brunonk Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Witam, mam ROM jak w tytule i chciałbym zapytać czy jest sens instalować wersję DEV? Ewentualnie czy jest sens odblokowywać BL i wgrywać MIUI polska?
Pepso94 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Złóż wniosek o odblokowanie bootloadera, odblokuj telefon i wgraj xiaomi.eu na odblokowany bootloader.
FromWP Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 1 godzinę temu, brunonk napisał: Witam, mam ROM jak w tytule i chciałbym zapytać czy jest sens instalować wersję DEV? Ewentualnie czy jest sens odblokowywać BL i wgrywać MIUI polska? Jak ci nie przeszkadza śmieciowy rom to możesz na nim pozostać. Nie było takiej wersji jak w tytule, ani oficjalnej ani eu, dlatego nie bardzo wiadomo co tam masz wgrane i kto to wyrzeźbił.
brunonk Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2016 1 godzinę temu, FromWP napisał: Jak ci nie przeszkadza śmieciowy rom to możesz na nim pozostać. Nie było takiej wersji jak w tytule, ani oficjalnej ani eu, dlatego nie bardzo wiadomo co tam masz wgrane i kto to wyrzeźbił. Cholera dziwne, sprzedawca mówił, że zainstalowany jest oficjalny producenta. W zasadzie nie widzę w nim żadnych śmieci, jest w miarę przetłumaczony na język polski, jest też google play. Cytat Złóż wniosek o odblokowanie bootloadera, odblokuj telefon i wgraj xiaomi.eu na odblokowany bootloader. Nie za bardzo mogę czekać 14 dni, telefon to prezent. A co z wgraniem na zablokowany BL, zgodnie z instrukcją z tego forum? Są jakieś minusy takiego rozwiązania względem odblokowania oficjalnego?
FromWP Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 1 godzinę temu, brunonk napisał: Cholera dziwne, sprzedawca mówił, że zainstalowany jest oficjalny producenta. W zasadzie nie widzę w nim żadnych śmieci, jest w miarę przetłumaczony na język polski, jest też google play Pytaj sprzedawcy, on powinien wiedzieć co wgrał. Nie ma oficjalnego romu producenta czyli Xiaomi z językiem innym niż chiński i angielski na ten telefon. Po prostu cię oszukał.
brunonk Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2016 Ciekawostka, w informacjach o telefonie, w sekcji tłumaczenie jest napisane: Tłumaczenie i rom MIUIPolska.pl zapewnili: Bartłomiej F. MarcinM. Kamil Z. Tworzymy polskie wsparcie dla MIUI i Xiaomi. Odwiedź nasze forum na miuipolska.pl/forum. Ktoś wie o co tu chodzi?
Acid Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Tak to tylko tekst z tłumaczenia z romu miuipolska. Nic więcej. Nie ma polskiego oficjalnego dla tego modelu. To przecież jest model tylko na Chiny. Nie ma globala. Odblokuj bootloader jak chcesz mieć coś porządnego w tym telefoniku. Z MI Note
brunonk Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2016 Czy jeśli odblokuję BL i zainstaluję np xiaomi.eu, to czy stracę wszystkie ustawienia w telefonie(kontakty, hasła, notatki itd.)?
Acid Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Jak masz konto Xiaomi to przecież nie. Z MI Note
Rekomendowane odpowiedzi