majselbaum Opublikowano 28 Lipca 2016 Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) zainstalowałem sobie Mi PC Suite. w międzyczasie dostałem z xiaomi smsa o możliwości odblokowania telefonu. (fastboot + MiFlash unlock nie działa - dochodzi do 50% i couldn't verify...) ALE... gdy telefon jest w fastboot i odpalę mi pc suite to automatycznie uruchamia się update i pokazuje mi takie info: choose zip package to flash: *stable 7.5.2.0 *Beta 6.7.21 mimo, że tych plików nie mam fizycznie na telefonie. tyle, że niezależnie którą opcję wybiorę pojawia się info: couldn't flash device. gdy telefon uruchomię normalnie i kliknę w przycisk "update" wyświetla mi informację "your system is up to date" - mam stable 7.3.2 global co można z tym zrobić? miał ktoś podobny problem? Edytowane 28 Lipca 2016 przez majselbaum
Pawel978 Opublikowano 28 Lipca 2016 Opublikowano 28 Lipca 2016 Masz konto Xiaomi w telefonie skonfigurowane? Bez tego nie odblokujesz bootloadera.
majselbaum Opublikowano 28 Lipca 2016 Autor Opublikowano 28 Lipca 2016 tak, mam. 100% pokazuje mi w security na stronie, a w telefonie jestem zalogowany.
primek Opublikowano 28 Lipca 2016 Opublikowano 28 Lipca 2016 @majselbaum odblokować bootloader powinno się udać na romie global dev Pobierz najnowszy global dev stąd: http://en.miui.com/download-301.html Pobrany zip wrzuć do pamięci telefonu następnie w aplikacji Aktualizacje wybierz 3 kropki w prawym górnym rogu i zainstaluj z pliku zip. Wskaż plik i zatwierdź aktualizację.
FromWP Opublikowano 28 Lipca 2016 Opublikowano 28 Lipca 2016 1 godzinę temu, majselbaum napisał: 100% pokazuje mi w security na stronie, a w telefonie jestem zalogowany. Zrób tak jak kolega primek napisał, ale licz się z tym że pomimo odpowiedniego romu, pełnej aktywacji konta, zalogowaniu na telefonie do tego samego konta może od razu nie zadziałać. W jakimś faq na en.miui wyczytałem, że czasami trzeba czekać po zalogowaniu w telefonie nawet tydzień żeby zadziałało (żeby chińskie serwery to przetrawiły?). A Mi PC Suite to możesz co najwyżej się pobawić. W obecnej anglojęzycznej wersji niewiele funkcji działa z nowszymi telefonami, a chińskiej z wiadomych względów nie da się używać.
majselbaum Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Opublikowano 29 Lipca 2016 (edytowane) właśnie też czytałem, że muszę poczekać parę dni. no więc global dev wrzucony i czekam bo na razie wypisuje, że nie można zweryfikować pliku aktualizacji. Edytowane 29 Lipca 2016 przez majselbaum
ahr Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 59 minut temu, majselbaum napisał: bo na razie wypisuje, że nie można zweryfikować pliku aktualizacji. Robisz to źle...
FromWP Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 1 godzinę temu, majselbaum napisał: global dev wrzucony i czekam bo na razie wypisuje, że nie można zweryfikować pliku aktualizacji. Chyba nie pliku aktualizacji, tylko urządzenia, bo o miunlock-u chyba piszesz.
ahr Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 Kolega chyba próbował aktualizacji przez updater. Ale twrp go nie ominie...
FromWP Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 20 minut temu, ahr napisał: Kolega chyba próbował aktualizacji przez updater. Ale twrp go nie ominie... Napisał "global dev wrzucony i czekam" chyba przez updater. Jak chce wgrać rom eu, to twrp go nie ominie a chyba po to odblokowuje. Na razie wgrał chiński global dev żeby odblokować, a czeka żeby Miunlock zaskoczył.
majselbaum Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Opublikowano 29 Lipca 2016 panowie! spokojnie! może takie przejęzyczenie, albo mnie źle zrozumieliście. global dev jest wrzucony, ale w formie pliku zip do telefonu. gdy w updaterze wybieram "zainstaluj z pliku .zip" dostaję po chwili info, że "nie można zweryfikować pliku instalacji". czy w takim razie muszę czekać te około 10 dni, po których wreszcie zgoda na chińskich serwera się zaktualizuje i będę mógł zacząć procedurę zdjęcia blokady bootloadera? czy jest inna metoda zdjęcia blokady? czytałem, że odblokowanie bootloadera raczej na "stable" nie pójdzie i musi być "dev", ale "dev" się nie chce wgrać....
primek Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 @majselbaum jaka jest nazwa pliku który wrzuciłeś na telefon? Rom global dev powinien się wgrać bez problemu.
majselbaum Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Opublikowano 29 Lipca 2016 miui_HMNote3ProGlobal_6.7.21_b9ca056396_5.1
primek Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 @majselbaum Rom jest dobry, powinien się zaktualizować, chyba, że ten stable, który masz teraz nie jest taki oficjalny jak się wydaje. Tym bardziej jest podejrzane, ponieważ jak piszesz, w updaterze nie znajduje ci żadnych aktualizacji mimo, że wyszły już minimum 2 nowsze wersje od niego. Możesz spróbować przywrócić swój soft do ustawień fabrycznych, po tym sprawdzić czy dalej nie da się go zaktualizować i jeśli nie to pozostanie ci tylko przejście na dev wgrywając soft MiFlashem.
majselbaum Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Opublikowano 29 Lipca 2016 no właśnie żadnych update'ów mi nie znajduje, po wyborze trzech kropek i opcji "pobierz najnowszą aktualizację" wyskakuje "błąd pobierania. spróbuj ponownie później". spróbuję wrócić do ustawień fabrycznych a jak nie to będę wgrywał miflashem.
majselbaum Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Opublikowano 29 Lipca 2016 jest d*pa przez fastboota nie poszło, musiałem przez EDL. zrobiłem według tego tematu: http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html rom zaczął się wgrywać, doszedł do momentu "brak miejsca bla bla bla" i koniec. jestem w bladej d*pie. do recovery nie mogę wejść. mogę wejść jedynie do fastboot i potem komendą z lapa do EDL. proszę pomóżcie.......
majselbaum Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Opublikowano 29 Lipca 2016 ok.... poszło na chińskim dev. teraz tylko muszę zainstalować coś polskiego
primek Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 @majselbaum Wgrywasz pod systemem 64-bitowym? Jaki soft wrzucasz (kiedyś były problemy z global dev przez MiFlash, nie wiem jak teraz)? W trybie EDL telefon wykrywany jako Qualcomm HS-USB QDLoader 9008? Spróbuj z najnowszym MiFlashem: http://en.miui.com/thread-281979-1-1.html
majselbaum Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Opublikowano 29 Lipca 2016 ta - 64bit, w edl właśnie tak go widzę. mam już chińszczyznę, teraz muszę zaktualizować do jakiegoś ciekawego polskiego
majselbaum Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Opublikowano 29 Lipca 2016 na chińskim udało mi się zdjąć blokadę. teraz będę instalował dalej
majselbaum Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Opublikowano 29 Lipca 2016 zainstalowałem recovery. zainstalowałem rom xiaomi.eu .... teraz już z lżejszym sercem czekam na uruchomienie.... ufffff
zuber24 Opublikowano 30 Lipca 2016 Opublikowano 30 Lipca 2016 witam kupiłem ostatnio redmi note 3 pro miał wgrany jakis stable rom z jezykiem polskim i sklepem google, wysłałem zapytanie do chinoli o odblokowanie bootloadera, czekam juz prawie 3 dni. w miedzyczasie przeczytałem ze bootloader da sie odblokowac na china dev rom wiec przec mi pc suite rom sie zaktualizował do najnowszego stable, potem wgrałem china dev rom 6.7.28, niestety jezyk tylko angielski lub chinski i brak sklepu google. czy teraz czekajac na odblokowanie BL da sie cos zrobic zeby przynajmniej sklep google działał i inne aplikacje od google
majselbaum Opublikowano 30 Lipca 2016 Autor Opublikowano 30 Lipca 2016 mi odblokowali na drugi dzień. najpierw na siłę EDL, potem wgrałem chiński dev. odblokowałem bootloadera. zainstalowałem recovery i dopiero potem xiaomi.eu gdzieś pisali jak zainstalować sklep google.... poszukaj.
Rekomendowane odpowiedzi