Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma ktoś Note 3 Pro z xiaomiforsale? Trzeba się bawić w instalowanie romu global/eu/stable itp.? Myślę, że jakbym poświęcił trochę wolnego czasu, to ogarnąłbym to bez większych problemów, ale moje jestem ciekaw, czy da się w Polsce normalnie korzystać z tego telefonu z fabrycznym romem? I czy jest język angielski?

Opublikowano

Dziś właśnie zamówiłem będę miał pewnie czwartek piątek napisze co i jak ale z tego co widzę to wgrany będzie Dev rom to już 4 tel od nich zawsze był polskiemiui ostatni tydzień temu RMN3 polskie miui na zablokowanym czekam właśnie na odblokowanie

Sent from my Mi5 using

Opublikowano

Ja zawsze od nich Redmi Note 3 Pro dostawałem z Chińskim. Ale ostatnio w paczce brakowało jednego telefonu, więc radzę uważać. 

Opublikowano
4 godziny temu, tomasso07 napisał:

Jaka jest roznica miedzy china dev a global romem?

Podstawowa jest taka, że w globalu masz język polski, a w chińskim nie. Oprócz tego, global jest wyczyszczony z większości śmieciowych, chińskich aplikacji z "krzaczkami".

Opublikowano

16b5fc7bd0a271ef83c9809d6096cef2.jpg

Ktoś wie co to za ROM? Aktualizacje oczywiście nie działają. Telefon kupiony na banggood...

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

ja kupiłem właśnie stąd RN3Pro i przyszedł z stable china 7.1.18 bodajże. Angielski jest, telefon działa w PL bez problemu.
Zrobiłem upgrade do 7.2.3 i wtedy jedynie można zmieniać pomiędzy china stable a china dev (nie da się ich zrootować bez odblokowania bootloadera).
Po zmianie na global stable nadal nie miałem polskiego, no i ta apka od motywów która nagle staje się mniej funkcjonalna na global romach...

Opublikowano

Co do apki motywów. To wyczyść dane aplikacji motywy i wtedy wejdz to powinna pojawić Ci sie na chwile opcja customization i bedziesz mogl w nia wejsc:) bo rozumiem ze o to Ci chodzi?;)

Opublikowano
11 hours ago, marcinj6 said:

Co do apki motywów. To wyczyść dane aplikacji motywy i wtedy wejdz to powinna pojawić Ci sie na chwile opcja customization i bedziesz mogl w nia wejsc:) bo rozumiem ze o to Ci chodzi?;)

Hehe, to już wiem ☺

Chciałem głównie używać płatnych motywów. 

Opublikowano

Z china stable da się normalnie korzystać w Polsce? Nie wpływa to na zasięg, funkcjonalność itp. telefonu? Tylko trzeba samemu zainstalować Google Play tak?

Opublikowano
Z china stable da się normalnie korzystać w Polsce? Nie wpływa to na zasięg, funkcjonalność itp. telefonu? Tylko trzeba samemu zainstalować Google Play tak?

Można korzystać i nie wpływa to nic na zasięg. Tylko licz się z tym że będzie po angielsku z dużą ilością chińskiego syfu w przeciwieństwie do Global Romu. No i będzie też bez Google Play. Polecam wgrać Global Stable, a przez aplikacje Update Global Dev z językiem polskim.

Opublikowano

Jest już jakiś czas. Global Stable jest bez Polskiego, a Global Dev jest z językiem polskim. Polecam wgrać Global Dev. Polski język, Google Play i brak chińskiego syfu.

Opublikowano
6 hours ago, Big00s said:

Jest już jakiś czas. Global Stable jest bez Polskiego, a Global Dev jest z językiem polskim. Polecam wgrać Global Dev. Polski język, Google Play i brak chińskiego syfu.

Nie ma co straszyć tymi chińskimi apkami, większość z nich da się bezproblemowo odinstalować.

Opublikowano

Bezproblemowo da się wgrać global dev z językiem polskim, więc nie wiem po co ciągnie się ten cały wątek. Mam fona z xiaomiforsale, dostałem bez problemu, jeśli jeszcze kiedyś w przyszłości będę kupować xiaomi to zapewne też od nich.

• Like 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja odebrałem swój po 16 maja z xfs i miałem wgrany global dev z językiem polskim. Byłem zdziwiony i mimo wszystko sprawdziłem ale to był na prawdę gloval dev :-P zaktualizowałem do wtedy najnowszej wersji odblokowałem bootloader i mam teraz xiaomi.eu :-)

RN3PRO & Tapatalk

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...