Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, dziś dostałem w swoje ręce MI4 tylko że zakupiłem wersje z 2GB/16 LTE

zauważyłem że wersja andka była 4.4 więc ściągnąłem najnowszą aktualizacje i spróbowałem wgrać przez recovery wedle instrukcji.

no i wyskoczył błąd:

"Install update.zip failed!"

niestety teraz fon włącza się tylko do recovery. co z tym fantem zrobić, pomoże ktoś jak to naprawić krok po kroku? 

Opublikowano

właśnie przejrzałem jakieś tematy, ściągnąłem TWRP
twrp-3.0.0-0-cancro-20160309.zip

znalazłem filmik na YT z jakimiś komendami w CMD jak zrobić to przez jakiegoś flashboota, nawet znalazłem jak uruchomić go na moim fonie.

więc robić tego TWRP czy szukać czegoś z tym MiFlash'em

Opublikowano

dotknąłem "install", wybrałem odpowiedni plik i wyskoczyło mi:

updater process ended with ERROR: 7

Error instaling zip file 'ścieżka i nazwa pliku'

co dalej?

Opublikowano (edytowane)

Zrobiłeś wipe data i system przed flashem? Jeśli nie, to spróbuj, a jak dalej błąd to może zainstaluj jakąś starszą wersję MIUI, jakąkolwiek przed 5.12.17. 

Edytowane przez mario123m
Opublikowano (edytowane)

po tym co poradził

mario123m

telefon ciągle pokazuje znaczek MI i nie włącza sie nawet do TWRP. nie da się go nawet wyłączyć bo sie uruchamia ponownie.

no nic teraz spróbuje zrobić ten MiFlash wg instrukcji:

https://miuipolska.pl/forum/topic/3160-miflash-formatowanie-telefonu-windowslinux/

spróbowałem zrobić poprzez MiFlash, niestety w programie wyskakuje 'undefined error'. robiłem wg instrukcji więc nie wiem co źle :(

udało mi się dostać do TWRP i wyłączyć telefon. na dziś już nie mam ochoty się bawić. proszę o wskazówki co zrobić

Edytowane przez Kazikmierz
zły cytat
Opublikowano

Ja bym na twoim miejscu dalej z poziomu TWRP spróbował zainstalować jakiś system. Jakikolwiek, byle już nie MIUI na Andku 6. Ale może MiFlash rzeczywiście jest lepszym pomysłem, a ty najwyraźniej coś robisz źle (trudno mi cokolwiek mówić, nigdy z tej metody nie korzystałem; zawsze wszystko robię w recovery).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...