeśli po zalogowaniu na swoim koncie masz link do pobrania programu, tzn że zgodę dostałeś
krzyzu Opublikowano 21 Stycznia 2017 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Ja nie dostałem sms, po 2 dniach puściłem w ciemno odblokowanie i poszło Jedynie na maila jakieś krzaczki przyszłyWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi