tomasso07 Opublikowano 9 Maja 2016 Opublikowano 9 Maja 2016 Ma ktoś Note 3 Pro z xiaomiforsale? Trzeba się bawić w instalowanie romu global/eu/stable itp.? Myślę, że jakbym poświęcił trochę wolnego czasu, to ogarnąłbym to bez większych problemów, ale moje jestem ciekaw, czy da się w Polsce normalnie korzystać z tego telefonu z fabrycznym romem? I czy jest język angielski?
KamPaw Opublikowano 9 Maja 2016 Opublikowano 9 Maja 2016 Dziś właśnie zamówiłem będę miał pewnie czwartek piątek napisze co i jak ale z tego co widzę to wgrany będzie Dev rom to już 4 tel od nich zawsze był polskiemiui ostatni tydzień temu RMN3 polskie miui na zablokowanym czekam właśnie na odblokowanie Sent from my Mi5 using
wasabi Opublikowano 10 Maja 2016 Opublikowano 10 Maja 2016 Ja zawsze od nich Redmi Note 3 Pro dostawałem z Chińskim. Ale ostatnio w paczce brakowało jednego telefonu, więc radzę uważać.
tomasso07 Opublikowano 10 Maja 2016 Autor Opublikowano 10 Maja 2016 Jaka jest roznica miedzy china dev a global romem?
mrosi Opublikowano 10 Maja 2016 Opublikowano 10 Maja 2016 4 godziny temu, tomasso07 napisał: Jaka jest roznica miedzy china dev a global romem? Podstawowa jest taka, że w globalu masz język polski, a w chińskim nie. Oprócz tego, global jest wyczyszczony z większości śmieciowych, chińskich aplikacji z "krzaczkami".
Frty Opublikowano 10 Maja 2016 Opublikowano 10 Maja 2016 Rom to China stable taki ja dostałem, ale z niego przechodzi się na dev i unblock
OIZO Opublikowano 10 Maja 2016 Opublikowano 10 Maja 2016 Ktoś wie co to za ROM? Aktualizacje oczywiście nie działają. Telefon kupiony na banggood... Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
kubau2 Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 ja kupiłem właśnie stąd RN3Pro i przyszedł z stable china 7.1.18 bodajże. Angielski jest, telefon działa w PL bez problemu. Zrobiłem upgrade do 7.2.3 i wtedy jedynie można zmieniać pomiędzy china stable a china dev (nie da się ich zrootować bez odblokowania bootloadera). Po zmianie na global stable nadal nie miałem polskiego, no i ta apka od motywów która nagle staje się mniej funkcjonalna na global romach...
marcinj6 Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 Co do apki motywów. To wyczyść dane aplikacji motywy i wtedy wejdz to powinna pojawić Ci sie na chwile opcja customization i bedziesz mogl w nia wejsc:) bo rozumiem ze o to Ci chodzi?
kubau2 Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 11 hours ago, marcinj6 said: Co do apki motywów. To wyczyść dane aplikacji motywy i wtedy wejdz to powinna pojawić Ci sie na chwile opcja customization i bedziesz mogl w nia wejsc:) bo rozumiem ze o to Ci chodzi? Hehe, to już wiem ☺ Chciałem głównie używać płatnych motywów.
tomasso07 Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Opublikowano 12 Maja 2016 Z china stable da się normalnie korzystać w Polsce? Nie wpływa to na zasięg, funkcjonalność itp. telefonu? Tylko trzeba samemu zainstalować Google Play tak?
Big00s Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 Z china stable da się normalnie korzystać w Polsce? Nie wpływa to na zasięg, funkcjonalność itp. telefonu? Tylko trzeba samemu zainstalować Google Play tak? Można korzystać i nie wpływa to nic na zasięg. Tylko licz się z tym że będzie po angielsku z dużą ilością chińskiego syfu w przeciwieństwie do Global Romu. No i będzie też bez Google Play. Polecam wgrać Global Stable, a przez aplikacje Update Global Dev z językiem polskim.
tomasso07 Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Opublikowano 12 Maja 2016 A jest już global do RN3 Pro? Bo na xiaomiforsale jest napisane, że dopiero nadchodzi.
Big00s Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 Jest już jakiś czas. Global Stable jest bez Polskiego, a Global Dev jest z językiem polskim. Polecam wgrać Global Dev. Polski język, Google Play i brak chińskiego syfu.
kubau2 Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 6 hours ago, Big00s said: Jest już jakiś czas. Global Stable jest bez Polskiego, a Global Dev jest z językiem polskim. Polecam wgrać Global Dev. Polski język, Google Play i brak chińskiego syfu. Nie ma co straszyć tymi chińskimi apkami, większość z nich da się bezproblemowo odinstalować.
Mikul Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 Bezproblemowo da się wgrać global dev z językiem polskim, więc nie wiem po co ciągnie się ten cały wątek. Mam fona z xiaomiforsale, dostałem bez problemu, jeśli jeszcze kiedyś w przyszłości będę kupować xiaomi to zapewne też od nich. 1
Uri0550 Opublikowano 31 Maja 2016 Opublikowano 31 Maja 2016 Ja odebrałem swój po 16 maja z xfs i miałem wgrany global dev z językiem polskim. Byłem zdziwiony i mimo wszystko sprawdziłem ale to był na prawdę gloval dev zaktualizowałem do wtedy najnowszej wersji odblokowałem bootloader i mam teraz xiaomi.eu RN3PRO & Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi