Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam użytkowników, postanowiłem założyć nowy temat gdyż jak najszybciej potrzebuję nowego telefonu i od 3 dni męczę się z wyborem odpowiedniego modelu.

Otóż sprawa wygląda następująco: pod uwagę biorę modele:
Xiaomi Mi4s
Xiaomi Mi4c 3/32
Xiaomi Redmi Note 3 Pro 3/32
Xiaomi Redmi 3 Pro 3/32

Na wstępie chciałem zaznaczyć, że preferuję urządzenie z ekranem 5 cali oraz slotem kart pamięci. Te dwie opcje daje mi Mi4s oraz Redmi 3 Pro 3/32 - pierwszy niestety trochę odstrasza mnie ceną, drugi natomiast cenę ma znakomitą i nie przeszkadza mi jego słabszy procesor oraz najmniejsza rozdzielczość z wymienionej czwórki. Dodatkowo ma pojemną baterię i metalową obudowę. Niestety te dwa modele nie mają oficjalnego spolszczenia z tego co przeczytałem i to w zasadzie też nie jest dla mnie problem jeżeli (i tu rodzi się moje najważniejsze pytanie) MENU po angielsku nie jest dla mnie problemem, ale czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć czy są obsługiwane polskie znaki i jest wgrany Google Play? Przykładowo jeżeli dostanę sms-a, w którym będą polskie znaki to telefon wyświetli je czy będzie pokazywał jakieś "krzaczki"? To samo tyczy aplikacji - obsługuje w nich polskie znaki?

Co do kolejnych dwóch modeli to boli mnie w Mi4c brak slotu kart pamięci oraz to, że w niemal identycznej cenie mogę kupić Redmi Note 3 Pro z slotem kart, metalową obudową i pojemniejszą baterią. Niestety telefon ma 5,5 cala i jest on dla mnie jednak trochę za duży...

W związku z tym proszę o podpowiedzi - szczególnie o tę obsługę polskich znaków i Google Play. Dodatkowo mogę jeszcze powiedzieć, że nie gram w gry na telefonie i fajnie jakby telefon miał mocną baterię.
Podsumowując: czy Mi4s jest wart tych pieniędzy czy przeboleć 5,5 cala w RN3P, albo przeboleć brak slotu kart pamięci w Mi4c albo z moimi wymaganiami wystarczy mi R3P?

Opublikowano

Wg mnie mi4s nie jest wart tych pieniędzy i za niewiele więcej mamy mi5 3/32gb (choć tutaj bolałby Cię brak kart pamięci i pojemność).

Opublikowano

Też się obawiałem wielkości Xiaomi Redmi Note 3 Pro i dlatego kupiłem Xiaomi mi4c a teraz żałuje że nie kupiłem od razu  note. Note jest tak samo szybki jak mi4c w codziennym użytkowaniu nie zauważysz różnicy. A ma kilka ciekawych aspektów które przemawiają na jego korzyść min. bateria i czytnik lini papilarnych. Na dzień dzisiejszy ja swój telefon będę sprzedawał i kupował note 3 Pro.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi ;)

Co do mojego użytkowania telefonu to owszem, potrzebuje dobrego zasięgu, dobrej jakości rozmów (głośnik) i zależałoby mi na dobrej baterii. Głównie korzystam z internetu w telefonie, używam go jako nawigacji, w gry nie gram w ogóle aparat jest dla mnie dodatkiem, może być dobry, ale nie musi :)

W sumie na tę chwilę najbardziej skłaniam się ku Redmi Note 3 Pro bo wydaje się najrozsądniejszy...

Opublikowano
2 godziny temu, przemyslaw_1990 napisał:

Też się obawiałem wielkości Xiaomi Redmi Note 3 Pro i dlatego kupiłem Xiaomi mi4c a teraz żałuje że nie kupiłem od razu  note. Note jest tak samo szybki jak mi4c w codziennym użytkowaniu nie zauważysz różnicy. A ma kilka ciekawych aspektów które przemawiają na jego korzyść min. bateria i czytnik lini papilarnych. Na dzień dzisiejszy ja swój telefon będę sprzedawał i kupował note 3 Pro.

Czy możesz wymienić wszystkie wady Mi 4C? Jak z zasięgiem LTE i G3? Muzyka w słuchawkach? Sam się zastanawiam, co teraz kupić, bo moje Mi 4 przejmie córka.

Dlaczego Redmi Note 3 Pro a nie zwykłe Redmi Note 3?

Opublikowano
19 minut temu, Tomasz Petrycki napisał:

Czy możesz wymienić wszystkie wady Mi 4C? Jak z zasięgiem LTE i G3? Muzyka w słuchawkach? Sam się zastanawiam, co teraz kupić, bo moje Mi 4 przejmie córka.

Dlaczego Redmi Note 3 Pro a nie zwykłe Redmi Note 3?

Wersja Pro posiada slot kart pamięci.

Mógłby ktoś mi powiedzieć jak to jest z tym angielskim Menu? Obsługuje polskie znaki w smsach i aplikacjach oraz ma wgranego Google Play'a?

Opublikowano
7 minut temu, Krol_szczurow napisał:

Wersja Pro posiada slot kart pamięci.

Mógłby ktoś mi powiedzieć jak to jest z tym angielskim Menu? Obsługuje polskie znaki w smsach i aplikacjach oraz ma wgranego Google Play'a?

Jakie masz to Mi 4C? Ile pamięci, kolor? Co tak strasznie Cię wkurza, że chcesz zmieniać?

Opublikowano
55 minut temu, Tomasz Petrycki napisał:

Jakie masz to Mi 4C? Ile pamięci, kolor? Co tak strasznie Cię wkurza, że chcesz zmieniać?

To nie do mnie pytanie, tylko do użytkownika przemyslaw_1990

Z tym językiem pytałem w zasadzie jak to jest w kwestii Xiaomi Redmi 3 Pro 3/32  i Mi4s, że RN3P i Mi4c mają język polski to wiem ;)

Opublikowano

Porównałem kilka telefonów na gsmarena.com: Mi 4, Redmi Note 3 ze Snapdragonem i Mi 4C.

Redmi Note 3 i Mi 4C mają zdecydowanie lepszy zasięg na G4 i G3. Teraz już wiem, dlaczego mój Mi4 nie potrafi użyć G3. Owszem, pokazuje, że jest, ale podczas przesyłania danych przełącza się na H lub H+

3 godziny temu, kulig007 napisał:

Jedna podstawowa kwestia dlaczego PRO.... Bo ma Snapdragona.

Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk

W czym jest problem z Helio?

Opublikowano
2 minuty temu, Redmi2 napisał:

Ty w ogóle wiesz o czym piszesz czy klepiesz żeby klepać? 4G zawsze wyświetlane jest albo 4G albo LTE w zależności od tela.

Nie zależnie czy pokazuje H+ czy 3G to masz do czynienia z 3G.

Jednak nie wiem o czym piszę. Byłem przekonany że mi nie chwyta 3G, bo transfer spada do jakichś tragicznych wartości i prawie nic się nie da zrobić. A jek to wg Ciebie wygląda w Mi4? U mnie jest tak, że LTE (jak jest) śmiga aż miło, natomiast jak tylko traci LTE to jest tragedia. W specyfikacji Mi4 LTE jest przy 3G: TD-SCDMA - 4G model. W innych modelach (Mi4C, Redmi Note 3) jest wymieniona cała masa częstotliwości G3.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Redmi2 napisał:

A w jakiej sieci masz ? Bo Play np ma tragiczny 3G jesli chodzi o prędkości a lte w play jest gorsze(wolniejsze) niz 3G w nju-mobile

Ja jestem w Orange i przeniosłem się z Play 2 lata temu z powodu tragicznego Internetu. Sprawdziłem to kupując starter Orange. W tym samym miejscu na tym samym telefonie różnica kolosalna. Mi4 mam od 3 tygodni. Przedtem na Lumii 735 nie było żadnych problemów. LTE, G3.. wszystko śmigało. Jeszcze popatrzę w APN, bo widzę, że na stronie Orange jest nawet instrukcja dla różnych modeli Xiaomi. Niebywałe!

Edytowane przez Tomasz Petrycki
Opublikowano

8.1 był bardzo dobry, ale za bardzo zaczęli kombinować ze zmianą na 10. W telefonie to działa gorzej niż źle. Ósemka była niezawodna. Nie miłem ani jednej przygody przez dwa lata (HTC 8S i Lumia 735). Nigdy zawieszki nie doświadczyłem. O Xiaomi dowiedziałem się ze strony wpworld i zamówiłem Mi4, żeby zainstalować Windows, ale nawet nie spróbowałem. MIUI jest OK. Powoli się przyzwyczajam:)

Opublikowano

ja też miałem l735 i w8.1 jak i w10 chodziły idealnie. zmieniłem na androida, bo appek mało na wp i lumia miała mało ramu. Appki ubijało w tle.

A co do xiaomi, to wybierz mi4 na snapku 801. Na ten telefon wychodzi oficjalny cyanogenmod. Jest łatwy w modowaniu

Opublikowano
45 minut temu, Redmi2 napisał:

No ja nie miałem lumii ale zawsze mi się podobały, a win 8.1 na laptopie i Pc sprawują się idealnie a win10 na tablecie super sprawa. Andka wywaliłem z tableta.

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

Zainstalowałeś Windę na andkowym tablecie? Jakim?

Opublikowano
Dnia 25.05.2016 o 11:25, Tomasz Petrycki napisał:

Mam go w kolorze szarym wersja 32gb ale dostępne mamy zaledwie 25gb bo resztę zajmują partycje systemowe itd. . Co do zasięgu jest dużo lepiej niż w iphone którego wcześniej używałem.Ale już zaczyna mi brakować pamięci . Bateria trzyma lepiej niż w iphonie ale przy mojej ilości telefonów starcza od 6-18.

Główne wady dla mnie w porównaniu do redmi note 3pro :
-brak karty pamięci
-troszkę słabszy dotyk
-brak czytnika linii papilarnych gdy na co dzień musimy używać hasła powyżej 8  znaków. (Nowe wymogi u mnie w korpo.)ale  da się to obejść używając miband
-bateria
-gniazdo usb typ. C gdy rozładuje Ci się telefon to prędzej wśród znajomych znajdziesz kabel od iphone lub micro usb . W tym przypadku proponuje zakupić większą ilość kabli i dać żonie do torebki jeden.A resztę pozostawić według uznania. Ja sam kupiłem 5 kabli. 2 poszły do rodziny, 1 do auta,1 do pracy, 1 do żony.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...