Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich serdecznie.

Zakupiłem nowy telefon xiaomi mi note w rekomendowanym na tym forum sklepie "technos". Problemy zaczęły się już po pierwszym odpaleniu telefonu. Podczas wstępnej konfiguracji telefon cały czas się zawieszał, co chwilę musiałem go resetować aby w ogóle być w stanie przebrnąć przez ustawienia początkowe (zaznaczam od razu, że nie mogłem wpisać hasła do wi-fi, ponieważ nie pojawiała mi się klawiatura, oraz telefon nie wykrywał karty sim). Kiedy już udało mi się jakoś z tym uporać to pojawił mi się niebieski obraz, oraz czarny paseczek u góry... i nic więcej. Telefon kompletnie na nic nie reaguje, kiedy zablokuję ekran, po ponownym naciśnięciu przycisku podświetlają się jedynie klawisze funkcyjne, ekran pozostaje zupełnie wygaszony. Restartowałem go parę razy, ale to zupełnie nic nie daje.

Czy ktoś wie w czym może leżeć przyczyna? Może mogę się z tym jakoś uporać, czy lepiej od razu oddać na gwarancję? Będę wdzięczny za jakiekolwiek odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Edytowane przez MrToffu
Opublikowano

Racja, lecz wgrany był miui polska, więc może tu gdzieś leży przyczyna?

Tak czy siak już się z tym uporałem i telefon działa jak należy, także cieszę się, że obejdzie się bez reklamacji.

Dzięki wielkie za pomoc.

Opublikowano
3 godziny temu, MrToffu napisał:

Witam wszystkich serdecznie.

Zakupiłem nowy telefon xiaomi mi note w rekomendowanym na tym forum sklepie "technos". Problemy zaczęły się już po pierwszym odpaleniu telefonu. Podczas wstępnej konfiguracji telefon cały czas się zawieszał, co chwilę musiałem go resetować aby w ogóle być w stanie przebrnąć przez ustawienia początkowe (zaznaczam od razu, że nie mogłem wpisać hasła do wi-fi, ponieważ nie pojawiała mi się klawiatura, oraz telefon nie wykrywał karty sim). Kiedy już udało mi się jakoś z tym uporać to pojawił mi się niebieski obraz, oraz czarny paseczek u góry... i nic więcej. Telefon kompletnie na nic nie reaguje, kiedy zablokuję ekran, po ponownym naciśnięciu przycisku podświetlają się jedynie klawisze funkcyjne, ekran pozostaje zupełnie wygaszony. Restartowałem go parę razy, ale to zupełnie nic nie daje.

Czy ktoś wie w czym może leżeć przyczyna? Może mogę się z tym jakoś uporać, czy lepiej od razu oddać na gwarancję? Będę wdzięczny za jakiekolwiek odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Nie gwara, jak podpowiada @robafini, bo będziesz się bujał z naprawami. Jeśli dopiero co kupiłeś telefon, to zgodnie z przepisami, kupując towar od firmy (na odległość), od dnia otrzymania telefonu (nie od daty zakupu) masz 14 dni na zwrot bez podania przyczyny. Wysyłaj i niech oddaje kasę lub wyśle nowy telefon - dogadaj się z Technosem.

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, MrToffu napisał:

Racja, lecz wgrany był miui polska, więc może tu gdzieś leży przyczyna?

Tak czy siak już się z tym uporałem i telefon działa jak należy, także cieszę się, że obejdzie się bez reklamacji.

Dzięki wielkie za pomoc.

tak z ciekawości , co było przyczyną ??

Edytowane przez MD13
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hej, nie działa mi telefon, przez przypadek został sformatowany plik systemowy...wyświetla się tylko logo MI i nic więcej, oczywiście moge przejść do TWRP i do fastboot ale nic pozatym...Prosze o pomoc

Opublikowano

ale jak to zrobić nie jestem specjalistom prosze o krok po kroku, mi flash mam,ale jedyne opcje jakie tam są to refresh, flash i tyle

Wybieram plik z nowym romem ale jak go zainstalować ???

Opublikowano
10 godzin temu, ManekPL napisał:

ale jak to zrobić nie jestem specjalistom prosze o krok po kroku, mi flash mam,ale jedyne opcje jakie tam są to refresh, flash i tyle

Wysil się trochę i poszukaj na Forum...

Opublikowano
21 godzin temu, ManekPL napisał:

Chyba to Ci pomoże.

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...