bart48 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zakupiłem nowy telefon ze strony xiaomi i nie mogę z niego korzystać ponieważ wyświetla się komunikat, że urządzenie jest powiązane z jakimś kontem i mam wpisać hasła .. czy ktoś wie o co chodzi? ;(
zielonyBB Opublikowano 8 Czerwca 2016 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Na pewno nie nowy, to chyba jasne skoro siedzi na nim jakieś konto ? Zapewne konto Xiaomi po poprzednim właścicielu bo tak piszesz że nic nie wiadomo. Jeśli tak, to bez hasła możesz sobie telefonik używać w funkcji przycisku do papieru. Wysłane z MI5
Nezumi Opublikowano 8 Czerwca 2016 Opublikowano 8 Czerwca 2016 NA 100% nie jest to nowy telefon. Używany, ktoś go miał i oddał, dlaczego? Zapytaj się sprzedawcy. Jaka strona "Xiaomi"?
Acid Opublikowano 8 Czerwca 2016 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Poprzedni właściciel musi usunąć to urządzenie ze swojego konta Xiaomi. Póki tego nie zrobi telefon jest cegłą. Z MI 5
Winiu89 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Możliwe że sklep dostał telefon ze zwrotu bez podania przyczyny i nie sprawdził że ktoś powiązał konto Wysłane z mojego Mi-4c
bart48 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2016 http://xiaomi.com.pl/produkt/telefon-xiaomi-redmi-3-332gb-lte/ - kupowałem z tej strony Dzieki za pomoc, napisze reklamacje
Vergiliusz Opublikowano 9 Czerwca 2016 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Przepraszam że dodam tu swoje 5g. Przykra sprawa, sprzedawca zachował się nieuczciwie ale nie tylko on tak robi ( mam tu na myśli inną elektronikę IT) jest to powszechnie stosowany myk. Jeżeli sklep dostaje zwrot a sprzęt nie jest uszkodzony, musi coś z nim zrobić, czemu więc nie sprzedać ponownie. W swojej pracy spotykam się z masą takich przypadków gdzie klienci reklamują do serwisu producenta teoretycznie nowe urządzenia które tak naprawdę już miały swoich pierwszych właścicieli. Ostatecznie możesz się powołać na rękojmię albo niezgodność towaru z umową, musi dać Ci nową sztukę albo oddać pieniądze. Jeżeli nie to rzecznik i to w większości przypadków wystarcza.
Vergiliusz Opublikowano 9 Czerwca 2016 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Pewnie że nie cieszył bym się, nie bronię sprzedawcy tylko wyrażam swoją opinię na temat zaistniałej sytuacji. To podłe że tak się dzieje i mimo że nie spotkałem się z tym osobiście to wkurza mnie jak na serwis producenta trafia notebook teoretycznie nowy z lutowanym gniazdem baterii. Mnie to wkurza ale kto zabroni sprzedawcy. Masz rację że sprzedawca powinien dokładnie sprawdzić towar i przywrócić go do stanu oryginalnego a już na pewno powinien sprawdzić taką rzecz jak to czy jest konto klienta poprzedniego bo równie dobrze mogły by tam być jego zdjęcia itp i też by tak opchnął. Jeżeli telefon który zastał zakupiony przez bart48 miał od nowości wszystkie naklejki nawet na pleckach to może nie był przez kogoś długo używany a konto założone np przez kogoś ze sklepu na próbę. To marne ale zawsze jakieś pocieszenie.
magyarek Opublikowano 9 Czerwca 2016 Opublikowano 9 Czerwca 2016 1 minutę temu, Vergiliusz napisał: sprzedawca powinien dokładnie sprawdzić towar i przywrócić go do stanu oryginalnego Niby jak? Można tylko ścignąć właściciela i pomęczyć o hasło/odpięcie urządzenia...
Vergiliusz Opublikowano 9 Czerwca 2016 Opublikowano 9 Czerwca 2016 1 minutę temu, magyarek napisał: Niby jak? Można tylko ścignąć właściciela i pomęczyć o hasło/odpięcie urządzenia... Wszystko zależy od tego w jaki sposób urządzenie zostało zwrócone, czy poprzedni właściciel osobiście przyniósł czy było to wysłane kurierem. Jeżeli kurierem to uważam że sprzedawca powinien poinformować klienta który ma zamiar odesłać urządzenie by usunął konto z niego tak jak informuje o tym by zabezpieczyć dane przed odesłaniem do serwisu bo za nie nie odpowiada w przypadku pozostawienia w pamięci urządzenia.
