Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy wiadomo jak zachowuje się bateria na tej ostatniej aktualizacji romu miui 8 6.7.29 GLOBAL xiaomi w redmi note 3 pro

Opublikowano
11 minut temu, polo napisał:

Przecież nie o ta aktualizacje się pytałem ?:-(

Czyli warto?

Na żadnym innym romie Global Dev nie miałem ponad 9h na ekranie i jeszcze 10% baterii więc jak najbardziej warto, chyba że Fingerprinta używasz to wtedy niekoniecznie bo on blokuje Deep Sleep. W mojej ocenie patrząc na całokształt to jeden z lepszych romów, na MIUI 8, zdecydowanie najlepszy pod względem baterii.

• Like 1
Opublikowano

ja jak narazie nie mam problemu z bateria ciagle wlaczona transmisja danych albo wifi , automatyczna jasnosc ekranu troche sms i rozmow i oczywiscie wlaczony fingerblock 3.40h wlaczony ekran i 54% bateri. To chyba deep sleep dziala hmm?

• Like 1
Opublikowano
18 godzin temu, korniszon napisał:

również polecam, chodzi MEGA szybko. Deep Sleep nie dziala, mocno bateria schodzi w nocy, no ale cóż, mam nadzieje ze poprawią 

Potwierdzam , niestety mocno w nocy schodzi bateria:-(

Opublikowano

U mnie schodziła ponad 20% przez noc. Rozwiązaniem jest podobno wyłączenie fingerprint. Nie pasuje mi takie rozwiązanie dlatego wróciłem ponownie do 6.5.5

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, grzesiekbu napisał:

U mnie schodziła ponad 20% przez noc. Rozwiązaniem jest podobno wyłączenie fingerprint. Nie pasuje mi takie rozwiązanie dlatego wróciłem ponownie do 6.5.5

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

No właśnie wyłączyłem fingerprinta i zobaczymy.... ale tak jak mówisz mnie tez to też  nie pasuje , biorąc pod uwagę jak super działa odblokowanie palcem ;-)

Opublikowano
17 godzin temu, korniszon napisał:

zauwazylem tez ze filmy w rodzialce powyzej 2K nie chca dzialac. ktos ma jakies rozwiazanie ? 

U mnie filmy w 4K działają normalnie...

Opublikowano
49 minut temu, grzesiekbu napisał:

U mnie też tak było że pierwsza połowa baterii schodziła wolno, telefon wchodził w deep sleep, a następnie następował szybki drenaż i ani raz w deep slep nie wchodził.

Dlatego teraz postanowiłem sprawdzić ten polecany przez Was 6.5.5. Jak na razie jeśli chodzi o działanie systemu to wszystko jest płynne i szybkie, ale w sumie zawsze na każdym romie u mnie tak działało. Bateria przez noc zeszła 8%. A bywało że na Miui8 schodziła 2%. Tak ogólnie to się zastanawiam co wprowadzają cotygodniowe updaty jak tak na prawdę nic większego nie zmieniają. Powinni się przede wszystkim skupić na baterii i jak ustabilizują jej rozładowywanie to mogą na tym skończyć.

Opublikowano

Aktualnie korzystam z MIUI GLOBAL 7.4.18.0 , warto przerzucić sie na MIUI 8 , gdzieś czytałem, że jak narazie oficjalnego (?) ROMU dla Note 3 PRO SD nie ma . Jak to jest z tą wersją DEV , czy to jest nie oficjalny ROM ?

Opublikowano
3 godziny temu, polo napisał:

Mogę powiedzieć że po wyłączeniu fingerprinta , bateria przez noc zeszła tylko 2% ;-)

Też potwierdzam.2% od 23.00 do 7.30. :)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...