Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postanowiłem zainstalować w swoim Redmi Note 3 Pro Miui 8, otrzymałem zgodę na odblokowanie bootloadera, lecz proces zatrzymuje się na 50%, próbowałem wszystkich sposobów jakie znalazłem i żaden nie pomógł, próby instalacji chińskiego romu też kończą się kleską, instalowanie jakiegokolwiek romu przez updater kończy się informacją "Nie można zidentyfikować pliku aktualizacji". Aktualnie mam Miui 7.5.3.0 Stable.

Opublikowano

Mam ten sam problem. Przy próbie instalacji china dev przez miflash dostaje 

Nie można odnaleźć okreslonego pliku (0x80070002: exectue flash_all_except_storage.bat)

A jak zaznacz Flash all to

Nie określony błąd.(0x80004005: FAILED (remote device is locked. Cannot flash images)

Próbowałem miflash 2015 i 2016

Mam global dev

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, adrx napisał:

Zrobione. mam china dev. chce odblokować bootloader i znowu 50% i couldt verify device.

na konto xiaomi jesteś zalogowany na telefonie? jesteś w stanie zlokalizować telefon przez i.mi.com?

Edytowane przez wtbn
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, wtbn napisał:

na konto xiaomi jesteś zalogowany na telefonie? jesteś w stanie zlokalizować telefon przez i.mi.com?

1, Tak 2. Nie jestem, nie mogę wpisać adresu w przeglądarke bo ma chińską klawiature 

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, adrx napisał:

1, Tak 2. Nie jestem, nie mogę wpisać adresu w przeglądarke bo ma chińską klawiature 

ale przez komputer to zrób. i jak zlokalizujesz to wtedy spróbuj unlcok.

Edytowane przez wtbn
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, wtbn napisał:

ale przez komputer to zrób. i jak zlokalizujesz to wtedy spróbuj unlcok.

Zrobiłem tak i dalej na 50% 

@edit

robiłem też wg tego http://en.miui.com/thread-280561-1-1.html i dalej 50% spróbuje znowu za parę dni, bo tak tam piszą, jak nic nie wyjdzie to kupie one plus 3 :P

Edytowane przez adrx
Opublikowano (edytowane)

odblokowałem bootloader tym sposobem http://en.miui.com/thread-253680-1-1.html

na pewno odblokowany bo sprawdzam fastboot oem device-info i jest Device unlocked: true

dalej robie wg tego https://xiaomi.eu/community/threads/ultimate-guide-how-to-unlock-bootloader-root-and-flash-recovery-on-redmi-note-3.29213/

punkt Flash TWRP Recovery, flashuje sie dobrze finished. total time jest. 

daje fastboot reboot, wyłączam telefon, chce wejść w recovery i mam taki obrazek, jak podłącza to tylko zmienia się grafika, że podłączony.

Co dalej? 

@EDIT

dobra zrobiłem według polskiego poradnika i mam twrp, zobaczymy co dalej. 

@EDIT2

Już miałem TWRP, slashowałem xiaomi.eu, poszło ok, reboot -> birck. do twrp nie wchodzi, do systemu nie chodzi, weszło do fastboota, wiec dalej do edl i flashoujemy global stable 

OK JESTEM W PUNKCIE WYJŚCIA mam global stable, bootloader zablokowany

Edytowane przez adrx
Opublikowano (edytowane)
Dnia 20.08.2016 o 15:55, adrx napisał:

Już miałem TWRP, slashowałem xiaomi.eu, poszło ok, reboot -> birck.

Jaki masz ten TWRP wgrany? Jeśli flashujesz ROM MIUI (bez znaczenia jaki) to korzystaj z cofface.

Edytowane przez CukierPuder
Opublikowano

Mialem już dojść, daje sobie z tym spokój na razie. Zflashowełm do global dev i jest git,

Powiedzcie mi jeszcze, czy jak nie bede aktualizował co tydzień tego deva tylko np. co 2-3 miesiące to wszystko będzie ok? czy muszę co tydzien? 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, adrx napisał:

Mialem już dojść, daje sobie z tym spokój na razie. Zflashowełm do global dev i jest git,

Powiedzcie mi jeszcze, czy jak nie bede aktualizował co tydzień tego deva tylko np. co 2-3 miesiące to wszystko będzie ok? czy muszę co tydzien? 

Nic nie musisz jak wszystko działa dobrze, po co się denerwować, szkoda życia.

Edytowane przez Grzesiuso
Opublikowano
14 minut temu, Grzesiuso napisał:

Nic nie musisz jak wszystko działa dobrze, po co się denerwować, szkoda życia.

Dobra, ale miui wprowadzi jakąś funkcje którą będę chciał mieć, to pobieram przez aplikacje Aktualizacje i wszystko sie elegancko zaktualizuje? Nie trzeba robic backupów? 

Opublikowano

Każdy proces może się nie udać. Może też być błąd pamięci itd. Kopie bezpieczeństwa mają uratować dane. Ale jak kto lubi.

Aktualizować możesz w dowolnej kolejności. Bywają wyjątki, ale baaardzo rzadko.

Cofanie wymaga wipe all. Albo elegancko przywrócenia z kopii.

Opublikowano
4 minuty temu, adrx napisał:

Dobra, ale miui wprowadzi jakąś funkcje którą będę chciał mieć, to pobieram przez aplikacje Aktualizacje i wszystko sie elegancko zaktualizuje? Nie trzeba robic backupów? 

Kopia zawsze jest wskazana, jak będzie dostępne przez aktualizacje to tak.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...