Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam Mi4w który zakupiłem i skojarzyłem z kontem  MI jednakże z uwagi ze nie pamietam ani hasła ani loginu i nie jestem w stanie odzyskać hasła czy jest mozliwosc zdjęcia skojarzenia z kontem wgrywałem fast boota za pomocą mi flash ( znalazłem taki filmik na YouTube i niestety nie pomogło dalej prosi o hasło

z góry dzieki

pozdrawiam

Opublikowano

Ma xiaomi.eu stable 7.2.3.0 nie ma tego zabezpieczenia. Przynajmniej gdy na rozwojowych robiłem full wipe to gdy tylko telefon złapał internet wyskakiwał ekran blokady. Ale gdy zrobiłem full wipe i zainstalowałem stable to nic nie było zablokowane

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

A jest mozliwosc wgrania xaiomi.eu stable przez fastboota ?

nie mam dostępu do pamięci telefonuj wiec nie mogę zainstalować przez update

Edytowane przez karwol1
Opublikowano

mam wgrany juz china stable fastroom

tylko teraz nie wiem jak wgrac xiaomi.eu nie moge wgrac paczki na pamiec tel bo nie mam dostępu do pamieci telefonu dlatego pytam sie jak postawic system przez fastboota npt miflash ?

Opublikowano
23 minuty temu, karwol1 napisał:

mam wgrany juz china stable fastroom

tylko teraz nie wiem jak wgrac xiaomi.eu nie moge wgrac paczki na pamiec tel bo nie mam dostępu do pamieci telefonu dlatego pytam sie jak postawic system przez fastboota npt miflash ?

$ adb push /sciezka/pliku/z/romem /storage/emulated/0
$ adb reboot fastboot
$ fastboot boot twrp-3.0.2-0-cancro.img

I instalujesz zip z pamięci telefonu. (Robiąc wipe)
twrp-3.0.2-0-cancro.img znajdziesz na https://twrp.me
A sterowniki do adb TUTAJ.

Opublikowano

Jak uruchamiam fastboota i prubuje odpytac go adb dvices to nie pokazuje nic

a jak odpytam go na fastboot devices to mi pokazuje ze jest

dalej jak chce przeslac adb push wyrzuca mi device not found

Opublikowano (edytowane)

system china stable mam normalnie ale musze wpisac kod do konta xiaomi z którym skojarzylem telefon loginu nie pamietam a hasła wszystkie które mogły byc przewertowałem  wiec prubuje wgrac xiaomi eu który tego zabespieczenia nie ma a jak napisałe do xiaomi  support europe to odpisali mi  ... recovey pasword a ja nie znam ani ID ani nie jest konto powiązane z emailem jest ono powiązane z chinskim nr telefonu który uzytkowałem a nie jest on juz aktywny od ponad roku

dlatego tez próbuje obejsc to zabezpieczenie

taki mam komunikat

https://drive.google.com/open?id=0B5IArMlSRi6hLXgtaG5aN0ttR2MzeWhnYTd4S1NxZEk5OVk4

Edytowane przez karwol1
Opublikowano (edytowane)

Urządzenie pojawia i sie lecz nei moge nic wgrac 

aa.jpg

moze jest to problem z urzadzeniem? lecz wydajemi sie ze jest to spowodowane przez zablokowane urzadzenie

Edytowane przez karwol1
Opublikowano (edytowane)

udało mi sie zainstalowac xiaomi eu uprzednio instalujac twrp i dalej kojarzy te konto z mi acount grrr juz nie mam pomyslow

Edytowane przez karwol1
Opublikowano

Loginem jest nr przypisany przez xiaomi , email na którym zakładałeś konto lub nr telefonu dla którego zakładałeś konto.

Nie wyobrażam sobie sytuacji w której zapomniałbym hasła i nie mógł go odzyskać - a takie opcje są przez stronę Mi na pc.

Jest jeszcze jedna opcja - możliwe że nie Jesteś właścicielem tego telefonu.

Opublikowano

Telefon kupiłem podczas pobytu w Chinach i zarwjestrowalem go na zakupiony tam nr telefonu mam do niego boxa i ja zakładałem owe konto nawet synchroniOwalem go kilkakrotnie z tym kontem jednak od ponad roku nie logowalem się na owe konto  po hard reaecie pojawiło się Info i teraz nie mam ani nr konta ani hasła 

Opublikowano
14 minut temu, karwol1 napisał:

Telefon kupiłem podczas pobytu w Chinach i zarwjestrowalem go na zakupiony tam nr telefonu mam do niego boxa i ja zakładałem owe konto nawet synchroniOwalem go kilkakrotnie z tym kontem jednak od ponad roku nie logowalem się na owe konto  po hard reaecie pojawiło się Info i teraz nie mam ani nr konta ani hasła 

Hasło Tutaj odzyskasz hasło, potrzebujesz maila lub numeru telefonu... Jedno z tych 2 na pewno "zgadniesz"...

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...