Skocz do zawartości

Pomoc z wgraniem recovery na RN3P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Około 15 przyszedł do mnie z telefonem (RN3P) kurier. Od razu zająłem się z odblokowywaniem bootloader'a. Udało się. Aktualnie mam wgrane MIUI 8 Global 6.8.4 Beta. Na tym ROM'ie odblokowałem bootloader. Podczas postępowania z instrukcją instalacji MIUI 2016, stanąłem na punkcie 3: instalacji recovery. Pobrałem recovery "twrp_kenzo" do RN3P oraz ROM xiaomi.eu_multi_HMNote3Pro_V7.5.2.0.LHOCNDE_v7-5.1. Fastboot już zainstalowałem, i właśnie tutaj utknąłem. Nie rozumiem dalszych kroków z punktu 3. 

• Umieszczamy pobrane wcześniej recovery (twrp.img) w katalogu z fastboot.exe

Do jakiego katalogu z fastboot.exe? Prosiłbym także o wytłumaczenie całego punktu 3.

Z góry bardzo dziękuje.

Opublikowano

Katalogu w którym zainstalowałeś/wypakowałeś fastboot. Tam klikasz ctrl shift i prawym przyciskiem myszki na puste pole w folderze żeby otworzyć wiersz poleceń w tym miejscu. Potem włączasz telefon w trybie fastboot, sprawdzasz czy komputer go prawidłowo wykrył i komendą instalujesz recovery. A tego co wiem komendy są podane? Jeżeli nie to mogę Ci powiedzieć jakie konkretnie.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Dziękuje. TWRP proponuje mi instalację ROOT'a. Nigdy nie rootowałem żadnego telefonu więc raczej mi to niepotrzebne? Jakie są plusy i ewentualnie minusy tego zabiegu?

I do czego moze mi się przydać?

Edytowane przez flexeii
  • 1 rok później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...