mgreta36 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 U mnie sprawa wyglądała tak... 19 czerwca na allegro zamówiłem telefon - gość z Anglii zamawia u chinola - chinol wysłał ale na lotnisku Singapur jakaś kontrola i wszystkie paczki zawierające baterie wróciły do nadawcy. W tym czasie u tego samego gościa z Allegro domówiłem Mi Band 2 - zamówił u chinola. Chinol razem z telefonem / w tym samym pudle/ zapakował opaskę. 19 lipca chapnął celny WER Warszawa - rozpakowali oclili - 20 lipca miałem paczkę w domu... ALE BEZ OPASKI... Kto za..... chinol czy clarze ?
ahr Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Skoro rozpakowali i oclili to co, skoro opaski nie było?
bergmen Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 a waga przesyłki się zgadza? zgłoś reklamację na pocztę.
FBlaze Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 9 hours ago, r0bertt said: Jak nie zwolnią po kilku minutach lub tego samego dnia to raczej pozostaje zapłacić... :/ mam tam 20 minut drogi z roboty.. myślicie że warto druknąć screeny i ew podjechać z kasą?
r0bertt Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 jeżeli status się nie zmienił to pewnie - jak dokumenty wyślesz to możesz jeszcze poczekać zanim to odprawią, potem poczta pobierze paczkę i przekieruje tam gdzie ma być dostarczone, następnego dnia pocztowiec będzie łaził itd... szkoda czasu, podejdź, przygotuj sobie odp. kwotę jaką trzeba uiścić i po problemy powodzenia!
FBlaze Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) to powiem Wam jaka sytuacja jest na WER Warszawa jak tylko wrócę. Najlepsze jest to, że chciałem DHL i ubezpieczenie, a to konsultantka ibuygou mnie podpuściła, i stwierdziła ze na pewno nie będzie podatku...będę się kłócił ze sklepem by mi kasę oddali na tej podstawie. 35$ to nie 70... edit: no to ciekawie chińczyki ze sklepu ogarneły temat...celniki cwane bestie. Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez FBlaze
r0bertt Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Wątpię by się udało, ale warto próbować - moja paczka po wysłaniu dokumentów stała jeszcze 5 dni... ale nie odebrałem jej ostatecznie i otrzymałem zwrot $, tel. wrócił do sklepu, a ja zamówiłem inny model z ubezpieczeniem od vat. Coraz gorzej się coś sprowadza, wszystko podatkują s********y. Dobrze jak byś jechał na celny to mieć info jaka jest pozycja magazynowa, bez tego też się coś dowiesz ale pewnie będzie problem to znaleźć i milion głupich tekstów więc lepiej sobie to przygotować (o ile już dostałeś takie info).
tpawel Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Byłem na wer Warszawa kiedyś, normalnie można odebrać paczkę i zapłacić VAT, trzeba mieć tylko wszystkie dokumenty przy sobie i ponad godzinę wolnego czasu. Papierki ogarniasz w okienku, a potem czekasz aż ktoś znajdzie twoją paczkę i z tym się schodzi
FBlaze Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zapomnij, że odbierzesz paczkę od ręki. Chciałem im zapłacić, dalem dokumenty, ale ..."albo pan przyjedzie jutro albo jutro dostarczy listonosz" i tyle, nic od ręki, że poczekam... Napisałem mejla do Weru wcześniej, Ci podali mi numer magazynowy juz telefonicznie...i nic nie dało, że wysłałem mejlem info od sklepu (ze to jest zadelkarowane 20$ i to jest kamerka), tylko chcieli dokumenty za płatność. (mejl poszedł i do weru i co celników) Kazali podpisać się pod potwierdzeniem ze sklepu, że "kwota zapłaty za 2 telefony i koszt dostarczenia towaru do polski" i tyle. jutro czekam na paczkę, bo nie mogę wyjść na tyle wcześnie, by odebrać przed 15... a rezygnować z zakupu nie będę, bo i oberwałbym na przewalutowaniu. (stówa różnicy...) więc zamawiając ponownie DHL i z ubezpieczeniem wyjdzie mnie NIBY stowa taniej niż im zapłacę podatku...ale nie mam już na to czasu. i nie chcę więcej kombinować...ostatni moj zakup na ibuygou
r0bertt Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Ja przelew robiłem w PLN więc wróciły mi złotówki - tyle samo początkowo miałem zapłacić za transport 30 zł, ale ostatecznie wróciła kwota którą płaciłem... p.s paczki nie odebrałem nie z powodu że nie chciałem tylko zamówiłem na osobę 3 która akurat nie była w kraju ... szczęście w nieszczęściu
FBlaze Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 22 minutes ago, r0bertt said: Ja przelew robiłem w PLN więc wróciły mi złotówki - tyle samo początkowo miałem zapłacić za transport 30 zł, ale ostatecznie wróciła kwota którą płaciłem... p.s paczki nie odebrałem nie z powodu że nie chciałem tylko zamówiłem na osobę 3 która akurat nie była w kraju ... szczęście w nieszczęściu Dobra...tylko zamówienie mogłeś zrobić od ręki czy czekales aż wróci do nich? Dodatkowo ja płaciłem za pomocą karty,a nie doładowanego konta PayPal...
Mionsz Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Witam, chciałbym zamówić telefon ze strony xon24.eu Ma ktoś może ostatnie doświadczenia w związku z tym sklepem? Jeśli to ważne, paczka będzie musiała trafić do Wrocławia.
tpawel Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Jest temat na forum o nim. Ma nick Buriza
FBlaze Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 13 hours ago, r0bertt said: Ja przelew robiłem w PLN więc wróciły mi złotówki - tyle samo początkowo miałem zapłacić za transport 30 zł, ale ostatecznie wróciła kwota którą płaciłem... p.s paczki nie odebrałem nie z powodu że nie chciałem tylko zamówiłem na osobę 3 która akurat nie była w kraju ... szczęście w nieszczęściu Sklep wystawił mi fakturę na 20$ na tą kamerkę...myślicie że warto jechać z papierami jeszcze raz?
wtbn Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 7 minut temu, FBlaze napisał: Sklep wystawił mi fakturę na 20$ na tą kamerkę...myślicie że warto jechać z papierami jeszcze raz? Mówiłeś że podpisywałeś coś - wiesz w takim razie ile VATu Ci naliczyli?
FBlaze Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) 1 hour ago, wtbn said: Mówiłeś że podpisywałeś coś - wiesz w takim razie ile VATu Ci naliczyli? Od 288$ Dziś rano miała być odprawa celna i wysłanie listu dalej Edit: ibuygou chętnie wystawi fakturę na zakup na niższą kwotę. Problem który robią celnicy, to fakt że chcą potwierdzenie płatności... W teorii trochę photoshopa i z głowy. Gorzej jak otworzą paczkę... Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez FBlaze News
r0bertt Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 23 godziny temu, FBlaze napisał: Dobra...tylko zamówienie mogłeś zrobić od ręki czy czekales aż wróci do nich? Dodatkowo ja płaciłem za pomocą karty,a nie doładowanego konta PayPal... Płaciłem z karty i przelew wrócił na konto z którego płaciłem, wysłali mi $ zanim trafiło to z powrotem na celny do Warszawy - a gdzie tam Chiny...
k1ck Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Panowie, od 4 sierpnia na każdym trackingu jaki sprawdzałem pokazuje coś w stylu Arrival at Destination (Exchange Office) ( to z aliexpress). Podpowiecie co dalej robić? Zamawialem 2 telefony redmi note 3 pro
bergmen Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 czekać. czasami tracking się tak zawiesza. daj nr tej przesyłki
bergmen Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 niby jest już w PL. Czekaj. Może listonosz Cię zaskoczy.
k1ck Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Nie warto zadzwonić do tych celników i zapytać? Bo w sumie to jestem już nastawiony na vat.
bergmen Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 możesz próbować. może się czegoś dowiesz. Ale nie nastawiaj się specjalnie na to Jak masz dużo wolnego czasu to próbuj
k1ck Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Okej, dzięki. A podpowiesz dokładniej ktora to instytucja, gdzie musiałbym zadzwonić ?
bergmen Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) to poszukaj tel do Węzła Ekspedycyjno-Rozdzielczego w Warszawie zadzwoń na infolinię to Ci dadzą jakiś numer pod który się nie będziesz mógł przez pół dnia dodzwonić numery w wawie: Tel: 22 548-11-47, 22 548 14 42, 22 548 14 44, 22 548-10-80, 548 11 30 (33) Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez bergmen
k1ck Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 A, zapomniałem. Mieszkam 80km od wawy, więc warszawa
wkamil Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Dnia 11.08.2016 o 07:35, FBlaze napisał: Od 288$ Dziś rano miała być odprawa celna i wysłanie listu dalej Edit: ibuygou chętnie wystawi fakturę na zakup na niższą kwotę. Problem który robią celnicy, to fakt że chcą potwierdzenie płatności... W teorii trochę photoshopa i z głowy. Gorzej jak otworzą paczkę... Nie radzę. Konsekwencje wykroczenia (przestępstwa) skarbowego mogą być bardzo przykre...
FBlaze Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 On 15.08.2016 at 5:58 PM, wkamil said: Nie radzę. Konsekwencje wykroczenia (przestępstwa) skarbowego mogą być bardzo przykre... Otworzyli paczkę Dałem dokumenty z paypala i screen z ibuygou, naliczyli od 288$ 264zł Vatu i ~3,70 opłat magazynowych. Celnicy stwierdzili, że nie ma opcji by się coś przecisnęło przy kwocie deklarowanej w okolicy tej granicznej...a paczka ogromna jak na 2 telefony...nawalili tej folii bąbelkowej aż miło
grzesiekbu Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Ostatnio słychać coraz częściej że naprawdę się wzięli za trzepanie paczek i coraz mniej przechodzi. Mi ostatnio paczkę z trzema szybkami nawet otwierali.... bo była mniej więcej wielkości telefonu. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
grzesiekbu Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 To w takim razie miałem dwa razy wielkie szczęście 😂😇 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 2
wkamil Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 To nie miejsce na politykę, ale... przecież trzeba jakoś finansować "dobrą zmianę". Takie rzeczy jak 500+ kosztują. No to trzepią.
FBlaze Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 2 hours ago, Redmi2 said: Haha jakie ostatnio? Slyszales o ich strajku wloskim? Taki stan z trzepaniem 99% paczek jest od dobrych 4-6msc. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Strajk włoski to się zakończył miesiąc temu spytałem wprost w WER warszawa przy okazji dostarczania papierów
tpawel Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 To nie miejsce na politykę, ale... przecież trzeba jakoś finansować "dobrą zmianę". Takie rzeczy jak 500+ kosztują. No to trzepią. Z jednej strony sam zapłaciłem za VAT i byłem zdenerwowany, z drugiej należyte ściąganie podatków to ich praca i wykonują ją za nasze wspólne pieniądze. Skoro tak,to niech wykonują ją dobrze. A na co idzie ta kasa to już inna sprawa. Chociaż nam mrówkom daliby spokój,a wzieliby się za te milionowe wałki
bergmen Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 do walk z potęgami trzeba fachowców. A nie kolesi z nadania politycznego
mazurek1500 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Dnia 15.08.2016 o 17:43, k1ck napisał: Nie warto zadzwonić do tych celników i zapytać? Bo w sumie to jestem już nastawiony na vat. k1ck, udało Ci się coś ustalić? Ja mam taki sam stan przesyłki jak Twój i nic się nie dzieje w tym temacie.
Rekomendowane odpowiedzi