Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Przed chwilą przyszedł do mnie nowiutki telefonik note 3 pro zakupiony na allegro. Zależy mi na roocie. Czy ktoś próbował użyć KingRoota na świeżutkim telefonie z tym softem n/w. Na youtubie jest taki poradnik. Jak go użyje na zablokowanym bootloaderze nie ucegli się?

Screenshot_2016-06-21-15-06-09_com.android.updater.png

Edytowane przez bartekffw
poprawa
Opublikowano

Ucegilć nie ucegli, najwyżej nie zrobi roota tylko poinstaluje chińskie śmieci.

Tak czy siak najpierw zmień soft na "normalny" bo to co masz to prędzej czy później przysporzy Ci jakichś problemów. Polecam od razu odblokować bl i wgrać miuipolska jak pisano wyżej.

Opublikowano

Odpaliłem KingRoota i rzeczywiście zrootowało urządzenie ale nie wszystkie programy mimo że mają dostęp roota nie działają jak należy  (startup manager). Puki nie odblokuje BL mam od bidy roota.

Opublikowano (edytowane)

Mam już pozwolenie od chińczyka ale po odpaleniu unlocka dochodzi do 50 % telefon pozostał w trybie fastboot i wyłączyłem go przytrzymując długo przycisk zasilania po czym startował ponownie z 15 minut ale się odpalił. Czyli chyba trzeba wgrać chiński soft. Czyli wg poradnika.

cyt "1. Instalacja china dev rom (opcjonalne)

1. Na pulpicie znajdujemy aplikację Updater
  2. Naciskamy 3 kropki w prawym górnym rogu i wybieramy "Choose update package"
  3. Znajdujemy plik zip z romem dev
  4. UWAGA: instalacja romu dev usunie dane z pamięci telefonu (factory reset)"

tu ściągnąłem miui_HMNote3Pro_V7.3.6.0.LHOCNDD_008c7a1a21_5.1.zip

dalej odblokowanie BL przez MiFlashUnlock_1.1.0317.1_en

cyt. "3. Instalacja recovery

Windows:

5. Pobieramy i rozpakowujemy w dowolnym miejscu MIUIPolska_instalator_recovery
  6. Umieszczamy pobrane wcześniej recovery (twrp.img) w rozpakowanym katalogu instalatora MIUIPolska
  7. Otwieramy wiersz poleceń (ctrl+shift+prawy przycisk myszy w oknie eksploratora)
  8. Wpisujemy: Flash_TWRP.bat"

tu ściągałem twrp-3.0.2-2-kenzo.img (piszcie które TWRP najlepiej )

dalej już instalacje Miui Polska w TWRP.

Proszę o informacje czy dobre pliki pobrałem i  czy postępowanie będzie właściwe bo w temacie flashowania jestem laik a jak już od paru dni czytam wątki to niektóre tematy czarna magia a  widać że nie jeden telefon jest uceglony.
Edytowane przez bartekffw
  • 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)

Próbowałem wykorzenić moje urządzenie za pomocą kingroota, ale nie wiem, czy to jest sudy zatrzymane i nie zostało ukończone.

Szukasz rozwiązania?

PS: Pobierz aplikację root 360 to najlepsza alternatywa dla Kingroot. https://360rootdownload.info
Edytowane przez marthaxd
  • 4 miesiące temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...