bartekffw Opublikowano 21 Czerwca 2016 Opublikowano 21 Czerwca 2016 (edytowane) Witam. Przed chwilą przyszedł do mnie nowiutki telefonik note 3 pro zakupiony na allegro. Zależy mi na roocie. Czy ktoś próbował użyć KingRoota na świeżutkim telefonie z tym softem n/w. Na youtubie jest taki poradnik. Jak go użyje na zablokowanym bootloaderze nie ucegli się? Edytowane 21 Czerwca 2016 przez bartekffw poprawa
Pawel978 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Najpierw radzę zainstalować oficjalny soft, ewentualnie odblokować bootloader i zainstalować miuipolska.
Albin Opublikowano 21 Czerwca 2016 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Ucegilć nie ucegli, najwyżej nie zrobi roota tylko poinstaluje chińskie śmieci. Tak czy siak najpierw zmień soft na "normalny" bo to co masz to prędzej czy później przysporzy Ci jakichś problemów. Polecam od razu odblokować bl i wgrać miuipolska jak pisano wyżej.
bartekffw Opublikowano 22 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2016 Odpaliłem KingRoota i rzeczywiście zrootowało urządzenie ale nie wszystkie programy mimo że mają dostęp roota nie działają jak należy (startup manager). Puki nie odblokuje BL mam od bidy roota.
bartekffw Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2016 (edytowane) Mam już pozwolenie od chińczyka ale po odpaleniu unlocka dochodzi do 50 % telefon pozostał w trybie fastboot i wyłączyłem go przytrzymując długo przycisk zasilania po czym startował ponownie z 15 minut ale się odpalił. Czyli chyba trzeba wgrać chiński soft. Czyli wg poradnika. cyt "1. Instalacja china dev rom (opcjonalne) Na pulpicie znajdujemy aplikację Updater Naciskamy 3 kropki w prawym górnym rogu i wybieramy "Choose update package" Znajdujemy plik zip z romem dev UWAGA: instalacja romu dev usunie dane z pamięci telefonu (factory reset)" tu ściągnąłem miui_HMNote3Pro_V7.3.6.0.LHOCNDD_008c7a1a21_5.1.zip dalej odblokowanie BL przez MiFlashUnlock_1.1.0317.1_en cyt. "3. Instalacja recovery Windows: Pobieramy i rozpakowujemy w dowolnym miejscu MIUIPolska_instalator_recovery Umieszczamy pobrane wcześniej recovery (twrp.img) w rozpakowanym katalogu instalatora MIUIPolska Otwieramy wiersz poleceń (ctrl+shift+prawy przycisk myszy w oknie eksploratora) Wpisujemy: Flash_TWRP.bat" tu ściągałem twrp-3.0.2-2-kenzo.img (piszcie które TWRP najlepiej ) dalej już instalacje Miui Polska w TWRP. Proszę o informacje czy dobre pliki pobrałem i czy postępowanie będzie właściwe bo w temacie flashowania jestem laik a jak już od paru dni czytam wątki to niektóre tematy czarna magia a widać że nie jeden telefon jest uceglony. Edytowane 23 Czerwca 2016 przez bartekffw
marthaxd Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) Próbowałem wykorzenić moje urządzenie za pomocą kingroota, ale nie wiem, czy to jest sudy zatrzymane i nie zostało ukończone. Szukasz rozwiązania? PS: Pobierz aplikację root 360 to najlepsza alternatywa dla Kingroot. https://360rootdownload.info Edytowane 31 Marca 2018 przez marthaxd
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 Odblokuj bootloader i wgraj magiska/supersu przez TWRP...
mrosi Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi