Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzien dobry,

Poszukuje w Wawie kogos kto przywroci do zycia moj tel. Ja sie niestety poddaje, przeczytalam chyba wszystko w tym temacie ale widocznie jestem za glupia.

W tej chwili mam logo Mi na ekranie i tel jest caly czas wlaczony, nie da sie go wylaczyc. Stalo sie to po probie wgrania kenzo, wszystko robilam chyba tak jak opisywaliscie, w programie MiFlash zaczelo sie wgrywac az w koncu napisal ze brak miejsca do wykonania tego polecenia i wlasnie mam cegle :(

Ja juz nie chce sie w to bawic, chce dac ten telefon komus kto mi za kase zainstaluje Global, nie ogarniam tych tutoriali po angielsku na tyle zeby zrobic to samemu. 

Dajcie prosze namiar na kogos kto zrobi to uslugowo.

Pozdrawiam

Opublikowano

A tak próbowałaś? Łap całego mojego posta, nie chce mi się się go edytować z pozycji telefonu, bo za dużo usuwania i dopiero wstałem :)

Od czwartkowego wieczoru do dzisiaj (wtorek wieczór) męczyłem się z tym flashowaniem. Z różnym skutkiem i efektem robiłem wszystko krok po kroku według wielu poradników (niektóre według mnie nie są dostatecznie dokładne [skróty myślowe, niedopowiedzenia], o czym świadczy liczba osób, które uwaliły telefon - mam na myśli przede wszystkim anglojęzyczne forum MIUI). 

Chciałbym bardzo serdecznie podziękować wszystkim tym, którzy się zaangażowali w rozwiązanie mojego problemu. Za rady, wskazówki, linki, tłumaczenie krok po kroku (jak chłop krowie na rowie). Dziękuję wszystkim bez wyjątków!

Ale najbardziej chciałbym podziękować użytkownikowi @KrzysiekGP, który pomagał mi na forum, jak i w prywatnych wiadomościach. Ba! Nawet zaoferował mi bezpośrednią pomoc i zaprosił mnie do siebie. Dziś u niego byłem, męczyliśmy temat przez 2-3h i nic... Rozbieranie telefonu byłoby ostatecznością, jednak na razie nie wchodziło w grę. Gdy już wróciłem do siebie do domu dostałem telefon z propozycją podjęcia ostatniej próby... KTÓRA SIĘ UDAŁA! Szczegóły niżej.

Jak wiecie - otrzymałem telefon z syfiastym MIUI (ok. 95% języka polskiego; co jakiś czas występowały problemy z pracą telefonu z dwiema kartami sim - problem z logowaniem do sieci; aparat; występujące resety telefonu). Bootloader jest zablokowany, co było istotną przeszkodą w ratowaniu telefonu, który był już praktycznie zbrickowany.

PORADNIK DOTYCZY SYTUACJI, GDZIE TELEFON NIE JEST WYKRYWANY PRZEZ ADB (UNAUTHORIZED, DEVICE ERROR, etc.), KOMPUTER NIE WIDZI TELEFONU JAKO RELINK LUB QUALCOMM, W MIFLASH WYSTEPUJĄ BŁĘDY TYPU - ERROR, URZĄDZENIE JEST ZABLOKOWANE, NIE MOŻNA PRZEPROWADZIĆ FLASHOWANIA.

1. Usuwamy Mi PC Suite (ja odinstalowałem za pomocą Ccleanera i wyczyściłem komputer za pomocą tego programu).

2. Ściągamy CHIŃSKĄ WERSJĘ MI PC SUITE!!!!!!!!!! http://zhushou.xiaomi.com

3. Instalujemy program.

4. Włączamy telefon przytrzymując przycisk POWER i VOL+ jednocześnie. Telefon wchodzi w tryb recovery (na ekranie wyświetla się telefon z odłączonym kabelkiem).

5. Włączamy program Mi PC Suite.

6. Podłączamy telefon w trybie recovery do komputera.

7. Powinno wyskoczyć nam w programie, że wyszukiwana jest jakaś aktualizacja. Program wyświetli, że jest dostępna i ją pobieramy (ponad 1 gb).

8. Gdy aktualizacja dojdzie do 50% telefon się zresetuje i zacznie flashować. Pozostałe 50% aktualizacji szybciej się pobierze.

9. Gdy wszystko się pobierze i sflashuje to telefon powinien się zresetować i powinno pojawić się okno z wyborem języka. Do wyboru są różne odmiany angielskiego, chińskiego, rosyjski, indonezyjski itp. JĘZYKA POLSKIEGO NIE MA. Później wybieramy lokalizację - Polski nie ma, ja wybrałem Hiszpanię.

Dodam, że są Google Apps (w pełni funkcjonalne). Nie ma chińskiego marketu ani innych bajerów od Chińczyków. 

10. Cieszymy się telefonem:))

BTW. wstawiam oryginalny post (265#) z tego wątku http://en.miui.com/thread-235865-27-1.html (post nr 265, strona 27).

" I'd like to share my situation & the approach to overcome.
1. My situation.
* When I flashed the ROM, my PC was hung. Then, my Note 3 Pro was bricked. It looped in Mi logo.
* Tried to turn off the phone, press Vol- & Vol+ to go to Download Mode didn't work. It stilled looped in Mi Logo screen.
* Tried to go to Fastboot Mode by pressing Vol- & Power & hoped that re-flashing the stock China ROM could resolve the issue but failed again. This approaches need to unlock boot-loader.

2. My approach.
* TU JEST BŁĄD, BO CHODZI O PRZYCISK POWER I VOL+

Turn the phone to Recovery Mode by pressing Vol- & Power.
* Install the newest chinese Mi PC Suite (http://zhushou.xiaomi.com) into PC.
* Connect the phone & the PC by cable. Let Mi PC Suite do the rest hard work. It will download the stock chinese newest ROM & recover your Note 3 Pro automatically."

Osoby które miały ten sam problem co ja - polecam spróbować. @m.mietek, do dzieła!

@KrzysiekGP, jeszcze raz bardzo dziękuję, kłaniam się nisko!!!! W życiu nie spotkałem jeszcze tak zakręconej i zafascynowanej osoby tematem komputerów i elektroniki. Typowy grzebacz-pasjonat! Bardzo Ci dziękuję! Wpadnę niedługo z flaszką, tak jak obiecałem!

EDIT: od siebie dodam, że w najbliższym czasie wysyłam prośbę o odblokowanie bootloadera. Gdy dostanę zgodę i go odblokuję, to dopiero wtedy wezmę się za wgrywanie innych softów. Innym polecam to samo. ZABLOKOWANY BOOTLOADER BARDZO OGRANICZA MOŻLIWOŚCI RATOWANIA TELEFONU GDY IDZIE COŚ NIE TAK! 

A tak wygląda ten soft:

4d07be43fcbb815b8e00384220e36684.jpgbc88ba90ea094b8b06e19c102fa17f73.jpg

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Opublikowano

Dziekuje, sprobuje wieczorem :) Ale pytanie nadal aktualne na wszelki wypadek.

Tak sobie pomyslalam, ze moze w Maximusie poza ciuchami jest jakis chinczyk ktory moze to zrobic? Akurat w week bede sie tam wybierac.

pozdrawiam, m.

Opublikowano
1 godzinę temu, marta koba napisał:

Dziekuje, sprobuje wieczorem :) Ale pytanie nadal aktualne na wszelki wypadek.

Tak sobie pomyslalam, ze moze w Maximusie poza ciuchami jest jakis chinczyk ktory moze to zrobic? Akurat w week bede sie tam wybierac.

pozdrawiam, m.

Najpierw przetestuj sposób podany wyżej, a dopiero potem szukaj kogoś, kto weźmie od Ciebie pieniądze.

• Like 1
Opublikowano

Ok, sciagnelam sobie w pracy ten chinski program (nie bede tu tego robic ale mam pytanie :)

Czy mozna zrobic zeby byl po angielsku? Ew czy w cos mam kliknac po podlaczeniu tel (w co?)

mi.jpg

Opublikowano (edytowane)

@marta koba

4. Włączamy telefon przytrzymując przycisk POWER i VOL+ jednocześnie. Telefon wchodzi w tryb recovery (na ekranie wyświetla się telefon z odłączonym kabelkiem).

5. Włączamy program Mi PC Suite.

6. Podłączamy telefon w trybie recovery do komputera.

7. Powinno wyskoczyć nam w programie, że wyszukiwana jest jakaś aktualizacja. Program wyświetli, że jest dostępna i ją pobieramy (ponad 1 gb).

w nic nie klikasz, wszystko powinno ruszyć samo

a chińska wersja to wersja chińska, innego języka nie ustawisz

Edytowane przez hcboria
  • Like 1
Opublikowano

Dziekuje dziekuje dziekuje :D Jestescie najlepsi :wub:

Zainstalowalo sie Global 6.3.31, jest jezyk Polski, jest Polska lokalizacja, dziala wifi :D sciagaja sie wlasnie ustawienia i apki z chmury.

Super, bardzo Wam dziekuje jeszcze raz :)

• Like 1
Opublikowano

Taka mnie jeszcze refleksja naszla, moze babska i naiwna :) Po co te wszystkie kombinacje z adb, sterownikami, przechodzeniem z jednego romu na drugi zeby zainstalowac trzeci, skoro mozna to zrobic w tak prosty sposob? Chyba ze to nie zawsze dziala, no ale juz mam nadzieje nie musiec sprawdzac :)

Opublikowano

Ja dziś pierwszy raz włączyłem swój telefon i oczywiście na pokładzie syf miui. W dodatku chińczyk wgrał to tak, że nawet wifi mi nie działa. Niestety będę mógł coś działać dopiero w poniedziałek. Po pierwszych wrażeniach z Xiaomi mam mieszane uczucia bo interfejs i telefon super, ale to syfiaste oprogramowanie mnie zasmuciło. A jak prosiłem chińczyka żeby wgrał mi Stable Global to powiedział, że of course wgram. Mniejsza o to, mam nadzieje, że dam sobie radę z wgrywaniem romu, jak coś to w poniedziałek trzymajcie kciuki. :)

Wysłane z SGS3 przy użyciu Tapatalka.

Opublikowano

Mam ten sam problem co koleżanka, i właśnie instaluję chiński rom. Czy mógłby mi ktoś doradzić co dalej z tym zrobić , jak w końcu wgrać ten global? Boję się teraz cokolwiek majstrować , bo później już nie będzie się dało znowu zainstalować chińskiego tym sposobem :(

Opublikowano (edytowane)

Co zrobić aby wykrywało telefon w Windows 7 czy też 10 po podłączeniu normalnie kablem USB? Nie wykrywa mi a wcześniej wykrywał. Instalowałem od nowa Windows 7 i 10 i bez skutku. Chciałbym wgrać ROM metodą jak wyżej podany dla Marta Koba ale jak wgram chiński MIPCSuite to i tak nie wykrywa mi telefonu.

Jakoś się udało. Zmieniłem kabel. Wgrał mi tą metodą ROM 7.2.2.0 (LHOCNDA) czyli chiński...

Edytowane przez Contrast75
Opublikowano

jak dla mnie, instalowanie Global Stable to jakaś masakra, jakieś miflshe, instalowanie sterowników, adb itp.ciągle miałem jakieś błędy w miflash. po 4 godzinach męczarni odpuściłem, odblokowałem bootloader (miałem pozwolenie już wcześniej, ale słyszałem że lepiej wgrać global), wgrałem twrp przez flashify, potem xiaomi.eu w twrp, wszystko ładnie sprawnie i szybko (30 min). 

Opublikowano

Niestety zabawa w "to wszystko" to nie przelewki. Jesli sie nie wie co i jak to mozna sporo czasu stracic na czytanie poradników, kombinowanie jak cos zrobic zeby nie zepsuc telefonu. Poza tym telefon telefonowi nie równy i nie kazdy poradnik będzie adekwatny w naszym konkretnym, przypadku.
Jak ktos chce miec "wszystko zrobione" szybko i bezboleśnie i nie ma nic przeciwko wyłożeniu kasy za to to rzeczywiście jakiś "expert" lokalny z odrobiną wolnego czasu to świetna opcja.

Mi osobiscie samo czytanie forów zajęło jakies 99% czasu, a 1% to było samo fizyczne wykonanie czynności z poradnika. Tak to już jest...

• Like 2
Opublikowano
Dnia 15.04.2016 o 10:56, Foster Technologies napisał:

Pani Marto,

Zapraszamy do nas jak coś:

Foster Technologies

Heroldów 17d / 9

01-991 Warszawa

W godzinach najlepiej 11-17 lub 20-21

tel 888 41 43 45

Polecam bo skorzystałem. Wgrany Global dev szybko i w miłej atmosferze. Jak ktoś nie chce się męczyć z różnych względów to polecam Foster Technologies z Warszawy. 

Opublikowano

Witam, kilka dni temu zakupilem sobie Redmi note 3 pro i od kilku dni śledzę wątki na tym forum odnośnie instalacji miui polska. W załączniku wysyłam obecnie zainstalowany system. Jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o ręczna instalacje miui polska, nawet nie wiem od czego zacząć. I stąd moje pytanie, czy ktoś jeszcze korzystał z usług Foster Technologies i może polecić ten serwis? Nie chciałbym oddawać telefonu w niezaufane ręce, czy ktoś miał jeszcze doświadczenie z tym serwisem? 

Screenshot_2016-04-21-02-45-46_com.android.settings.png

Opublikowano

Jeśli chcesz mieć miui polska to oni ci na razie nie pomogą. Musisz odblokować bootloader. Poszukaj na forum jak zgłosić chęć odblokowania do xiaomi.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...