Jeff6767 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Witam mam pewien problem. Mianowicie, chcę odblokować Bootloader w Xiaomi Redmi Note 3 Pro. Co więcej już to zrobiłem, ściągnąłem rom 6.4.14 global dev otrzymałem zgodę od xiaomi na odblokowanie, właczyłem mi unlock, dostałem komunikat o odblokowanym bootloaderze aczkolwiek każde próby flashowania twrp (recovery) kończą się fiaskiem, mam na myśli,że recovery się flashuje ale nie można w nie wejść ponieważ zamiast recovery pojawia się charakterystyczny telefonik z kablem (to co zwykle się pojawia gdy bez recovery włączymy power + volume up. Bardzo proszę o pomoc. pozdrawiam
skay77 Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 A robiłeś metodą przez adb fastboot flash recovery recovery.img ? wyciosane z RN3P
Kamolot Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 Miałem dokładnie ten sam rom odblokowałem przez mi unlock - TWRP wgrałem przez fastboot komendą: Fastboot flash recovery "image-name.img" TWRP z tego tematu: http://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/development/recovery-kenzotwrp-cafface-3-0-0-t3369341 Ddziała idealnie - supersu wgane root jest.
dj1978 Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 (edytowane) dobrze rozumiem, że blokada była zdejmowana na global dev 6.4.14? Edytowane 1 Maja 2016 przez dj1978
rzadzu Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 Oryginalne ROMy nadgrywają recovery. Przy pierwszym restarcie po wgraniu TWRP trzymajcie Vol+.
Setti Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 Jak robisz to za pomocą instalatora miui to przy komunikacie gdzie masz, że trzeba zrobić restart kliknij enter i odrazu przytrzymaj vol+ póki twrp się nie pojawi, miałem ten sam problem Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi