sent1nel Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Cześć, Pisałem już w kilku tematach ale nie udało mi się uzyskać jednej odpowiedzi a tym bardziej poukładać tego co i w jakiej kolejności należy zrobić. Mojego Mi Max`a kupiłem w Technosie z opcją TWRP i instalacji softu. W tej chwili mam MIUI 8 by xiaomi.eu 6.8.4 (rozwojowa). Mam problem z ilością wyświetlanej pamięci wewnętrznej - zamiast wyświetlać 32 GB wyświetla 6 GB (dlaczego telefon pokazuje mi błędną ilość ROM`u? Może to być przez źle zainstalowaną wersję MIUI?). Temat podobno rozwiązuje instalacja softu za pomocą MiFlash`a. Dodatkowo dostałem sms`a z pozwoleniem na odblokowanie bootloadera. I tutaj mam kilka pytań: 1 - Czy z moim softem mogę odblokować bootloader czy muszę jednak zmienić na inną wersję? 2 - Czy MiFlash mogę zrobić bez problemu na bieżącej wersji MIUI? 3 - W jakiej kolejności mam wykonywać czynności - w pierwszej kolejności odblokować telefon czy zainstalować wersję softu china dev? Wiem, że wszystko jest opisane na forum, ale nie w jednym wątku i nie bardzo wiem za co się zabrać w pierwszej kolejności a pierwszy raz mam kontakt z Xiaomi.
ZduneX25 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Skoro masz TWRP i nasz rom to masz już odblokowany.
sent1nel Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) 29 minut temu, ZduneX25 napisał: Skoro masz TWRP i nasz rom to masz już odblokowany. A jednak mam zablokowany. Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez sent1nel
ahr Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 A próbowałeś zainstalować xiaomi.eu 6.8.11 w twrp? Bo te napisy co pokazujesz to nic nie znaczą.
sent1nel Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Nie próbowałem. W pierwszej kolejności chce rozwiązać problem z pamięcią wewnętrzną.
ahr Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Więc w pierwszej kolejności zastanów się co chcesz zrobić. A potem zacznij się stosować do konkretnego poradnika, a przestań zadawać milion głupich pytań.
sent1nel Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Nie rozumiem dlaczego głupich. Nie ma głupich pytań. Spytałem o to co powyżej i tyle. W pierwszej kolejności chce rozwiązać problem z pamięcią przez instalację Miflashem Romy china dev i tyle. Potem reszta.
Rekomendowane odpowiedzi