Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z przejście z Global Stable (próbowałem każdej wersji) na Global Dev. Telefon zakupiłem z oryginalnie wgranym chińskim romem stable. Bez problemu Miflashem (w tryp download wszedłem przez cmd) udało mi się przejść na Global Stable i teraz zaczęły się schody. Nie ważne czy .zip z romem wrzucam bezpośrednio na telefon bez katalogu, czy też do folderu downloaded_rom za każdym razem przy próbie update wywala komunikat że nie może zweryfikować pliku. Sam stable bez problemu chce się zaktualizować do najnowszej wersji. Próbowałem DEV wrzucić przez Miflasha to znowu ze brak pamięci. Jest to mój 2 telefon RN3P i na poprzednim wszystko przebiegło bez problemu. "Przeczesywałem" różne tematu ale nie mogę znaleźć odpowiedź.

Potrafi ktoś pomóc?

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, rzadzu napisał:

Próbowałeś wyczyścić dane aplikacji Aktualizacje? Niektórym podobno pomagało.

Niestety nie dało to żadnego efektu. Ciągle komunikat Can't verify update.

Edytowane przez Belmorn30
Opublikowano

Panowie, kolega ma ten sam problem. Proszę o wklejenie dokładnego linka do Global Dev 6.3.31 - może on coś źle ściąga bo wczoraj walczyliśmy z tym kilka godzin i ja się poddaję, potrzebuję świeżego spojrzenia. Aktualnie zainstalowany ROM Global Stable 7.1.8.0. Bootloader zablokowany, przechodziliśmy z najnowszego China Stable 7.2.3.0

Opublikowano

Dziwna sprawa, zaktualizowałem do stable 7.2.3 i chciałem z poziomu aktualizacji w telefonie wgrać 7.1.8 też stable dla testu i przeszło bez problemu.Ewidentnie nie przyjmuje tylko romów dev.

Opublikowano

Wina źródła, z którego pobierany był ROM? Bo złą paczkę ROM wykluczam.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
5 minut temu, Morvi napisał:

Wina źródła, z którego pobierany był ROM? Bo złą paczkę ROM wykluczam.

A czy pomogło pobranie z tego źródła? U mnie nie rozwiązało to problemu.

Opublikowano (edytowane)

U mnie występuje dokładnie ten sam problem. Ani przez update systemowy, ani przez fastboota nie mogę zainstalować DEVA. Wcześniej miałem chiński rom i Global stable poszło bez problemu.

Myśle, że to nie jest kwestia źródła.

Edytowane przez p2mup
Opublikowano

Czasem jest tak że źle zassie paczkę i dopiero za np drugim razem ściągnie plik poprawnie. Kiedyś tak miałem a męczyłem się dwa dni. Dopiero pomogło ponowne pobranie

Opublikowano
4 minuty temu, KrzysiekGP napisał:

kurcze, z tego miejsca był pobierany :( 

@p2mup@Belmorn30 na jakim systemie robiliście flash global stable instalowaliście? Na win 10 64bit? bo może tu jest problem?

Ja robiłem na 10 x 64 i 7 x 64.

Opublikowano
22 minuty temu, KrzysiekGP napisał:

kurcze, z tego miejsca był pobierany :( 

@p2mup@Belmorn30 na jakim systemie robiliście flash global stable instalowaliście? Na win 10 64bit? bo może tu jest problem?

Win 7 64

Opublikowano

Dzięki za info, niestety nic to nie wyjaśnia. W moim przypadku flash był na Win 10 64bit. Zassałem jeszcze raz paczkę z en.miui, wieczorem pokombinujemy.

Opublikowano

Ja zaraz sprawdzę jak to jest na chińskich romach czy wskoczy dev czy też nie. Miflash mi dochodzi do ok 40% i wywala błąd o braku pamięci jak chce wrzuć deva.

Opublikowano
40 minut temu, Belmorn30 napisał:

Ja zaraz sprawdzę jak to jest na chińskich romach czy wskoczy dev czy też nie. Miflash mi dochodzi do ok 40% i wywala błąd o braku pamięci jak chce wrzuć deva.

No i siadło dev na chińskim bez problemu...Nie wiem co tu nie gra, że na stable takie cyrki.

Opublikowano

A spróbuj może włączyć angielską wersję Mi Pc Suite i podłącz telefon w trybie Recovery (Vol+ i Power) - może wtedy sam sobie zaciągnie wersję Dev tak jak niektórzy pisali?

Opublikowano

Jak dla mnie problem rozwiązany ale niestety sposób tylko dla tych co mają zgodę na odblokowanie bootloadera:

wgrałem china stable --> upgrade na china dev

odblokowałem bootloader

wgrałem TWRP i dalej już z górki wgrywamy jaki rom nam się podoba. Niestety innego sposobu nie udało mi się znaleźć.

Powodzenia

Opublikowano (edytowane)

Skąd pobrać china stable na redmi note 3 pro?

Edit: 

Juz znalazłem. Po prostu u góry wybiera się z zakładek china stable.

Edytowane przez Zertaulo
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam ten sam problem, znajomy kupił telefon, wgraliśmy global i nie można wgrać dev z palca. Da się może miflashem czy coś? Nie chcemy odblokowywać telefonu. 

Opublikowano
13 minut temu, wasabi napisał:

Mam ten sam problem, znajomy kupił telefon, wgraliśmy global i nie można wgrać dev z palca. Da się może miflashem czy coś? Nie chcemy odblokowywać telefonu. 

Poczekajcie aż się pojawi najnowsza wersja dev w .zip.

Opublikowano

Na co czekać? :) Ten dev co jest na stronie działa okej więc można instalować ;) A jak się uda to i przez OTA ściągnie nowszy :)

Opublikowano
2 godziny temu, luki! napisał:

Ciekawe... Nawet nie wiedziałem. Czyli tak jak pisałeś, zostaje poczekać na zip ;)

wgrajcie sobie global dev przez miflash. jest w necie dostepny obraz 6.4.14

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...