Bobson Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Witam, od dziś jestem szczęśliwym posiadacze mi 5, udało mi mi wgrać DEV chiński miui7 6.5.19| BETA, z tej wersji powinno przejść odblokowanie bootloadera lecz w miflash unlock przy 50% wywala bład Colundnt verify device a poniozej not connected to mi phone, myślałem ze problemem może być brak sterowników lecz, instalacja mi flasha przy okazji instaluje wszystkie potrzebne rzeczy do telefonu. System to win7 x64. Przeglądałem fora odpowiedzi nie znalazłem, pomoże anyone?;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
kml5 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Mam dosłownie ten sam problem. Gdzieś znalazłem informację że problemem może być koto Mi - zalogowałem się na telefonie, włączyłem lokalizację ale dalej nic. Przy 50% wywala błąd. Próbowałem zainstalować inny system przez aplikacje aktualizacje lecz pokazuje informację że nie rozpoznaje systemy. Unlock BL robie na Win 10 x64. Sterowniki sami mi instalowało jak włączyłem na telefonie debugowanie. Ktoś ma jakieś pomysły? Cel: miuipolska Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted June 13, 2016 Author Share Posted June 13, 2016 Mi sie już pomysły kończą, wszystko co znalazłem na forach zrobiłem ale nadal nie działa.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kml5 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 u mnie problem jest tego typu ze jak dochodzi do 50% to fastboot tak jakby się wyłącza :/ i przechodzi na normalne ladowanie w trybie wyłączonego telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted June 13, 2016 Author Share Posted June 13, 2016 Identycznie, jak już trzeci raz tak zrobię to wtedy już zostaje długi czas na trybie fastboot. Nie wiem co robię źle xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
festor89 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 U mnie był ten sam problem fastboot się wyłączał pomogła instalacja sterowników na nowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
kml5 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 tak tylko skąd wziąć sterowniki w wind 10 x64? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted June 13, 2016 Author Share Posted June 13, 2016 Pobieralem sterowniki pod adb, jeszcze z mi Flasha chyba że o jakiś innych mowa? System window 7 64 bit Link to comment Share on other sites More sharing options...
festor89 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Też mam Windows 10 x64 z tego co pamiętam to pobrałem miflash i instalowałem sterowniki recznie przez manager urządzeń 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kml5 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 (edited) Zadziałało. Ściągnąłem miflash, usunąłem sterowniki i jeszcze raz zainstalowalem Dziękuje EDIT: Teraz mam problem który plik wybrać http://miuif.celogeek.com/6.5.26/ Czym one się różnią? Edited June 13, 2016 by kml5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted June 13, 2016 Author Share Posted June 13, 2016 Usunąłes sterowniki? Przez panel sterowania czy jak? Później zainstalowałes jeszcze raz miflash (wcześniej odinstalowujac go) i zainstalowałes jeszcze raz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
festor89 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 (edited) 8 minut temu, kml5 napisał: Zadziałało. Ściągnąłem miflash, usunąłem sterowniki i jeszcze raz zainstalowalem Dziękuje EDIT: Teraz mam problem który plik wybrać http://miuif.celogeek.com/6.5.26/ Czym one się różnią? Dziewiąty od góry ten który ma w nazwie gemini jest do Mi5 Edited June 13, 2016 by festor89 Zmiana Link to comment Share on other sites More sharing options...
kml5 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Nie miałem zainstalowanego miflasha. Zainstalowałem i dalej nie działało. Wszedłem w menager urzadzen i tam recznie usunąłem sterowniki i od nowa się zainstalowały. Od tego momentu zaczęło śmigać BTW: Po odblokowaniu BL mam postępować wg tej instrukcji https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/ czy tej: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
festor89 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 (edited) 9 minut temu, Bobson napisał: Usunąłes sterowniki? Przez panel sterowania czy jak? Później zainstalowałes jeszcze raz miflash (wcześniej odinstalowujac go) i zainstalowałes jeszcze raz? Usuń przez manager urządzeń potem zainstaluj najnowszy miflash. Podłącz telefon w fastboot i w menedżerze urządzeń zainstaluj sterownik z Lokalizacji miflasha Edited June 13, 2016 by festor89 Edycja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted June 13, 2016 Author Share Posted June 13, 2016 Dobrze, spróbuję wieczorem dam znać czy mi się udało czy znów nie. Mam pytanie jeszcze jak zainstalowałem dev china to twrp muszę mimo wszystko zainstalować po odblokowaniu bootloadera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kml5 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Instalując za pomocą miflash https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/ instaluje się nam TWRP. Ja natomiast mam inny problem. Chce zainstalować za pomocą miflasha 9 rom z listy, wypakowywuje na pulpit ale wyskakuje mi taki błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
festor89 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Po odblokowaniu zainstaluj według poradnika https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/ Zainstaluj metodą 1 bo przy metodzie 2 nie chciało mi się TWRP uruchomic Link to comment Share on other sites More sharing options...
