Tomasz Petrycki Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 (edited) Problem dotyczy aplikacji antykradzieżowych, ochrony rodzicielskiej itp. Wszystkie zabezpieczenia biorą w łeb, ponieważ wystarczy odinstalować np. Eset Parental Control, albo Eset Mobile Security i po ochronie. Można blokować hasłem daną aplikację przez system, ale nie można zablokować możliwości jej odinstalowania. Tym samym te aplikacje stają się bezużyteczne. Wydaje mi się, że jest to właściwość MIUI. Czy da się coś z tym zrobić? Edited June 13, 2016 by Tomasz Petrycki Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 W trybie rodzicielskim ja nie mogę usuwać apek, nie ma na górze tego kosza. (ostatnie v7) Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Prze konwertowanie apki na systemową nie pomoże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted June 14, 2016 Author Share Posted June 14, 2016 (edited) 10 godzin temu, szczuru napisał: Prze konwertowanie apki na systemową nie pomoże? A jak to się robi? Zauważyłem jeszcze coś: w Aplikacjach Eset Parental Control ma wyszarzone Odinstaluj natomiast z Pulpitu można odinstalować. Z tym przekonwertowaniem na systemową wydaje mi się trafne, ale pewnie wymaga jakiejś fachowej ingerencji, bo jak wiadomo wszystko ma swoje konsekwencje. Może Acid się wypowie? Będę wdzięczny. Edited June 14, 2016 by Tomasz Petrycki Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Wystarczy przenieść apkę na /system. Można to zrobić ręcznie każdym menadżerem plików z uprawnieniami roota lub np Titanum Backupem (przytrzymaj na apce i wybierz "konwertuj na aplikację systemową"). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted June 14, 2016 Author Share Posted June 14, 2016 Nie odważyłbym się...:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts