flexeii Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Witam. Około 15 przyszedł do mnie z telefonem (RN3P) kurier. Od razu zająłem się z odblokowywaniem bootloader'a. Udało się. Aktualnie mam wgrane MIUI 8 Global 6.8.4 Beta. Na tym ROM'ie odblokowałem bootloader. Podczas postępowania z instrukcją instalacji MIUI 2016, stanąłem na punkcie 3: instalacji recovery. Pobrałem recovery "twrp_kenzo" do RN3P oraz ROM xiaomi.eu_multi_HMNote3Pro_V7.5.2.0.LHOCNDE_v7-5.1. Fastboot już zainstalowałem, i właśnie tutaj utknąłem. Nie rozumiem dalszych kroków z punktu 3. Umieszczamy pobrane wcześniej recovery (twrp.img) w katalogu z fastboot.exe Do jakiego katalogu z fastboot.exe? Prosiłbym także o wytłumaczenie całego punktu 3. Z góry bardzo dziękuje.
Endymion Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Katalogu w którym zainstalowałeś/wypakowałeś fastboot. Tam klikasz ctrl shift i prawym przyciskiem myszki na puste pole w folderze żeby otworzyć wiersz poleceń w tym miejscu. Potem włączasz telefon w trybie fastboot, sprawdzasz czy komputer go prawidłowo wykrył i komendą instalujesz recovery. A tego co wiem komendy są podane? Jeżeli nie to mogę Ci powiedzieć jakie konkretnie. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
flexeii Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Niestety, coś mi nie idzie. Folder gdzie wsadziłem twrp:
ZduneX25 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Upewnij się czy plik nie nazywa się twrp.img.img, jak to nie pomoże to pobierz od nowa.
flexeii Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udało się. Jest tylko jeden problem. Wszystko mam po chińsku.
ahr Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Jak masz do wyboru dwa to prawy, jak osiem to prawa kolumna drugi od dołu i globus po prawej.
flexeii Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) Dziękuje. TWRP proponuje mi instalację ROOT'a. Nigdy nie rootowałem żadnego telefonu więc raczej mi to niepotrzebne? Jakie są plusy i ewentualnie minusy tego zabiegu? I do czego moze mi się przydać? Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez flexeii
luki! Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Jeśli nigdy nie używałeś a nawet nie wiesz co to jest. To nie przyda Ci się.
mrosi Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi