Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@schreder Ze słuchawkami i innymi rzeczami z jackiem już nie mam problemu od czasu aktualizacji do MIUI 8, ale żyroskop i akcelerometr w ciemnościach na auto jasności ekranu nadal leży. Nie wyszedł do tej pory chyba soft na którym by nie było tego buga.

Edytowane przez Mark1991
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

@schreder Ogólnie telefon i tak jest wypas. Sprzętowo jak dla mnie jedyny minus to brak NFC i może LTE 800MHz (wypuścili ulepszoną wersję z tym pasmem zamiast zrobić je w pierwotnym). Ale za tę cenę można to wybaczyć. 

W systemie jedyny wkurzający bug to ten z akcelerometrem i żyroskopem, nawet nie tyle sam bug wkurza bo wystarczy że auto jasność wyłączę wieczorem i jest ok (już przywykłem do tego) co fakt że istnieje on od wydania telefonu i już ponad pół roku nie został naprawiony. To duży minus, reszta jest ok, żaden inny bug nie czeka na poprawienie tak długo. 

Jak Android 6.0.1 który ma wyjść w ten piątek tego nie naprawi to chyba nigdy się nie doczekamy...

Edytowane przez Mark1991
Opublikowano (edytowane)

Ja mam problem z przednim aparatem, w jednych aplikacjach działa, w innych nie.

Chcę wgrać nowy system ale telefon po wciśnieciu pwr i vol+ włącza się normalnie.

Ma ktoś jakiś pomysł jak naprawić telefon - redmi note 3 - snap 650 i 2gb

Edytowane przez prz3m3k96
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

a ja mam problem ze swoim redmi note 3 pro prime special edition że podczas rozmowy jak biorę telefon od ucha to bardzo często nie uaktywnia mi sie ekran tylko pozostaje czarny bez żadnej reakcji na żadne przyciski. Może ktoś wie jak rozwiązać ten problem bo nie ukrywam że jest on irytujący ponieważ nie można się rozłączyć tylko muszę czekać jakiś czas trzymając telefon w ręku aż w końcu ekran się uaktywni. Będę wdzięczny za wskazówki

Opublikowano
6 minut temu, snatchone napisał:

a ja mam problem ze swoim redmi note 3 pro prime special edition że podczas rozmowy jak biorę telefon od ucha to bardzo często nie uaktywnia mi sie ekran tylko pozostaje czarny bez żadnej reakcji na żadne przyciski. Może ktoś wie jak rozwiązać ten problem bo nie ukrywam że jest on irytujący ponieważ nie można się rozłączyć tylko muszę czekać jakiś czas trzymając telefon w ręku aż w końcu ekran się uaktywni. Będę wdzięczny za wskazówki

Nie ten dział special edition ma swój tam też rozwiązanie gdzieś jest.

Ja dodam od siebie że możesz zakończyć rozmowę przyciskiem power

Ustawienia- dodatkowe ustawienia-ułatwienia dostępu

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, snatchone napisał:

Zainstaluj sensor box z Google Play . Sprawdź jaki czujnik masz . Jak sensortek to raczej nic nie zrobisz . Możesz zainstalować aplikację do kalibracji czujnika zbliżenia - Proximity sensor reset/repair lub zrobić kalibrację czujnika w menu serwisowym

*#*#6484#*#*

Potem wybierasz 13. Proximity sensor . Kalibrację należy zrobić po każdym restarcie telefonu .

Screenshot_2017-01-23-12-23-29-519_imoblife.androidsensorbox.png

Screenshot_2017-01-23-12-23-44-651_imoblife.androidsensorbox.png

Screenshot_2017-01-23-12-24-33-679_com.android.vending.png

Screenshot_2017-01-23-12-26-01-144_com.longcheertel.cit.png

Screenshot_2017-01-23-12-26-10-424_com.longcheertel.cit.png

Opublikowano

Niestety, żaden ze sposobów nie pomoże, nie pomoże też zainstalowanie Proximity Sensor Reset/Repair  ze sklepu. Jedyne co pomaga to restart telefonu ale musi być to robione, gdy jest jasno. Jeżeli będzie ciemno to sensor nie zadziała mimo restartu. Mój telefon automatycznie się wyłącza na noc, rano gdy startuje jest jeszcze ciemno i ten bug dalej jest. Jest to niezwykle wq... bo nie można używać klawiatury numerycznej w trakcie rozmowy.

Zastanawiam się nad zareklamowaniem tego telefonu tylko nie wiem jak to będzie w Chinach.

Opublikowano
14 minut temu, danis napisał:

Niestety, żaden ze sposobów nie pomoże, nie pomoże też zainstalowanie Proximity Sensor Reset/Repair  ze sklepu. Jedyne co pomaga to restart telefonu ale musi być to robione, gdy jest jasno. Jeżeli będzie ciemno to sensor nie zadziała mimo restartu. Mój telefon automatycznie się wyłącza na noc, rano gdy startuje jest jeszcze ciemno i ten bug dalej jest. Jest to niezwykle wq... bo nie można używać klawiatury numerycznej w trakcie rozmowy.

Zastanawiam się nad zareklamowaniem tego telefonu tylko nie wiem jak to będzie w Chinach.

Może wyłącz automatyczną  jasność i wtedy sprawdź czujnik zbliżeniowy 

Opublikowano

Niestety wyłączenie automatycznej jasności też nie pomaga, próbowałem to już prędzej ale sprawdziłem jeszcze raz. Za pierwszym razem było dobrze ale potem się znowu popsuło. Próbowałem wszystkie sposoby, które znalazłem, łącznie z dmuchaniem do wtyku słuchawek :-) Nie próbowałem tylko podmienić persist.img bo nie mam roota.

W MIUI 7 czujnik działał (ale miałem go krótko, więc może nie sprawdziłem tego dokładnie). Na baterii też dłużej wytrzymywał. 

Opublikowano
6 minut temu, danis napisał:

Niestety wyłączenie automatycznej jasności też nie pomaga, próbowałem to już prędzej ale sprawdziłem jeszcze raz. Za pierwszym razem było dobrze ale potem się znowu popsuło. Próbowałem wszystkie sposoby, które znalazłem, łącznie z dmuchaniem do wtyku słuchawek :-) Nie próbowałem tylko podmienić persist.img bo nie mam roota.

W MIUI 7 czujnik działał (ale miałem go krótko, więc może nie sprawdziłem tego dokładnie). Na baterii też dłużej wytrzymywał. 

Czytałem na forum,  nie pamiętam dokładnie w jakim wątku,  przyczyną wadliwego działania czujnika było szkło ochronne. A jaki masz czujnik? Jeśli sensortek to z nim są takie problemy. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...