bulgotka Opublikowano 1 Czerwca 2016 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Witam, córka pare chwil temu utopiła mój telefon w wannie... czy jest dla niego jeszcze ratunek?? czy odzyskam zdjęcia?? ratunku !:(
cukru Opublikowano 1 Czerwca 2016 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Wyłącz telefon i go nie włączaj, zanieś do serwisu żeby się nim zajęli.
Nezumi Opublikowano 1 Czerwca 2016 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Tak na początek, to bym telefon wrzucił do paczki z ryżem . Ryż świetnie wyciąga wilgoć.
bulgotka Opublikowano 1 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2016 wyłączyłam odrazu. Włożyłam do ryżu bo ponoć wyciąga wilgoć. Ale coś jest chyba nie tak bo on się sam uruchamia, zaraz się wyłącza i pokazuje sie obrazek fastboot
Nezumi Opublikowano 1 Czerwca 2016 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zostaw go w ryżu, pewnie się sam rozładuje niedługo od tego ciągłego odpalania się, ale ładowanie go nie ma sensu teraz xD
bulgotka Opublikowano 1 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2016 a jutro mam sprobować ładować? czy zanieśC gdzieś do serwisu??
marcin19883 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Opublikowano 1 Czerwca 2016 bateria miała być wyjęta! Od razu. No chyba z baterią nie suszysz?. Mogło dojść do zwarcia
Nezumi Opublikowano 1 Czerwca 2016 Opublikowano 1 Czerwca 2016 7 minut temu, marcin19883 napisał: bateria miała być wyjęta! Od razu. No chyba z baterią nie suszysz?. Mogło dojść do zwarcia Wyjmij baterię w Redmi Note 3. Powodzenia, tutaj jest niewyjmowalna. 24 minuty temu, bulgotka napisał: a jutro mam sprobować ładować? czy zanieśC gdzieś do serwisu?? Radzę zostawić na 24h w tym ryżu i jutro zanieść do serwisu, dla bezpieczeństwa, oni go tam sobie rozbiorą dosuszą i doładują .
bulgotka Opublikowano 1 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2016 9 minut temu, Nezumi napisał: Wyjmij baterię w Redmi Note 3. Powodzenia, tutaj jest niewyjmowalna. Radzę zostawić na 24h w tym ryżu i jutro zanieść do serwisu, dla bezpieczeństwa, oni go tam sobie rozbiorą dosuszą i doładują . ok, tak też zrobię. Dziękuje za pomoc. Mam nadzieje, że wszytsko się uratuje
marcin19883 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Radzę zostawić na 24h w tym ryżu i jutro zanieść do serwisu, dla bezpieczeństwa, oni go tam sobie rozbiorą dosuszą i doładują . Rozumiem, mój błąd. Nie sprawdziłem baterii, czy zdejmowalna. Telefon na 99% jest już stracony.
situ Opublikowano 2 Czerwca 2016 Opublikowano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Do baterii można się dostać,jest to trochę inwazyjna metoda i odłączył ja od płyty. W tym przypadku to nawet było by wskazane i wtedy do ryżu. Tu masz film . Spoiler Edytowane 2 Czerwca 2016 przez situ
leonov Opublikowano 2 Czerwca 2016 Opublikowano 2 Czerwca 2016 (edytowane) 5 godzin temu, situ napisał: Do baterii można się dostać,jest to trochę inwazyjna Dlaczego inwazyjna ? Tak się to robi 10 godzin temu, marcin19883 napisał: Telefon na 99% jest już stracony. Nie prawda, telefon do serwisu, trzeba go rozebrać i przemyć w wanience ultradźwiękowej potem wygrzać stacją hotair i po sprawie Edytowane 2 Czerwca 2016 przez leonov edit
marcin19883 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Nie prawda, telefon do serwisu, trzeba go rozebrać i przemyć w wanience ultradźwiękowej potem wygrzać stacją hotair i po sprawie Tylko tu czas sie liczy i nigdy nie masz pewności gdzie woda się dostała. Może i tak pewnego dnia odmówić posłuszeństwa
Nezumi Opublikowano 2 Czerwca 2016 Opublikowano 2 Czerwca 2016 16 minut temu, marcin19883 napisał: Tylko tu czas sie liczy i nigdy nie masz pewności gdzie woda się dostała. Może i tak pewnego dnia odmówić posłuszeństwa Nic mu nie powinno być od samej wody, co innego jakby wpadł do jakiegoś napoju, ale woda? Pewnie, że da się go odratować.
situ Opublikowano 2 Czerwca 2016 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Wszystko prawda tyle że zauważcie ze ten telefon był cały czas z bateriom i mogło to spowodować o wiele większe spustoszenia niż sama woda.
Rekomendowane odpowiedzi