latet Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 Żadna z komend "adb.exe" nie działa. Polecenie adb.exe devices zwraca pusty wiersz, mimo podłączonego telefonu. Drivery - były zainstalowane i wg Menedżera urządzeń - wszystko z nimi OK (brak żółtego wykrzyknika - patrz załącznik). Usunąłem je, przeinstalowały się same, sytuacja bez zmian. Telefony (testowałem na dwóch) mają oczywiście włączony tryb debugowania – wszakże bez niego ta pozycja (Android Composite ADB Interface) w Menedżerze Urządzeń w ogóle się nie pokazuje. Z kolei nie ma żadnych problemów w trybie fastboot z wykonywaniem poleceń fastboot.exe. Jakie kroki podjąć, aby polecenia "adb.exe" zaczęły działać? Chodzi o Win7 64 bit. Dzięki!
latet Opublikowano 27 Maja 2016 Autor Opublikowano 27 Maja 2016 1 godzinę temu, ZduneX25 napisał: Dodaj do PATHa. Potem kill i start. Sorry, ale nie mam pojęcia, jak tę radę wcielić w życie. Co mam dodać i konkretnie gdzie?
ZduneX25 Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 https://www.java.com/pl/download/help/path.xml
ZduneX25 Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 Zmień usb i leć ze sterownikami od nowa.
latet Opublikowano 27 Maja 2016 Autor Opublikowano 27 Maja 2016 4 minuty temu, ZduneX25 napisał: Zmień usb i leć ze sterownikami od nowa. Nie pomogło. Wciąż to samo
mrosi Opublikowano 28 Maja 2016 Opublikowano 28 Maja 2016 11 godzin temu, latet napisał: Nie pomogło. Wciąż to samo Wyłączyłeś cyfrowe podpisywanie sterowników w systemie Windows?
latet Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Opublikowano 28 Maja 2016 (edytowane) 19 minut temu, mrosi napisał: Wyłączyłeś cyfrowe podpisywanie sterowników w systemie Windows? Nie wiem, nie było takiego pytania podczas ich instalacji. Sterowniki są zainstalowane (co widać w Menedżerze urządzeń), więc raczej to nie był ten problem (braku zgody na ich instalację z powodu braku podpisu cyfrowego). Gdzie to sprawdzić? Edytowane 28 Maja 2016 przez latet
mrosi Opublikowano 28 Maja 2016 Opublikowano 28 Maja 2016 25 minut temu, latet napisał: Nie wiem, nie było takiego pytania podczas ich instalacji. Sterowniki są zainstalowane (co widać w Menedżerze urządzeń), więc raczej to nie był ten problem (braku zgody na ich instalację z powodu braku podpisu cyfrowego). Gdzie to sprawdzić? Heh... Kolega nie przeczytał całego poradnika. http://forum.programosy.pl/windows-7-x64-wylaczenie-podpisow-cyfrowych-vp921978.html http://windows7forum.pl/jak-obejsc-podpisy-cyfrowe-rozwiazany-4274-t Na MIUI Polska jest też poradnik, poszukaj. Zanim zaczniesz zabawę z sterownikami, powinieneś wyłączyć podpisywanie cyfrowe, bo inaczej nie zostaną one poprawnie zainstalowane. Stąd właśnie problemy z wykrywaniem urządzenia.
