Skocz do zawartości

Wysyłka "EU direct" z Ibuygou - jaka wersja MIUI?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Jaka wersja MIUI jest w telefonach kupionych na Ibuygou z opcją "EU Direct"? Konkretnie chodzi mi o Mi4c oraz Redmi 3. Czy należy się spodziewać wersji "china" czy "global", no bo wiadomo, że nie MIUI EU (skoro zablokowane BL).

Drugie pytanie: jaki jest  w ogóle sens korzystania z opcji EU Direct, skoro to oznacza, że VAT jest doliczony, a w przypadku wysyłki z Chin może, ale nie musi zostać doliczony? Pewnie jest spora różnice w opłacie za paczkę - ile ona obecnie wynosi?

Dzięki!

Edytowane przez latet
Opublikowano

Z Eu Direct płacisz bodaj 21% VAT i on się znosi jeśli kupujesz na firmę. Natomiast w opcji przez Chiny masz VAT 23% bo będzie kontrola celna na terytorium Polski.

Wysłano z MiNote

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Przepraszam za odświeżenie tematu, ale chciałem zapytać czy ktoś orientuje się jak jest z fakturą upoważniającą do odliczenia VATu przy zamówieniu EU direct z Ibuygou. Wystawia ją sklep czy urząd celny w Polsce? Pytam, bo przy dokonywaniu zakupu na Ibuygou nie ma możliwości wybrania faktury i wprowadzania danych do takowej.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

Faktury wystawia sprzedawca. Masz podany vat przy cenie zakupu? Jak nie ma to znaczy, że go nie ma, więc go nie odliczysz. Sorry.

Opublikowano

Jest podana cena z VATem i vez VATu. Dodatkowo na stronie Ibuygou jest napisane, że istnieje możliwość odliczenia podatku jeśli zamawia się na firmę. Tyle, że przy składaniu zamówienia nie ma opcji zamawiania na firmę i stąd moje pytanie czy to co przyjdzie z przesyłką to faktura VAT czy trzeba coś załatwiać w urzędzie celnym.

Opublikowano

Napisz maila do Amandy i będziesz wiedział jak to się załatwia. Urząd celny Ci faktury nie wystawi przecież.

Opublikowano

Chciałbym zapytać jak wygląda sprawa z VATem, jezeli mieszkam w Anglii i biorę wysyłkę z chin, chińską pocztą i ile mniej więcej może ona iść? Kupuje na ibyugou

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...