kml5 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Właśnie instaluje drugą metodą lecz mam problem z tym FastBoot Script. Mam wybrać jakąś lokalizację tylko skąd wziąć ten plik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
festor89 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 (edited) 15 minut temu, kml5 napisał: Instalując za pomocą miflash https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/ instaluje się nam TWRP. Ja natomiast mam inny problem. Chce zainstalować za pomocą miflasha 9 rom z listy, wypakowywuje na pulpit ale wyskakuje mi taki błąd Do mi flash pobierz ten rom https://www.androidfilehost.com/?fid=24499762636006357 Ten który wcześniej pobrales jest do instalacji przez twrp Edited June 13, 2016 by festor89 Zmiana Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 47 minut temu, Bobson napisał: Dobrze, spróbuję wieczorem dam znać czy mi się udało czy znów nie. Mam pytanie jeszcze jak zainstalowałem dev china to twrp muszę mimo wszystko zainstalować po odblokowaniu bootloadera? Skąd masz mi5 i po co instalowales to całe china dev? Ja nic takiego nie robiłem i zajęło mi 10 minut odblokować i zainstalować miui polska od wyciągnięcia z pudełka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted June 13, 2016 Author Share Posted June 13, 2016 (edited) 11 minut temu, stereo0 napisał: Skąd masz mi5 i po co instalowales to całe china dev? Ja nic takiego nie robiłem i zajęło mi 10 minut odblokować i zainstalować miui polska od wyciągnięcia z pudełka Bo na stable nie działało, myślałem że instalacja dev załatwi sprawę aby odblokować bootloader, ale jednak byłem w błędzie xd Ogólnie dev nie jest zły tylko sklepu play nie ma zzaraz będę w domu to będę dalej walczył. Póki co mi 5 pro na plus nie rozumiem jak skąd mam mi5? Edited June 13, 2016 by Bobson Link to comment Share on other sites More sharing options...
kml5 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 z jakiego sklepu Link to comment Share on other sites More sharing options...
festor89 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 I jak poszło z Miflash ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted June 13, 2016 Author Share Posted June 13, 2016 (edited) Ibuygou, zaraz będę wiedział, zaraz będę w domu //Edit: zainstalowałem na nowo i teraz w menedzeze mam adb interfacer z znakiem zapytania, tak to zostawić czy jakoś zaakutalicować? automatycznie akutalizowanie nie działa w tym przypadku Edited June 13, 2016 by Bobson Link to comment Share on other sites More sharing options...
festor89 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 (edited) Kliknij prawym przyciskiem w menedzerze wybierz aktualizuj oprogramowanie sterownika - PRZEGLĄDAJ MÓJ KOMPUTER W POSZUKIWANIU OPROGRAMOWANIA STEROWNIKA - PRZEGLADAJ i wskarz folder MiFlash (C:\Program Files\Xiaomi\MiPhone\Qualcomm\Driver) U mnie po instalacji wygląda tak: Edited June 13, 2016 by festor89 edycja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted June 13, 2016 Author Share Posted June 13, 2016 (edited) usunąłem miflash, później wszedłem do fastboota, w menarzer urz. pojawiła sie nowa pozycja Android bootloader interface tam dodałem aktualizuj sterownik zaznaczyłem folder MiPhone, wyskoczyło ze sterownik akutalny, próbuje odblokować i teraz zatrzymuje sie na 30/35% z tą sama informacją o.O Jak wybieram folder drivers a nie ogólny to w ogóle pokazuje ze tam nie ma do tego sterowników xDDDu mnie tak <- Kliknij by zobaczyc Edited June 13, 2016 by Bobson Link to comment Share on other sites More sharing options...
festor89 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 A spróbuj tą lokalizacje C:\Program Files\Xiaomi\MiPhone\Google\Driver Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted June 13, 2016 Author Share Posted June 13, 2016 (edited) 4 minuty temu, festor89 napisał: A spróbuj tą lokalizacje C:\Program Files\Xiaomi\MiPhone\Google\Driver To chyba mało ważne jak dam cała lokalizacje miphone z wszystkimi podfolderami to wtedy sie aktualizuje, na koncu ze super, udało sie zainstalować, jest tak jak na fotce co wyzej dodałem właczam miflashunlocker i na 30% error :3 ale zrobiłem jak kazałes zaktualizowało sie i takie okienko. Debugowanie usb miałeś on czy off? czy bez różnicy? Edited June 13, 2016 by Bobson Link to comment Share on other sites More sharing options...
festor89 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 szczerze to nie pamiętam ale chyba nie włączałem gdzieś czytałem żeby spróbować innej wersji Miflash. Jaką pobrałeś?? Tą z poradnika?? https://www.androidfilehost.com/?fid=24499762636006355 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted June 13, 2016 Author Share Posted June 13, 2016 3 minuty temu, festor89 napisał: szczerze to nie pamiętam ale chyba nie włączałem gdzieś czytałem żeby spróbować innej wersji Miflash. Jaką pobrałeś?? Tą z poradnika?? https://www.androidfilehost.com/?fid=24499762636006355 pobrałem ta z poradnika gdzie Acid kiedys o tym pisał, pobieram ta i spróbuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
festor89 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Daj screena z błędem i link do romu który wgrywasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted June 13, 2016 Author Share Posted June 13, 2016 1 minutę temu, festor89 napisał: Daj screena z błędem i link do romu który wgrywasz Póki co nie wgrywam żadnego, męczę sie z bootloaderem przeciez, aktualnie mam dev chinski. Spróbowałem z twojego tez nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
festor89 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Co do bootloadera to rozumiem że w telefonie masz konto ustawione?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted June 13, 2016 Author Share Posted June 13, 2016 (edited) 2 minuty temu, festor89 napisał: Co do bootloadera to rozumiem że w telefonie masz konto ustawione?? Tak to samo co loguje sie na pc, 100% weryfikacji, zgoda na odblokowanie juz od dawna... na stronie i.mi.com normalnie wyszukuje mi5. Jestem równiez zalogowany na mi2s na to samo konto ale to nie ma znaczenia raczej Edited June 13, 2016 by Bobson Link to comment Share on other sites More sharing options...
festor89 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Może to pomorze http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=259525&page=5#pid4901122 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts