alex_master Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Witam, Wczoraj odebrałem swój nowy Mi5. Moja radość skończyła się po rozpakowaniu telefonu z pudełka, ponieważ przy próbie włączenia telefon ciągle się restartuje i chwilę "wisi" na logo Mi. Raz na kilka restartów włączy się na chwilę, ale dosłownie po jednym, dwóch tapnieciach zawiesza się i znów restart. Zdążyłem odczytać wersję oprogramowania MIUI Global 7.2.8.0.0 (MAACNDB) (stabilna). Podpowiedzcie co robić. Czy odsyłać do sprzedającego, bo telefon jest wadliwy, czy może to jakaś drobnostka i nie ma czym się martwić? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam Alex
skay77 Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Wgraj jeszcze raz ta wersje przez mi flash http://en.miui.com/a-234.html wyciosane z RN3P 1
alex_master Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Opublikowano 6 Maja 2016 Nic nie zdążyłem wykombinować, bo po rozmowie ze sprzedawcą, odesłałem tel do wymiany. Dzięki za chęci Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Poohacz79 Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 A pewnie wystarczyło wrzucić oryginalny Rom bo ten był modyfikowany......
zielonyBB Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Ale jak wrzucić oryginalny ROM jak się koledze telefon restartował ? Trzeba przecież włączyć debugowanie, reboot edl i takie tam. Telefon musi być stabilny przez dłuższą chwilę. 1
Poohacz79 Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 (edytowane) Wystarczy Fastboot..... Edytowane 6 Maja 2016 przez Poohacz79 1
alex_master Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Opublikowano 8 Maja 2016 @up pewnie wystarczyłBY, gdyby wejście w tryb fastboot, po dwusekundowym wyswietleniu "spawającego androida" nie powodowało kolejnego restartu.. Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Chomzini Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 Witam, Telefon Mi5 ma wgrane Xiaomi,eu MIUI 8.6 wersja 7.6.22. Problem objawia się zawieszaniem systemu co parę dni, niezależnie od aplikacji jaka w danym momencie jest używana, natomiast restarty telefonu są podczas jazdy na nawigacji z Yanosikiem, telefon pracuje ok godzinę na włączonym wyświetlaczu i wszystko ok, potem następuję restart, potem znowu dłuższy czas pracy i znowu restart. Jak myślicie wina po stronie softu? czy raczej hardware? Za wszelkie podpowiedzi co pomoże w wyeliminowaniu problemu z góry wielkie dzięki.
galakty Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 1 minutę temu, Chomzini napisał: telefon pracuje ok godzinę na włączonym wyświetlaczu i wszystko ok, potem następuję restart, potem znowu dłuższy czas pracy i znowu restart. Jak dla mnie to się przegrzewa.
galakty Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 Musiałbyś sprawdzić temperatury procesora. Rada? Uchwyt na kratkę wentylacyjną i klimatyzacja - o ile to przegrzanie.
mrosi Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 1 minutę temu, Chomzini napisał: Coś więcej w temacie? Jakaś rada? Spróbuj zaktualizować system do obecnej wersji, ale... Wrzuć pobrany plik do pamięci telefonu i po przejściu do TWRP najpierw wyczyść cache oraz ART/Dalvik, a dopiero potem uruchom instalację ROMu. Po instalacji nic nie czyść, tylko zrestartuj do systemu. Jeśli to nie pomoże, będziesz musiał zresetować telefon (tylko zgraj wcześniej dane do komputera).
Chomzini Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 Dziś wgram najnowszy system xiaomi.eu A odnośnie resetu telefonu to chodziło Ci o wgranie Global Developer Version a dopiero potem Xiaomi.eu?
mrosi Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 1 minutę temu, Chomzini napisał: A odnośnie resetu telefonu to chodziło Ci o wgranie Global Developer Version a dopiero potem Xiaomi.eu? Nie, o wykonanie czyszczenia w TWRP. Po zainstalowaniu ROMu MIUI Polska/EU, w sekcji Wipe/Wyczyść -> Advanced/Zaawansowane, zahaczone wszystkie pozycje poza system i SD. Tylko pamiętaj, że to usunie wszystkie dane z telefonu.
Chomzini Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 Najnowszy soft na pokładzie mojego Mi5, teraz będę obserwował, zobaczymy czy pomoże, jak nie to czyszczenie całej pamięci. Dzięki za zainteresowanie tematem
Chomzini Opublikowano 20 Lipca 2017 Opublikowano 20 Lipca 2017 Niestety czyszczenie całej pamięci nie pomogło telefon dalej się restartuje;( Może jeszcze jakieś sugestie mogące rozwiązać problem, zastanawiałem się czy jest aplikacja która monitoruje całą prace telefonu i da się wyłapać co powoduję restart ?
Rekomendowane odpowiedzi