Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Ściągam paczkę do instalacji przez recovery. Robię wipe data, cache, dalvik. ROM się instaluje ale później uruchamia się w nieskończoność. Czy cos robię nie tak?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Globala dobrze miflashem instalować bo coś się czasami gryzie z twrp. Chociaż z drugiej strony v8 długo się potrafi uruchamiać. Jak migają kropki czy pasek postępu to czekaj, jak wisi na samym logo mi to nie pójdzie dalej.

Opublikowano
2 godziny temu, Yamakasi napisał:

Tak,wiem,ale pokaż mi gdzie są starsze wersje od 6.7.5 lub V7.3.5.0

Te z linku od Daviteusz nie będą działać. Do flashowania przez MiFlash używamy tych http://en.miui.com/a-234.html

Interesuję cię Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Stable Version Fastboot File Download Starszych wersji raczej nie znajdziesz. 

Poradnik masz na naszym forum bo tamten nie jest dokładny. Nie jest napisane że wchodzimy przez tryb download. 

Opublikowano

Witam. Ja tak przy okazji zapytam czy ktoś się orientuje jak wgrać global stable na global dev. Nie mam odblokowanego telefonu, miałem na nim stable global 7 ale wgrałem przez update miui 8 dev global 6.8.18. teraz pobrałem stable global miui 8 i przy wgrywaniu z update pisze że nie może zweryfikować pliku aktualizacji. 

Opublikowano
37 minut temu, whiro napisał:

Witam. Ja tak przy okazji zapytam czy ktoś się orientuje jak wgrać global stable na global dev. Nie mam odblokowanego telefonu, miałem na nim stable global 7 ale wgrałem przez update miui 8 dev global 6.8.18. teraz pobrałem stable global miui 8 i przy wgrywaniu z update pisze że nie może zweryfikować pliku aktualizacji. 

http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

Opublikowano
4 godziny temu, adrx napisał:

Te z linku od Daviteusz nie będą działać. Do flashowania przez MiFlash używamy tych http://en.miui.com/a-234.html

Interesuję cię Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Stable Version Fastboot File Download Starszych wersji raczej nie znajdziesz. 

Poradnik masz na naszym forum bo tamten nie jest dokładny. Nie jest napisane że wchodzimy przez tryb download. 

Ale ja zadalem tylko pytanie czy znajdę gdzieś wszystkie wersje global.Czyli wychodzi na to,ze juz są niedostępne...

• Like 1
Opublikowano

Na en.miui każda aktualizacja ma zakładany temat. A w nim linki. Wystarczy znaleźć taki temat i włala.

• Like 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli będziesz wgrywał przez miflash to usunie. Jeśli jako paczka zip przez twrp to zostanie. Co do blokady to mi 6.9.9 zablokowało ale to przecież dwie minuty.

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, piotrkozub napisał:

czy jak na miuipolska  wgram Redmi Note 3 Qualcomm Global Author: MIUI Official TeamVersion: V8.0.1.0.LHOMIDG (MIUI8  lub  MIUI Official TeamVersion: 6.9.9 (MIUI8)  zablokuje mi Bootloader i usunie twrp?obie podane wersje to 6.0?

V8.0.1.0 to wersja Stable, oparta na MIUI8 ale Android w wersji 5.1.
6.9.9 to wersja Developer, oparta na MIUI8 oraz Android 6.0.

Na resztę odpowiedział @grzesiekbu

P.S. Więcej rodzajów czcionek nie dało się zastosować do jednego pytania? :) Źle się takie coś czyta. Jeśli chcesz, żeby ktoś Ci pomógł, poświęć chociaż 2 minuty, żeby post wyglądał tak, jak powinien.

Opublikowano

Z tej samej strony, z której kopiowałeś ten tekst:

Redmi Note 3 Qualcomm Global Author: MIUI Official TeamVersion: V8.0.1.0.LHOMIDG (MIUI8)  lub  MIUI Official TeamVersion: 6.9.9 (MIUI8) 

Opublikowano

Możesz przejrzyście opisać o co Tobie chodzi? Co chcesz wykonać?

Masz zablokowany bootloader instaluj wersję global stable poprzez MiFlash.
Masz zablokowany bootloader instaluj wersję dev sable poprzez Miflash

Masz odblokowany booloader instaluj miuipolska!

Opublikowano
1 godzinę temu, piotrkozub napisał:

myślicie bedzie już niedlugo wersja pod recovery dzialajaca bez kombinowania z globalem china rom?

Co to jest "global china rom"? 
Ja już też się gubię w tym o co Ci chodzi i co w ogóle chcesz osiągnąć swoimi działaniami.

Radzę siedzieć na Global Stable V8.0.1.0 z MIUI8 i Androidem 5.1 i spokojnie czekać na aktualizację OTA.

Opublikowano

Miuipolska instalujesz tylko przez TWRP

Przeczytaj poradnik zanim będzie płacz o uwalonym telefonie i dlaczego będzie migać czerwona dioda....

Opublikowano (edytowane)

po wie mi ktoś co jest nie tak ? telefon siedzi w trybie download sterowniki są dla komputera jest widoczny w tym trybie , chce przejśc z global stable , na china dev 

Bez tyasdfadsfgtułu.png

EDIT: poradziłem sobie pobrałem inną wersje beta miflash 32bit    z tej stronki :)

Edytowane przez HemuS666
Opublikowano
2 godziny temu, piotrkozub napisał:

to wy robicie kocioł i zamieszanie, pytałem w kilku tematach czy mając miui polska 6.8.18 mogę bezpośrednio zainstalować z poziomu TWRP wersje 6.9.9. to odpowiedzieliście żebym najpierw zaistalował china dev -> global dev->odblokował bootloader zainstalował TWRP i dopiero wgrał miui polska wersje 6.9.9....to jak w końcu jest

Mylisz pojęcia. Czy naprawdę tak trudno jest Tobie przeczytać poradnik który wkleiłem?

Opublikowano

Jestem w podobnej sytuacji jak mój przedmowca. Mam dwa pytania jak przez TWRP wyczyścić tel by był jak nowy? Oraz drugie czy i jak instalować android 6 i skąd go ściągnąć

• 1 rok później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...