Bobson Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2016 Przed chwilą, festor89 napisał: Może to pomorze http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=259525&page=5#pid4901122 próbowałem, nie pomogło Teraz jak chce zrobić przez ten program to w ogole mi telefonu nie wyszukuj ten miflash
festor89 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Ja po wyjeciu telefonu zaktualizowalem przez aktualizacje i potem odrazu unlock i było ok. potem instalacja
Bobson Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2016 1 minutę temu, festor89 napisał: Ja po wyjeciu telefonu zaktualizowalem przez aktualizacje i potem odrazu unlock i było ok. potem instalacja To miałes sie super.. mi na globalu zaktualizowanym nie działało, przeczytałem ze działa na dev, zainstalowałem nie działa nadal, przez ten program teraz urządzenie wyszukało ale nie działa nadal.. Brak pomysłów.. już nawet nie mam czego próbować..xD Zgode raczej mam bo wydaje mi sie zebym nawet tego programu nie mógł otworzyć, tak czy inaczej sms dostałem z pozwoleniem, fakt faktem kilka miesiecy temu ale dostałem.. teraz taki bład, wymieniaja sie 1 z 2
festor89 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Wydaje mi sie ze telefonu nie widzi a wykrywa Ci tel w fastboot??
Bobson Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2016 Przed chwilą, festor89 napisał: Wydaje mi sie ze telefonu nie widzi a wykrywa Ci tel w fastboot?? Cześciej jest error ten 1 cant get info, connect again, tak w mi flashu normalnie go wykrywa Szanuje ludzi którym to sie udało za 1 razem.. Może jakiegoś sterownika nie mam,albo nie jest on pod 64 bitowy system... nie wiem...
festor89 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 podłącz tel w fastboot wejdz do folderu C:\Program Files\Xiaomi\MiPhone\Google\Android przytrzymaj shift prawy przycisk myszy i wybierz otwórz okno polecenia tutaj Wpisz: fastboot devices Daj screena
Bobson Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2016 prosze instaluje te sterowniki: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=48915118#post48915118 może coś pomoze.. nie pomogło, error not connect to mi phone, mimo ze jest.. zainstalowałem dzis tyle rzeczy i zadna nie jest recepturą na mój problem.. a gdzie tam twrp, czy miui polska.. Już stary mi2s był bardziej posłuszny
festor89 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 spróbuj tym: http://obigota.d.miui.com/miflashunlock/MiFlashUnlock_1.1.0315.1_cn.zip
Bobson Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2016 6 minut temu, festor89 napisał: spróbuj tym: http://obigota.d.miui.com/miflashunlock/MiFlashUnlock_1.1.0315.1_cn.zip Pewnie Cię zaskoczę ale 50% i error, omfgg Jakieś nowe pomysły? ;3
festor89 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 (edytowane) Spróbuj jeszcze raz razem z tym http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=259525&page=5#pid4901122 Pomysły mi się kończą wszystko co wynalazłem na forach już wypróbowane Edytowane 13 Czerwca 2016 przez festor89 Edycja
Bobson Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2016 Przed chwilą, festor89 napisał: Spróbuj jeszcze raz razem z tym http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=259525&page=5#pid4901122 Pomysły mi się kończą wszystko co wynalazkiem na forach już wypróbowane Próbowałem jak mi to wysyłałeś wczesniej z 3 razy a swój unlock robiłeś na jakim telefonie?
festor89 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 (edytowane) Spróbuj według tego http://en.miui.com/thread-284128-1-1.html nic mi na razie nie przychodzi do głowy, ewentualnie przywróć tel do ustawień fabrycznych zaloguj się jeszcze raz na telefonie i włącz synchronizację z kontem miui. Na forum ktoś pisał że najlepiej logować się przez nr. telefonu. Robiłem na Mi5 Edytowane 13 Czerwca 2016 przez festor89 Edycja
Bobson Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2016 Nic tam nie jest napisane szczególnie.. kurde.. nie wiem, nie sadziłem ze zajmie mi to tyle czasu i jeszcze nie jest to gotowe.. nie mam sił już dziś na to, dosyc wkurza mnie to już.. Czytałem tyle tematów że ludzie mieli problem z tym.. A przy moim szczesciu mysle ze z każdym kolejnym krokiem wcale nie będzie łatwiej.. zj***li sprawe z bootloaderem.. Synchronizacje mam, zalogowany przez numer telefonu a na pc przez id jak w poradniku..
Bobson Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2016 (edytowane) @festor89 teraz patrze że nie mam włączonej synchronizacji z chmurą.. myślisz ze to wiele zmienia? Ty miałeś włączoną? /edit zreszta nie wazne, włączyłem synchro, wraz z lokalizacja, sprawdziłęm na i.mi.com pokazuje dobrze, bootloadera nadal sie nie da odblokować Edytowane 13 Czerwca 2016 przez Bobson
stereo0 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Opublikowano 14 Czerwca 2016 (edytowane) 12 godzin temu, Bobson napisał: Bo na stable nie działało, myślałem że instalacja dev załatwi sprawę aby odblokować bootloader, ale jednak byłem w błędzie xd Ogólnie dev nie jest zły tylko sklepu play nie ma zzaraz będę w domu to będę dalej walczył. Póki co mi 5 pro na plus nie rozumiem jak skąd mam mi5? bo mi się wydawało, że z ibg kupujesz xD więc mnie zdziwiły te kombinacje alpejskie z dev romem;p bo z ibg powinno spokojnie prosto z pudełka pójść bo nie wgrywają gówien tak ja inni sprzedawcy;p Na kablu od oryginalnej ładowarki robisz odblokowanie?(już trzeba się szczegółów czepiać jak nic nie skutkuje;p) PS. Nie miałem i nie mam włączonej synchronizacji z chmurą Edytowane 14 Czerwca 2016 przez stereo0
festor89 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Opublikowano 14 Czerwca 2016 (edytowane) 8 godzin temu, Bobson napisał: @festor89 teraz patrze że nie mam włączonej synchronizacji z chmurą.. myślisz ze to wiele zmienia? Ty miałeś włączoną? /edit zreszta nie wazne, włączyłem synchro, wraz z lokalizacja, sprawdziłęm na i.mi.com pokazuje dobrze, bootloadera nadal sie nie da odblokować A wgrywales tego dev http://bigota.d.miui.com/6.5.19/miui_MI5_6.5.19_fcae429bac_6.0.zip Edytowane 14 Czerwca 2016 przez festor89 Edycja
ufo Opublikowano 14 Czerwca 2016 Opublikowano 14 Czerwca 2016 @Bobson czy zalogowałeś się na nowym telefonie na konto MI zanim zacząłeś próby odblokowania? To jest kluczowe i sam się na tym złapałem i poprosiłem o dopisanie do poradnika ostatnio (na czerwono)
Shadow2k3 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Jeszcze dodam że trzeba mieć w telefonie kartę SIM na którą była rejestracja zrobiona, wczoraj też na tym poległem . Jak ją włożyłem proces odblokowania poszedł błyskawicznie.
Bobson Opublikowano 14 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2016 (edytowane) Zobaczę jak będę w domu jaki wgrywalem dev, tak na telefonie mam od początku dodane konto mi przez numer telefonu a później przez ID, włożony do slota tego pierwszego z brzegu, ale to chyba nie ma różnicy. Mam cały czas ta sama kartę sim, ten sam numer na którym było to robione. System ten który na zdjęciu Nawet SMS z zgoda Edytowane 14 Czerwca 2016 przez Bobson
festor89 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Może spróbuj jeszcze raz rom dev wgrać i od nowa konto ustawic
Bobson Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Instalowałem dwa razy, udało sie odblokowac, zmieniłem port usb, wyłączyłem zapore i pobrałem miunlock oraz miflash z jakiegos chya hiszpanskiego filmiku i sie udało.. wkońcu.. teraz szukam twrp dla mojego telefonu i próbuje dalej wgrac nasz system, albo jednak pobieram rom dla miflasha i przez to spróbuje, dam znac jak poszło ^^ Edytowane 15 Czerwca 2016 przez Bobson
festor89 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Instaluj przez Miflash będziesz miał odrazu twrp
Bobson Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2016 Chciałem przez miflash ale mam bład "flash xbl error" nie wiem dlaczego w browse dałem fol;er images a w flash_all wybrałem scieżke doi flash_all.bat
Acid Opublikowano 15 Czerwca 2016 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Jeszcze dodam że trzeba mieć w telefonie kartę SIM na którą była rejestracja zrobiona, wczoraj też na tym poległem . Jak ją włożyłem proces odblokowania poszedł błyskawicznie. Oczywiście, że nie trzeba. Z MI 5 1
Bobson Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2016 Dobra udało sie zrobić przez miflash, nie spostrzegłem ze w nazwie użytkownika mam spacje a nie może być. Operacja przeszła pomyślnie, wygląda na to że chyba wszystko się udało o ile sie załaduje system xd Dzięki wszystkim za pomoc! 2
stereo0 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Opublikowano 15 Czerwca 2016 @Bobsonzaładuje się;p trwa to chwilkę, ale bądź cierpliwy:) Cieszię się Twoją radością:)
Bobson Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2016 Akurat się załadował, jedynie co mogę powiedzieć to proces odblokowania był co najmniej dziwny, zainstalowałem może z 10 razy te same sterowniki zmieniłem port usb drugie razy tyle, miedzy dwoma z przodu, dziś spróbowałem na usb z tyłu i przeszło... Na prawdę bardzo wybredny program, jeszcze raz dzięki ;D
stereo0 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Nie wybredny;p Już kilka telefonów miałem w swoim życiu. Jakie inby się działy to książę by napisał. Sterowniki to wredne małpy;p Mi sterownik od wifi bluescreena wywalał. To była dopiero jazda bez trzymanki zanim wykminiłem o co chodzi;p
Kupiec1985 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Opublikowano 15 Czerwca 2016 mi poszło na chińskim programie , na ang dochodziło do 50%
festor89 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) 1 godzinę temu, Bobson napisał: Dobra udało sie zrobić przez miflash, nie spostrzegłem ze w nazwie użytkownika mam spacje a nie może być. Operacja przeszła pomyślnie, wygląda na to że chyba wszystko się udało o ile sie załaduje system xd Dzięki wszystkim za pomoc! No to gratuluję długa walka była Edytowane 15 Czerwca 2016 przez festor89 Edycja
Shadow2k3 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Oczywiście, że nie trzeba. Z MI 5 Właśnie że jak mojego Pro chciałem odblokować to nie przeszedł weryfikacji mimo że byłem zalogowany do konta mi. Dopiero jak włożyłem kartę to przeszedł weryfikację. Chyba że nie po wiązało telefonu z kontem. Jak dostałem telefon to nie wkładałem karty tylko od razu zabrałem się za odblokowanie. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Acid Opublikowano 15 Czerwca 2016 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Odblokowałem już kilka Mi5, Mi4s i kenzo i nigdy nie było karty sim w telefonach. Ba dziś odblokowałem Mi4s gdzie nie było konta Xiaomi zalogowanego na telefonie (wpierw wgrałem china dev z edl). Także nie trzeba SIM ani logowania w telefonie. Potrzeba jedynie pozwolenia na konto i by urządzenie było wcześnie zlokalizowane i zweryfikowane. Z MI 5
Rekomendowane odpowiedzi