latet Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Opublikowano 28 Maja 2016 (edytowane) 12 minut temu, mrosi napisał: Heh... Kolega nie przeczytał całego poradnika. http://forum.programosy.pl/windows-7-x64-wylaczenie-podpisow-cyfrowych-vp921978.html http://windows7forum.pl/jak-obejsc-podpisy-cyfrowe-rozwiazany-4274-t Na MIUI Polska jest też poradnik, poszukaj. Zanim zaczniesz zabawę z sterownikami, powinieneś wyłączyć podpisywanie cyfrowe, bo inaczej nie zostaną one poprawnie zainstalowane. Stąd właśnie problemy z wykrywaniem urządzenia. Dzięki, ale chyba odpuszczę, za skomplikowane i nie podoba mi się potencjalne narażanie na malware, przez wyłączenie tego wymogu na stałe. Nie mówcie, że wszyscy tak musieli zrobić, aby działało adb pod Win7? ADB działa mi w pełni (bez żadnych takich sztuczek!) pod Win10, więc mogę sobie pozwolić, aby pod Win7 nie działało. Trudno. Przynajmniej czasem będę miał powód, aby odpalić "dziesiątkę" Właściwie to czemu autorzy tych sterowników po prostu ich nie podpiszą? Jaki to jest problem (trzeba płacić za taki podpis, czy jak?). Edytowane 28 Maja 2016 przez latet
Acid Opublikowano 28 Maja 2016 Opublikowano 28 Maja 2016 Tu nie chodzi o żadne sterowniki. Przecież Linux nie ma tych problemów co Windows ze sterownikami, a adb też potrafi nie działać (oczywiście znacznie rzadziej). W opcjach programistycznych wybierz Odwołaj autoryzację do debugowania USB. Włącz/wyłącz Debugowanie i poczekaj na pojawienie się dymka z akceptacją klucza RSA. Z MI Note
mrosi Opublikowano 28 Maja 2016 Opublikowano 28 Maja 2016 2 minuty temu, latet napisał: Dzięki, ale chyba odpuszczę, za skomplikowane i nie podoba mi się potencjalne narażanie na malware, przez wyłączenie tego wymogu na stałe. ADB działa mi w pełni (bez żadnych takich sztuczek!) pod Win10, więc mogę sobie pozwolić, aby pod Win7 nie działało. Trudno. Przynajmniej czasem będę miał powód, aby odpalić "dziesiątkę" Właściwie to czemu autorzy tych sterowników po prostu ich nie podpiszą? Jaki to jest problem (trzeba płacić za taki podpis, czy jak?). Niestety, bez wyłączenia podpisu nie zainstalujesz poprawnie (w pełni) sterowników, czego rezultatem są niedziałające komendy adb. Co zaś do samych podpisów, to pytanie powinno być chyba skierowane do producentów chipów...
latet Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Opublikowano 28 Maja 2016 4 minuty temu, Acid napisał: Tu nie chodzi o żadne sterowniki. Przecież Linux nie ma tych problemów co Windows ze sterownikami, a adb też potrafi nie działać (oczywiście znacznie rzadziej). W opcjach programistycznych wybierz Odwołaj autoryzację do debugowania USB. Niestety, nie znajduję tam takiej opcji (ani na Mi2S ani na Redmi Note 1).
Acid Opublikowano 28 Maja 2016 Opublikowano 28 Maja 2016 Oj musi być... Na Mi2S z 5.0 powinno być. Note 1 to pewnie nie... Na 5.1 jest. Z MI Note
Stachura5 Opublikowano 28 Maja 2016 Opublikowano 28 Maja 2016 A czy nie powinieneś pisać adb devices zamiast adb.exe devices?
latet Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Opublikowano 28 Maja 2016 (edytowane) 9 godzin temu, Acid napisał: Oj musi być... Na Mi2S z 5.0 powinno być. Note 1 to pewnie nie... Na 5.1 jest. Na Mi2s mam MIUI na andku 4.1. Może jest inny sposób na "reset" tych kluczy RSA? Może trzeba wyczyścić dane jakiejś apki? 7 godzin temu, Stachura5 napisał: A czy nie powinieneś pisać adb devices zamiast adb.exe devices? To chyba to samo. W każdym razie ja i tak i tak próbowałem. Edytowane 28 Maja 2016 przez latet
latet Opublikowano 31 Maja 2016 Autor Opublikowano 31 Maja 2016 Dnia 28.05.2016 o 11:23, Acid napisał: Oj musi być... Na Mi2S z 5.0 powinno być. Note 1 to pewnie nie... Na 5.1 jest. Podłączyłem MiNote z andkiem 6, który ma tę opcję (odbierania zgody). Nic to nie dało
mrosi Opublikowano 17 Lipca 2019 Opublikowano 17 Lipca 2019 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. 1
Rekomendowane odpowiedzi