Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam MI5 na China Stable a chciałbym wgrać Global Stable.

Mam ten telefon od około dwóch tygodni, nigdy się w takie rzeczy nie bawiłem (telefon dostałem od znajomego z Tajlandii) i kompletnie nie wiem, co mam robić. Na tym forum znalazłem masę tematów, ale po prostu się pogubiłem. 

Byłby ktoś na tyle miły i wskazał mi co mam zrobić krok po kroku? :-)

Mam zablokowany BL, napisałem o możliwość odblokowania.

W jednym temacie jest napisane, że odblokować BL można tylko z romu dev a ja mam stable. Co się robi w takim przypadku?

Z góry dziękuję i pozdrawiam,

RSL

Opublikowano

@RSL

Najpierw proszę określ się czy chcesz zmienić China Stable na Global Stable czy chcesz zdjąć bootloader aby wgrać xiaomi.eu/inne coś.

Jeśli tylko to co zawarłeś w tytule to raczej zdjęcie bootloadera nie jest Ci potrzebne i masz np tutaj tutorial: 

• Like 1
Opublikowano

Mam 7.3 Stable - 7.3.3.0 (MAACNDD). 

Wysłałem prośbę o odblokowanie bootloadera. Czy po otrzymaniu zgody będę mógł od razu wgrać MIUI Polska? Czy będę musiał przechodzić na Global Stable, potem na polski?

Opublikowano

Bohyn jeżeli piszesz do mnie, to mnie nic nie boli. Cały tutorial już przeczytałem. Czekam na odblokowanie bootloadera. 

Pytanie było inne. Domyślam się, że jak jest odblokowany bootloader, to można wgrać z obojętnie jakiej wersji MIUI Polska?

Opublikowano (edytowane)

W takim razie musisz sprecyzować pytania i popracować nad stylistyką.

Na ten czas mogę Ci odpowiedzieć: TAK

Edytowane przez Bohyn
Opublikowano
Dnia Tuesday, June 07, 2016 o 13:42, Bohyn napisał:

Rozumiem, że szukanie boli:

Tutaj zwłaszcza polecam czerwony napis na końcu pierwszego postu.

I reszta instalacji:

https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/

Jak na tacy kolega podał link do poradnika. Zaktualizuj telefon przez aktualizacje w telefonie. Odblokuj bootloader, a potem instalacja najlepiej metodą 1 z poradnika.

Opublikowano

Dobrze zrozumiałem?

1. Wgrać China Dev przez aplikację Updater

2. Odblokować BL

3. Wgrać to co mi się żywnie podoba

:-)

Opublikowano

Nie chcę tworzyć kolejnego tematu, więc napiszę tu (może ktoś to hehe zauważy).

W jaki sposób zrobić aktualizację romu xiaomi.eu stable? Mam 7.2.13.0 z poradnika a zauważyłem, że wyszła jakaś 7.3.4.0. W jaki sposób to zaktualizować?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...