Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

zainstalowałem MIUI 8 wersja 6.8.12 na Mi 5, wszystko poszło pięknie i gładko, telefon działa prawidłowo, nie działa mi natomiast synchronizacja sms-ów i rejestru połączeń (wszystkie "inne synchronizacje" galeria, wifi, itp działają prawidłowo).

Pojawia się błąd / napis Status synchronizacji nieznany.

Czy można w jakiś sposób wymusić ponowne wysłanie sms-a aktywacyjnego?

Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Witam wszystkich,

mam zainstalowane MIUI8 6.8.4 na MI5 i mam ten sam błąd - nie synchronizuje mi smsów i historii połaczeń już od ponad tygodnia. Sprawdzałem na cloudzie i nie ma tam żadnych smsów i historii więc synchro się samo nie wymusza...

Opublikowano

Również wszystkich witam, jako że jest to mój pierwszy post. 

Potwierdzam to, co kolega wyżej napisał, problem z synchronizacją smsów i historii połączeń od jakichś dwóch-trzech tygodni... Próbowałem nawet wgrać globala w wersji MIUI7, ale nic nie pomogło...

Opublikowano

Witam,

ustawienia chmury oczywiście sprawdzilem wszystko jest OK, samo wymuszenie synchronizacji po ponad tygodniu nie nastąpiło. Wgralem najnowszy soft z 19-08 problem pozostał ten sam - brak synchronizacji sms i listy połączeń. 

Spróbowałem wgrać ostatnie miui polska v7 - poprawna synchronizacja w ciągu kilku minut. 

Oczywiście chciałbym mieć miui V8 czekam do piątku na kolejną wersję i spróbuję wtedy.

Opublikowano

nadałem uprawnienia (man nadzieję, że prawidłowo) - screenshot'y w załączeniu, minęło 24 godziny nadal brak synchronizacji.

Screenshot_2016-08-24-08-00-02-976_com.google.android.packageinstaller.png

Screenshot_2016-08-24-08-00-19-282_com.google.android.packageinstaller.png

Opublikowano

Może wina softa albo jakiegoś błędu podczas instalacji ? Ja mam Mi5 kupione z v7 wgranym i mam błąd z dialerem, bo automatycznie się wyłącza po odpaleniu go. Zanim zabiorę się za wgranie v8, pobrałem tymczasowo inny dialer z Google Play i nadałem wszystkie potrzebnie uprawnienia odnośnie połączeń i historii, a ta nie działa. Może ktoś znalazł rozwiązanie na tego typu problemy ?

Opublikowano

jeśli masz odblokowany bootloader to zrób flash'a tutaj  poradnik ja miałem identyczny problem i u mnie pomogło, wgrałem najnowsze V8 telefon śmiga jak burza problem jedynie z synchronizacją.

Opublikowano

Ja w ramach ciekawostki, dodam od siebie, że nie majstrowałem nic przy uprawnieniach, a w końcu (po ponad 3 tygodniach) synchronizacja tych dwóch punktów nastąpiła samoistnie...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam ten sam problem dodane uprawnienia dla aplikacji Chmura usługi xiaomi i konto xiaomi. Synchronizuje mi sie wszystko po za blokowanymi numerami niby nie problem ale przy kazdym polaczeniu ciagle mieli mi i zjada baterie. Jakieś pomysły. Telefon to mi5

• 7 miesięcy temu...
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...