Makuś Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 Witam drogich forumowiczów! Zwracam się do was o pomoc. Kupiłem sobie Xiaomi Mi4 od drugiej osoby, cały sprawny. (zaznaczyłem oględziny przy odbiorze) Wracam do domu uradowany ale zaraz zaraz.... Chiński soft. Poczytałem na forum i zacząłem aktualizować i efekt jest.... dziwny. Na telefonie jest zainstalowany android 4.4.4 KTU84P i MIUI 7 5.12.17 (rozwojowa) I teraz pytanie mam bo włożyłem kartę sim i nie łączy się z siecią, wykrywa karte i wyskakuje komunikat (Nie można połączyć z siecią). Jakieś rady ?
Makuś Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Opublikowano 3 Maja 2016 Nie bo nie posiadam hasła PIN na karcie ale mogę ustawić na drugim z którego aktualnie korzystam, karte czyta bo wyskakują komunikaty że wyczytano. Ustawinie PIN pomoże ?
Nezumi Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 Każda karta ma PIN, musi mieć. Włącz żądanie PIN i zobacz czy załapie, jak nie to wyłącz i sprawdź ponownie (po każdej operacji restart telefonu).
Makuś Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Opublikowano 4 Maja 2016 Niestety to nic nie daje. Zrobiłem reflash systemu, usunąłem stary przez MiFlash, wgrałem nowy soft z oryginalnej strony jak pisze w instrukcji na MiuiPolska, ustawiłem kod pin i nic... Dalej nie łapie, Wyłączałem nawet telefon na 15 min i włączałem (miało pomóc) i nic dalej nie ma zasięgu a karte sim czyta Wszedłem w informacje o sieci i mam takie coś: Sieć - Nieznane Siła sygnału - 0 Typ sieci komórkowej - nieznane Stan Usługi - Radio Wyłączone Roaming - Brak roamingu Stan sieci komórkowej - rozłączona
Makuś Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Opublikowano 4 Maja 2016 Wsadzałem karte sim mojej mamy i nie działa w dalszym ciągu. Dzowniłem do sprzedawcy i mówił ze mu działało wiec co radzisz? I gdy próbuje dzwonić wyskakuje mi komunikat ze jestem w trybie offline a tryb offline jest wyłączony co jest dosyć dziwne
Nezumi Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 Telefon z 2 ręki... sprawdzałeś tam, czy zasięg łapie, czy sprawdziłeś czy po prostu działa i już sim tam nie wsadzałeś? Być może ten ktoś, coś w telefonie wymieniał i uszkodził antenkę....
fredek Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 A numer imei masz poprawny? Sprawdzenie w dialerze *#06#
Makuś Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Opublikowano 4 Maja 2016 7 minut temu, fredek napisał: A numer imei masz poprawny? Sprawdzenie w dialerze *#06# Numer IMEI jest zgodny z pudełkiem, to było pierwsze co sprawdziłem Dzwoniłem do tego typa, mówił że telefon działał bez zarzutów i łapał sieć, jak do jutra wieczora nic nie zrobię w piątek mam go odesłać powiedział. Najbardziej mnie dziwi że ciągle jest włączony tryb samolotowy... Może wgranie orginalnego oprogramowania z językiem Chińskim i Angielskim coś da ? Bo system po angielsku by mi nie przeszkadzał
newelco Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 A nie masz czasem jakiegoś oszczędzania włączonego w trybach pracy baterii ??
Makuś Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Opublikowano 4 Maja 2016 Właśnie nie. Jeszcze jest w opcjach "Taryfa komórkowa" Po kliknięciu w to wyskakuje komunikat "Nieznany operator karty SIM".... Jak myślicie zainstalowanie softa oryginalnego powinno naprawić problem ? Już wole aby działał i miał Angielski
tpawel Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 Raczej jak na miuipolska nie działa to i na tym nie będzie. A może jakoś źle kartę wkładasz?
Makuś Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Opublikowano 4 Maja 2016 Karta wchodzi do slotu i jest ułożona tymi sreberkami do góry, tak jak powinien leżeć i nic. Teraz wyskakuje komunikat że "Wyszukiwane sieci nieudane (maulane)" a gdy kliknę anuluj wyskakuje dymek "Zarejestrowano w sieci" a zasięgu dalej nie ma. Ma ktoś ochotę popisać szybciej o tym a nie tak na forum ? Zależy jak wolicie
tpawel Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 A moze to jakaś chińska wersja, nie obsługująca polskich częstotliwości. Jaki masz ustawiony preferowany tryb sieci w ustawieniach?
Nezumi Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 To jest wszystko bardzo dziwne. Tryb samolotowy pisałeś, że jest włączony, możesz go wyłączyć, albo z pulpitu, albo z ustawień? Coś mi się wydaje, że zmiany romu niewiele dadzą, jeżeli po flashu dalej jest to samo... Zainstaluj najnowszy 6.0, już teraz i tak Ci nic nie zaszkodzi, a jeżeli to kwestia softu, to po aktu może załapie? (5.12.17 nie jest najlepsza wersja...)
Makuś Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Opublikowano 5 Maja 2016 Wczoraj walczyłem z nim do 1 w nocy. Flash na taki system na jakim działał i d*pa. Trybu offline a w ustawieniach mam preferowane 3G/2G, w ustawieniach przez informacje o telefonie i klikanie na karte pamięci mam wyłączone radio i nie mogę włączyć ani zmienić sieci z WCDMA preffered, jedynie na uncown wchodzi a a tak to nic... sam nie wiem o co chodzi żaden sposób nie pomaga
Nezumi Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 20 minut temu, Redmi2 napisał: A moze twoj mi4 to mi4 oversas edition wcdma? Wiec wtedy lte nie bedziesz mial na 100%. Ja bym zrobil mifash na romie fastboot z china dev lub stable z flash_all i wlozyl inna karte sim. Jak dalej bedzie tak jak opisujesz znaczy ze masz wersje wcdma albo uwaliles cos. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka On ma wersje WCDMA, co więcej wkładał już inne sim i nic, moim zdaniem telefon jest po "naprawie" i uwalili antenkę wymieniając ekran/płytę cokolwiek... Już były takie przypadki... 47 minut temu, Makuś napisał: Wczoraj walczyłem z nim do 1 w nocy. Flash na taki system na jakim działał i d*pa. Trybu offline a w ustawieniach mam preferowane 3G/2G, w ustawieniach przez informacje o telefonie i klikanie na karte pamięci mam wyłączone radio i nie mogę włączyć ani zmienić sieci z WCDMA preffered, jedynie na uncown wchodzi a a tak to nic... sam nie wiem o co chodzi żaden sposób nie pomaga Pisz do osoby od której kupiłeś, bo ja tutaj czuje, że telefon jest po jakimś serwisie...
Rekomendowane odpowiedzi