Skocz do zawartości

MIUI Global 7.2(stable) 7.2.7.0.0(LHPCNDB)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam ROM jak w tytule i chciałbym zapytać czy jest sens instalować wersję DEV? Ewentualnie czy jest sens odblokowywać BL i wgrywać MIUI polska?

Opublikowano
1 godzinę temu, brunonk napisał:

Witam,

mam ROM jak w tytule i chciałbym zapytać czy jest sens instalować wersję DEV? Ewentualnie czy jest sens odblokowywać BL i wgrywać MIUI polska?

Jak ci nie przeszkadza śmieciowy rom to możesz na nim pozostać. Nie było takiej wersji jak w tytule, ani oficjalnej ani eu, dlatego nie bardzo wiadomo co tam masz wgrane i kto to wyrzeźbił.

Opublikowano
1 godzinę temu, FromWP napisał:

Jak ci nie przeszkadza śmieciowy rom to możesz na nim pozostać. Nie było takiej wersji jak w tytule, ani oficjalnej ani eu, dlatego nie bardzo wiadomo co tam masz wgrane i kto to wyrzeźbił.

Cholera dziwne, sprzedawca mówił, że zainstalowany jest oficjalny producenta. W zasadzie nie widzę w nim żadnych śmieci, jest w miarę przetłumaczony na język polski, jest też google play.

Cytat

Złóż wniosek o odblokowanie bootloadera, odblokuj telefon i wgraj xiaomi.eu na odblokowany bootloader.

Nie za bardzo mogę czekać 14 dni, telefon to prezent. A co z wgraniem na zablokowany BL, zgodnie z instrukcją z tego forum? Są jakieś minusy takiego rozwiązania względem odblokowania oficjalnego? 

Opublikowano
1 godzinę temu, brunonk napisał:

Cholera dziwne, sprzedawca mówił, że zainstalowany jest oficjalny producenta. W zasadzie nie widzę w nim żadnych śmieci, jest w miarę przetłumaczony na język polski, jest też google play

Pytaj sprzedawcy, on powinien wiedzieć co wgrał. Nie ma oficjalnego romu producenta czyli Xiaomi z językiem innym niż chiński i angielski na ten telefon. Po prostu cię oszukał.

Opublikowano

Ciekawostka, w informacjach o telefonie, w sekcji tłumaczenie jest napisane:

Tłumaczenie i rom MIUIPolska.pl zapewnili:

Bartłomiej F.
MarcinM.
Kamil Z.

Tworzymy polskie wsparcie dla MIUI i Xiaomi.

Odwiedź nasze forum na miuipolska.pl/forum. 

Ktoś wie o co tu chodzi?

Opublikowano

Tak to tylko tekst z tłumaczenia z romu miuipolska. Nic więcej. Nie ma polskiego oficjalnego dla tego modelu. To przecież jest model tylko na Chiny. Nie ma globala. Odblokuj bootloader jak chcesz mieć coś porządnego w tym telefoniku.

Z MI Note

Opublikowano

Czy jeśli odblokuję BL i zainstaluję np xiaomi.eu, to czy stracę wszystkie ustawienia w telefonie(kontakty, hasła, notatki itd.)?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...