Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Dzisiaj przyjdzie do mnie Redmi Note 3 Pro. Mam pytania dotyczące tego modelu jak i ROM'u zanim cokolwiek z nim zrobię. Zamierzam zainstalować MIUI 7 w wersji stable. (MIUI 8 zamierzam zainstalować dopiero kiedy wyjdzie w wersji stable). Moje pytania dotyczą i MIUI i telefonu więc nie wiedziałem dokładnie do jakiej kategorii powinienem wstawić ten post. (Jeśli zła kategoria, przepraszam). Moje pytania są następujące:

1) Którą wersje MIUI 7 zainstalować? 7.3 czy 7.5? Zgaduje im wyższy numerek po kropce tym nowszy i stabilniejszy ROM?

2) Jeśli mam instalować MIUI 7.5 to w takim razie najnowszy ROM dla tego modelu jest: xiaomi.eu_multi_HMNote3Pro_V7.5.2.0.LHOCNDE_v7-5.1.zip

3) Dlaczego jest taki przeskok w numeracji? Jest MIUI 7.3 a następnie MIUI 7.5, czemu nie ma MIUI 7.4?

4) W FAQ nie do końca zrozumiałem numeracje po np. 7.5.x.x. Co oznacza w tym przypadku 7.5.1.0 a 7.5.2.0

To wszystko. Z góry bardzo dziękuje każdemu za odpowiedzi.

Uprzedzając na niektóre pytania. Tak, wiem żeby wgrać ROM MIUIPolska/xiaomi.eu najpierw trzeba odblokować bootloader. Zanim zamówiłem telefon przejrzałem całe forum MIUIPolska (lub większość) i pozostały tylko te 4 nurtujące mnie pytania.

Pozdrawiam.

Edytowane przez flexeii
Opublikowano

1) numerek im wyższy tym nowszy ale niekoniecznie najlepszy, kwestia spróbowania i znalezienia "dobrego dla siebie" romu, wyższy numerek za to oznacza więcej nowych fukcji wprowadzonych, kwestia przeczytania listy zmian.

2) obecnie najnowszy ale chyba niedługo będzie 7.5.3, kwestia spróbowania np. obecnie najnowszego i obserwowania jak się sprawuje, jak dobrze to zostać jak coś nie tak szukać lepszego romu.

3) to chyba wiedzą tylko chińczycy, bo numerki xiaomi.eu są takie same jak oryginalnego romu china dev/stable (z tym że jeśli chodzi o romy dev to data wydania romu to numeracja  rok.miesiąc.dzień)

4) jak wyżej z tym że im wyższy numer tym teoretycznie lepszy i często dodane jakieś funkcje nowe które były przetestowane i wprowadzone już w romach rozwojowych.

Z numerkami stable to tyle wiem, może ktoś wie więcej.

Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Opublikowano

Widać, że w dzisiejszych czasach czytanie boli...

Xiaomi Redmi Note 3 Pro: xiaomi.eu_multi_HMNote3Pro_x.xx.x_yy-zz.zip

Gdzie:

x.xx.x – to kod tygodniowej wersji MIUI wg. rok.miesiąc.dzień

y – to numer MIUI np. v8

zz – to numer bazy Android np. 5.0/5.1/6.0

Wszystko jest ładnie opisane na stronie miuipolska.pl

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...