magyarek Opublikowano 9 Czerwca 2016 Opublikowano 9 Czerwca 2016 No tak, tylko patrząc z punktu widzenia klienta (tego zwracającego) - jak nie usuniesz danych przed serwisem, to ty tracisz; albo dane, albo prywatność, jak ktoś sobie obejrzy twoje zdjęcia albo poczyta maile. A jak nie usuniesz konta Xiaomi - to udupiasz sprzedawcę i każdego potencjalnego następnego kupującego, sam nic na tym nie tracąc. Więc można tak zrobić np. przez czystą, nieskażoną złośliwość... :-/
Vergiliusz Opublikowano 9 Czerwca 2016 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Masz rację, szkoda tylko że na tym najbardziej cierpli kolejny właściciel urządzenia. Sprzedawca i tak ma to gdzieś bo swoje zrobił a nie ma obowiązku ścigania poprzedniego. Nie wiem czy tak jest w przypadku Xiaomi, ale u mnie jeżeli np trafił się notebook zarejestrowany na poprzedniego właściciela i to sprzedawca prosi o usunięcie danych tego poprzedniego, to wysyłamy prośbę do centrali o usunięcie rejestracji na starego właściciela tak by nowy mógł ponownie zarejestrować urządzenie. Podejrzewam jednak że tutaj wymagało by to nie tylko dobrej chęci sprzedawcy ale też jest to dużo bardziej skomplikowane i tak łatwo bez udziału poprzedniego właściciela nie da się tego zrobić. Chyba że się mylę..
Winiu89 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Przecież najpierw odsylasz telefon, sklep sprawdza i dopiero oddaje kasę. Jak klient nie chce odblokować to sklep nie oddaje kasy. Proste Wysłane z mojego Mi-4c
Vergiliusz Opublikowano 9 Czerwca 2016 Opublikowano 9 Czerwca 2016 A na jakiej podstawie sklep miałby odmówić zwrotu należności? To nie chodzi o dosłanie brakujących akcesorii jak zasilacz czy bateria. Wydaje mi się że to raczej sklep miałby problemy gdyby zwlekał z oddaniem kasy za zwrócony sprzęt, niż klient za to że coś na tym urządzeniu zostawił. Swoją drogą sklep ma różnych pracowników i nie koniecznie każdy musi wiedzieć co sprawdzić w danym urządzeniu i nie musi rzetelnie podchodzić do swoich obowiązków.
Nezumi Opublikowano 9 Czerwca 2016 Opublikowano 9 Czerwca 2016 6 minut temu, Vergiliusz napisał: A na jakiej podstawie sklep miałby odmówić zwrotu należności? To nie chodzi o dosłanie brakujących akcesorii jak zasilacz czy bateria. Wydaje mi się że to raczej sklep miałby problemy gdyby zwlekał z oddaniem kasy za zwrócony sprzęt, niż klient za to że coś na tym urządzeniu zostawił. Swoją drogą sklep ma różnych pracowników i nie koniecznie każdy musi wiedzieć co sprawdzić w danym urządzeniu i nie musi rzetelnie podchodzić do swoich obowiązków. a czasami nie jest tak, że odesłać w 14dni można, ale produkt musi być nienaruszony (w sensie, w takim stanie, w jakim został wysłany do klienta)? Co za tym idzie, klient ma obowiązek odpiąć telefon ze swojego konta, aby móc żądać zwrotu pieniędzy. 1
Vergiliusz Opublikowano 9 Czerwca 2016 Opublikowano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Tak to się zgadza ale jeżeli klient zrobił Wipe Data i w takim stanie odesłał urządzenie które teoretycznie zostało przywrócone do oryginalnej formy to jak sprzedawca sprawdzi czy zostało też odpięte od konta? Tu wszystko jest dobrą wolą poprzedniego właściciela i jeżeli jak to już było wspomniane w grę wchodzi złośliwość to nic się z tym nie zrobi. No chyba że się mylę to przepraszam za offtopa Dlatego najlepiej będzie jak Bart48 powoła się na niezgodność towaru z umową a jeżeli to nie pomoże w wymianie telefonu to uda się do rzecznika. Edytowane 9 Czerwca 2016 przez Vergiliusz
Nezumi Opublikowano 9 Czerwca 2016 Opublikowano 9 Czerwca 2016 5 minut temu, Vergiliusz napisał: Tak to się zgadza ale jeżeli klient zrobił Wipe Data i w takim stanie odesłał urządzenie które teoretycznie zostało przywrócone do oryginalnej formy to jak sprzedawca sprawdzi czy zostało też odpięte od konta? Tu wszystko jest dobrą wolą poprzedniego właściciela i jeżeli jak to już było wspomniane w grę wchodzi złośliwość to nic się z tym nie zrobi. No chyba że się mylę to przepraszam za offtopa Dlatego najlepiej będzie jak Bart48 powoła się na niezgodność towaru z umową a jeżeli to nie pomoże w wymianie telefonu to uda się do rzecznika. No właśnie, nie zostało przywrócone do poprzedniej formy, bo jest blokada, to tak jakbyś zrobił wipe, a potem ustawił blokadę telefonu i tak odesłał, z tym, ze tutaj, nawet Flash nie pomoże. Sprzedawca otrzymując telefon powinien go przecież odpalić i sprawdzić, czy takowy stan został zachowany przed odesłaniem pieniędzy, a oni tego nie zrobili, przecież tego przeoczyć się nie da, to nie jest apka . Dlatego wina jest w 100% sklepu, co więcej, świadczy to o tym, jaką wiedzę mają na temat wysyłanego towaru.
Vergiliusz Opublikowano 9 Czerwca 2016 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Noooo to widać że sprzedawca nic nie robi sobie z tego jaką ma opinię i nawet nie stara poprawić swojego wizerunku bo wśród niepolecanych jest nie od dzisiaj. Szkoda bo jak to kiedyś @Acid napisał, sklep ma potencjał i duże zaplecze ale przyznaję mu rację że skupiają się widać tylko na tłuczeniu kasy. Czekać aż ktoś jeszcze podzieli los autora postu choć mam szczerą nadzieje że to jednorazowy przykry bardzo jak by nie było przypadek.
magyarek Opublikowano 9 Czerwca 2016 Opublikowano 9 Czerwca 2016 5 godzin temu, Redmi2 napisał: Kto o zdrowych zmysłach wrzuca odrazu swoje foty i hasla do mailo itp? Człowieku, czy Ty w ogóle czytasz to, co komentujesz? 5 godzin temu, magyarek napisał: jak nie usuniesz danych przed serwisem, to ty tracisz; albo dane, albo prywatność, jak ktoś sobie obejrzy twoje zdjęcia albo poczyta maile. Słowo-klucz: przed serwisem. W odniesieniu do tego, co wcześniej pisał kolega: 5 godzin temu, Vergiliusz napisał: sprzedawca powinien poinformować klienta który ma zamiar odesłać urządzenie by usunął konto z niego tak jak informuje o tym by zabezpieczyć dane przed odesłaniem do serwisu bo za nie nie odpowiada w przypadku pozostawienia w pamięci urządzenia. Kumasz różnicę między odesłaniem telefonu do serwisu, bo mu się coś zepsuło po kilku miesiącach/latach użytkowania i wrzuceniu na niego miliarda prywatnych danych, a odesłaniem go do sklepu tuż po zakupie, bo jest przypisany do jakiegoś cudzego konta? PS. Ja wrzucam od razu swoje hasła do maila, bo w momencie, kiedy rejestruję konto google na nowym telefonie, to automatycznie daję mu dostęp do zawartości Gmaila. A swoją drogą, w zeszłym roku przydarzył mi się przykry przypadek, bo padł mi tablet - umarł na amen, nie odpalał i nie byłam w stanie go wyczyścić przed oddaniem do serwisu. Po 3 miesiącach serwis zwrócił mi NIE MÓJ egzemplarz, a zorientowałam się w momencie, kiedy na moim dropboksie zaczęły się pojawiać jakieś zupełnie obce zdjęcia zrobione właśnie tym/takim tabletem, a ten niby mój leżał na półce wyłączony i bez zainstalowanego dropboxa. To już totalny offtop, wiem, ale przy okazji odradzam firmę Sferis, bo to oni taką manianę odstawili (musiałam ich postraszyć GIODO, żeby mi w ogóle łaskawie oddali kasę za sprzęt, ale o odszkodowaniu za puszczenie dalej danych już mowy w ogóle nie było...)
Vergiliusz Opublikowano 10 Czerwca 2016 Opublikowano 10 Czerwca 2016 12 godzin temu, magyarek napisał: Kumasz różnicę między odesłaniem telefonu do serwisu, bo mu się coś zepsuło po kilku miesiącach/latach użytkowania i wrzuceniu na niego miliarda prywatnych danych, a odesłaniem go do sklepu tuż po zakupie, bo jest przypisany do jakiegoś cudzego konta? Zaskoczę Cię ale widzę różnicę, napisałem iż sprzedawca powinien informować o tym by w przypadku odesłanie urządzenia bez podawania powodu w przypadku zakupu do 10-14 dni od zakupu przez internet, podał czy to w regulaminie czy to w mailu do osoby chcącej z tego skorzystać by przywróciła urządzenie do stanu pierwotnego, z jak to zauważył Nezumi usunięciem telefonu z konta MI. Przecież większość sprzedawców na swoich stronach w regulaminach serwisowych informuje o tym iż w przypadku nie usunięcia swoich prywatnych danych mogą one przepaść podczas naprawy. Czemu więc nie mógłby/ nie miałby informować o usunięciu konta w przypadku chęci odstąpienia od umowy? To nie jest Terg czy Medianiedlaidiotów gdzie mają masę różnego sprzętu i każdy z dostawców ma inną politykę serwisową w czym można się pogubić. Sklep xiaomi.com.pl w którym ten telefon został zakupiony ukierunkowany jest tylko na jednego producenta/markę i w tym przypadku powinien okazać się chociaż podstawową wiedzą na temat urządzeń i softu jaki jak by nie było jest sprzedawany. Swoją droga, chyba już brat48 otrzymał odpowiedź co prawda niepocieszającą ale jednak na temat tego co się dzieje z Jego telefonem i co może zrobić. Chyba dalsze przepychanie się racjami w tym poście jest bez sensu bo i tak nie wnosi nic nowego do sprawy. Więc jeżeli admini uznają za słuszne mogą ten temat zamknąć.
Nezumi Opublikowano 10 Czerwca 2016 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi