kedar1333 Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Witam Panowie odblokowalem mojego mi5 wgralem soft 6.2.24 Eu i co dalej? Chodzi mi o w miarę stabilny soft z językiem polskim. Z góry dzięki za pomoc. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 6.5.26 Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar1333 Posted June 17, 2016 Author Share Posted June 17, 2016 6.5.26 Wysłane z MI5 To jest z miui Polska czy EU? Masz jakiegoś linka do niego? 😃 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 EU i PL to to samo. Poszukaj, leży w archiwum wersji. Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Ja polecam v8. Najlepszy ROM jak do tej pory. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar1333 Posted June 17, 2016 Author Share Posted June 17, 2016 V8 z miui polska? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 V8 z miui polska? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Nie inaczej. 6.6.16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar1333 Posted June 17, 2016 Author Share Posted June 17, 2016 Ma jakieś bugi? Jak działa?szukam czegoś stabilnego.... Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maslo19 Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 witam Też mam 6.6.16 z dzisiaj i jest kozak póki co śmiga aż miło p.s mój 1 post Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar1333 Posted June 17, 2016 Author Share Posted June 17, 2016 A bateria jak w nim czyma? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kopamat Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 Bardzo dobrze. Wytrzyma spokojnie dzień użytkowania (nawet dość intensywnego). Jest bardzo stabilny nie licząc pomniejszych problemów. Np. Outlook - nie wiem czy korzystasz ale za każdym razem jak uruchamiam na sekundę wyświetla mi się komunikat "nie można nawiązać połączenia" i dopiero potem pojawiają się maile (gmail działa normalnie). Jak sam widzisz są to detale, telefon po przesiadce z romu chińskiego sklepu w końcu działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
05cris05 Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 Podepnę się, żeby nie robić niepotrzebnego dziadostwa. Jestem kompletnie zielony jak chodzi o ROMy i samo Xiaomi, kupiłem mi5 i posiadam takie cuda jak na grafice jak chodzi o ROM. Tylko ciągle widze czy w pytaniach czy w tematach na forum wersje 6. x x x i teraz pytanie, czy coś z tym robić i aktualizować, czy zostawić jak jest czy cóż? Jak klikam aktualizacje systemowe to mi się nic nie wyświetla - w sensie nie pokazuje nic do aktualizacji. Jak mówię, póki co po 3 dniach użytkowania dopiero "sprawdzam" ten telefon a sam android jest mi jeszcze troche obcy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 Kolego, nie chcę być złośliwy, ale decyzję o zakupie Xiaomi powinieneś podjąć po wcześniejszym zapoznaniu się z tematem, wiedziałbyś co Cię czeka. A teraz ? No cóż, nie ma rzeczy niemożliwych. Sprawdź czy możesz wejść do recovery. Poczytaj temat o odblokowaniu bootloadera oraz instrukcję instalacji. Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dylon Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 6.6.16 zachowuje się już prawie jak normalny rom Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 6.6.16 zachowuje się już prawie jak normalny rom Prawie ? Tapnięte z Lenovo Link to comment Share on other sites More sharing options...
dylon Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 37 minut temu, zielonyBB napisał: Prawie ? Prawie Jestem przyzwyczajony do jakości htc i customowych romów do nich, więc problemów z miui na mi5 nie traktuję jako coś co może się zdarzać W każdym razie ze wszystkich romów jakie testowałem na mi5, 6.6.16 ma najmniej usterek/niedoróbek... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 Dla mnie 6.4.21 lub 7.3.4, właściwie tylko na nich dobrze mi pobiera przez GP 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 jak dla mnie kilka problemów jest, po długim używaniu aparatu przedniego potrafi obraz klatkować(wczoraj na imprezie zrobilismy około 300 fot i zdarzyło sie to moze 2/3 razy), trzeba wyjść do pulpitu i znów do aparatu to 1, drugim moim osobistym problemem jest lte w plusie, a raczej jego brak.. 3 błędem jest średnio działający klawisz home, nie zawsze załapie za pierwszym razem i trzeba nacisnąć drugi raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 U mnie na najnowszym wszystko zasadniczo działa. Raz się zdarzyło że nie mogłem ustawić tapety no i ten guzik Home... Na ostatnim V7 wystarczyło musnąć, na tym trzeba jakby dłużej dotknąć. Tyle, reszta jest ok. Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar1333 Posted June 19, 2016 Author Share Posted June 19, 2016 Ten który mam obecnie 6.2.24 EU narazie zostawię bo wszystko w nim jest ok i bateria fajnie trzyma wczoraj ponad 6 godzin na wyświetlaczu. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyru332 Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Ja również polecam 6.6.16, użytkuje co prawda drugi dzień ale ja osobiście jeszcze z żadnymi błędami się nie spotkałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
dylon Posted June 21, 2016 Share Posted June 21, 2016 (edited) Dnia 20.06.2016 o 18:05, lyru332 napisał: Ja również polecam 6.6.16, użytkuje co prawda drugi dzień ale ja osobiście jeszcze z żadnymi błędami się nie spotkałem A ja już się cieszyłem, że w tym romie naprawili błąd z autoobracaniem, ale po 2 dobach znowu musiałem zrestartować tel btw. jako, że rozładowała mi się słuchawka, to używałem długo głośnika telefonu. Straszliwie prądu to ustrojstwo żre google maps+yanosik+audiobook i... rozładowywanie ok 30%/h (mimo podłączenia do ładowarki samochodowej 2.1A) Bez głośnika ładowarka daje radę doładowywać tel ok 5%/h Edited June 21, 2016 by dylon Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyru332 Posted June 21, 2016 Share Posted June 21, 2016 Hmmm, ja akurat mam BT w aucie to podłączam audiobooka przez BT, do tego google maps i yanosik i samsungowa org. ładowarka samochodowa ładuje w miarę szybko, nie jestem w stanie powiedzieć ile ale myślę, że w 1h to z 20% załaduje co do romu to ja się spotkałem jedynie z małymi problemami z dotykiem ale wystarczyło zablokować i odblokować, denerwuje mnie natomiast, że muszę ciągle permission dawać na wszelkie powiadomienia i dostępy itp, da się to jakoś obejść ? bo to od Androida 6.0 jest tak, że o wszystko musi tel pytać, tyle co mi się o uszy obiło... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mayex Posted June 21, 2016 Share Posted June 21, 2016 6 minut temu, lyru332 napisał: samsungowa org. ładowarka samochodowa ładuje w miarę szybko, nie jestem w stanie powiedzieć ile ale myślę, że w 1h to z 20% załaduje to jest ślimaczo wolno Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyru332 Posted June 21, 2016 Share Posted June 21, 2016 Przed chwilą, Mayex napisał: to jest ślimaczo wolno nie no patrzę po tym co napisał, w każdym razie szybko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siekier Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Ja polecam China Dev. Jesli z ang nie ma problemow to jak najbardziej daje sie zjesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wariat Posted June 25, 2016 Share Posted June 25, 2016 Zadam głupie pytanie, czy mając odblokowany bootloader mogę wgrać przez miflash rom miuipolska tak jak np chiński dev? próbuje przez TWRP cały czas i nie chce pójść niestety... Robię wszystko zgodnie z poradnikiem i walczę już z tym tyle godziń, że ręcę opadają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted June 25, 2016 Share Posted June 25, 2016 @Wariat Możesz, ale do miflasha są przygotowane wersje jak w wątku: https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wariat Posted June 25, 2016 Share Posted June 25, 2016 Przed chwilą, Bohyn napisał: @Wariat Możesz, ale do miflasha są przygotowane wersje jak w wątku: https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/ Dziękuje za informacje, niestety mam duże problemy... Myślałem, że ucegliłem komórkę, ale miflash działa. Myślałem, że to będzie łatwiejsza sprawa, ale jednak powoli mnie przerasta. Ściągnę ten rom i spróbuje wgrać przez miflash. A powiedz mi, na prawdę czasami trzeba czekać z 20-30min aż komórka ruszy po miflashu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
art12 Posted June 25, 2016 Share Posted June 25, 2016 @Wariat. Tzn jaki masz komunikat o błędzie? Wgrywanie przez TWRP proste jak budowa cepa. Nie mam możliwości żeby nie działało jeśli robisz wszystko zgodnie z poradnikiem. W końcu po to jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wariat Posted June 25, 2016 Share Posted June 25, 2016 Przed chwilą, art12 napisał: @Wariat. Tzn jaki masz komunikat o błędzie? Wgrywanie przez TWRP proste jak budowa cepa. Nie mam możliwości żeby nie działało jeśli robisz wszystko zgodnie z poradnikiem. W końcu po to jest Już zrobiłem przez miflash Przez TWRP nie chciało mi przejść do trybu recovery i męczyłem się cały czas. Po prostu miałem już dość Proste to przez miflash jak budowa cepa, a ja głupi cały dzień męczyłem się Link to comment Share on other sites More sharing options...
art12 Posted June 25, 2016 Share Posted June 25, 2016 Po instalacji recovery w fastboocie wystarczy w cmd wpisać 'fastboot boot xxx.img' - gdzie xxx to nazwa obrazu z recovery. Oczywiście pod warunkiem, że recovery jest prawidłowo zainstalowane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wariat Posted June 25, 2016 Share Posted June 25, 2016 11 minut temu, art12 napisał: Po instalacji recovery w fastboocie wystarczy w cmd wpisać 'fastboot boot xxx.img' - gdzie xxx to nazwa obrazu z recovery. Oczywiście pod warunkiem, że recovery jest prawidłowo zainstalowane Wydawało mi się, że recovery zainstalowałem prawidłowo, ale za cholerę nic nie pomagało. Teraz ten miflash u żonki na telefonie to 15min roboty łącznie z ustawianiem telefonu. A na swoim siedziałem 8h No ale człowiek mądrzejszy zawsze o parę rzeczy. Ale do tego TWRP jeszcze spróbuje kiedyś wrócić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts