Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z Redmi 3 pro. Telefon mam od tygodnia. Po ściągnięciu kilku aplikacji "zawiesił" mi się sklep play. To znaczy: pobieranie aplikacji przebiega teoretycznie sprawnie, po czym zaczyna się instalacja, ale nie ma żadnego postępu i się zawiesza. W "pobranych" nie widzę tej aplikacji. To samo dzieje się, gdy chcę zainstalować z pliku .apk zgranego przez USB. 

Gdy wchodzę w Ustawienia -> Aplikacje -> Sklep Google Play to nie mogę wyczyścić pamięci podręcznej ani nawet sprawdzić ile ona zajmuje ("Przetwarzanie...").

EDIT: Jednak nie mogę wyczyścić pamięci podręcznej ŻADNEJ aplikacji. Nawet tych, które udało mi się jeszcze pobrać i zainstalować.

13383932_1120269101352800_363925127_o.png

Opublikowano

Witam,

Mam ten sam problem co vrobelle.

Mam wersje Android 5.1.1 LMY47V.

Czy ktoś spotkał się z takim problem i zna rozwiązanie?

Tomasz

Opublikowano

Hej. Mam ten sam problem. Wcześniej udało się zainstalować kilka apk szybko po reboocie. Ale jak potem pochodzi trochę to znów zawiecha.. z USB nie próbowałem. Ciekawe jest to że w Google play z poziomu przeglądarki, aplikacja której de facto nie udało się zainstalować, widnieje jako zainstalowana... Załączam też screen mojego. Dzięki za pomoc :)

Screenshot_2016-06-10-01-08-06_com.android.settings.png

Opublikowano
5 godzin temu, mat napisał:

Hej. Mam ten sam problem. Wcześniej udało się zainstalować kilka apk szybko po reboocie. Ale jak potem pochodzi trochę to znów zawiecha.. z USB nie próbowałem. Ciekawe jest to że w Google play z poziomu przeglądarki, aplikacja której de facto nie udało się zainstalować, widnieje jako zainstalowana... Załączam też screen mojego. Dzięki za pomoc :)

Screenshot_2016-06-10-01-08-06_com.android.settings.png

Masz jakiś rom wynalazek. Zmiana na "normalny" powinna pomóc.

Opublikowano

Słuchajcie, problem jest - mam go tak samo, wszystko identycznie - ktoś wie jak ogarnąć problem? Moje kompetencje się skończyły...

Screenshot_2016-06-15-17-01-26_com.android.settings.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Mój Redmi ma to samo. tyle że ja mam soft Xiaomi.eu 7.1 (7.1.3.0) -  Android 5.1.1. Pobiera do 100% i tak stoi, albo tylko pobiera w nieskończoność. Po restarcie zaktualizuje 1 apkę i reszty już nie daje rady.

Edytowane przez tomaszzz
Opublikowano

Wybaczcie, że post pod postem ale znalazłem rozwiązanie. O ile wyczyszczenie danych aplikacji, pamięci podręcznej itp w ustawieniachaplikacji dla sklepu play i usług play nie pomogło, o tyle wyczyszczenie danych w Google Services Framework naprawiło mi aktualizowanie w SKLEPIE PLAY. :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 30.06.2016 o 18:45, tomaszzz napisał:

Wybaczcie, że post pod postem ale znalazłem rozwiązanie. O ile wyczyszczenie danych aplikacji, pamięci podręcznej itp w ustawieniachaplikacji dla sklepu play i usług play nie pomogło, o tyle wyczyszczenie danych w Google Services Framework naprawiło mi aktualizowanie w SKLEPIE PLAY. :)

Miałem to samo. U mnie tez pomogło wyczyszczenie danych Google Services Framework.

Dzięki.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...