proton Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Witom Odkryłem już na czym polega to długie trzymanie na baterii. A to sprytne chińczyki :V Otóż gdyby nie sposób, w jaki MIUI zarządza procesami działającymi w tle, to trzymałby REDMI3 na baterii tyle co inne fony, innych producentów, o tej samej pojemności baterii. Ogromna zaleta tak odgórnie upierniczyć wszystko...tylko że ja wpadłem na to po tym gdy zorientowałem się, że powiadomienia z tego i owego nie dochodzą do mnie. Jajca jak berety. Teraz włączę dostępność do powiadomień dla appek z których powiadomień mi zależy i zobaczę ile trzyma bateria. Te syntetyczne testy w których Redmi3 przoduje nie uwzględniają tego - CUSZ...a przecież to tak szalenie istotne...np. maile albo jakieś komunikatory...W sumie taki sam efekt można uzyskać na jakimś CyanogenMod i odpowiednim Kernelu który zarządza w podobony sposób, greenifikując wszystko totalnie.
cukru Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Masz na myśli to? Jeśli tak, to wyłączyłem to gdy tylko to zauważyłem i różnic nie widzę. 1
proton Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Kto wie, pewnie o to chodzi. Dzięki za screen. Jednakże pisze w Standard: ograniczanie dostępu do sieci i lokalizacji dla appek w tle. Na razie zostawię to "Normalne" a ustawię w "Manage apps' battery usage" dla poszczególnych appek wyjątki. Np. Gmail z Suggested na Custom i tam np. w BACKGROUND NETWORK z Disconnect na "Stay Conneted" - zdaje się, że to powinno zaradzić problemom. Ok. Boom boom MIUI pozamiatało. Tylko "chińczyki" zrobiły w standardzie coś, co pozwala udupić zakusy autorów appek a dali możliwość konfiguracyjnego wyboru. Jeśli te ustawienia służą do zdejmowania kagańca z poszczególnych appek to pozamiatane, pieję z zachwytu ponownie!!
Winiu89 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Ja mam ustawione na "zaawansowane" i dodałem sobie kilka wyjątków, działa dobrze, co ciekawe dla Gmail nie musiałem nic zmieniać i działa w tle dobrze Wysłane z mojego Mi-4c
FromWP Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 51 minut temu, proton napisał: Witom Odkryłem już na czym polega to długie trzymanie na baterii. A to sprytne chińczyki :V Otóż gdyby nie sposób, w jaki MIUI zarządza procesami działającymi w tle, to trzymałby REDMI3 na baterii tyle co inne fony, innych producentów, o tej samej pojemności baterii. Ogromna zaleta tak odgórnie upierniczyć wszystko...tylko że ja wpadłem na to po tym gdy zorientowałem się, że powiadomienia z tego i owego nie dochodzą do mnie. Jajca jak berety. Teraz włączę dostępność do powiadomień dla appek z których powiadomień mi zależy i zobaczę ile trzyma bateria. Te syntetyczne testy w których Redmi3 przoduje nie uwzględniają tego - CUSZ...a przecież to tak szalenie istotne...np. maile albo jakieś komunikatory...W sumie taki sam efekt można uzyskać na jakimś CyanogenMod i odpowiednim Kernelu który zarządza w podobony sposób, greenifikując wszystko totalnie. U mnie niczego nie blokuje, powiadomienia dochodzą, pocztę sprawdza z częstotliwością jaką ustawiłem, a bateria nadal trzyma tak jak powinna, (prawie dwa razy pojemniejsza od wkładanych zazwyczaj to też wystarcza na prawie dwa razy dłużej) Musisz trochę bardziej poznać Miui, bo po prostu możliwości konfiguracji jest trochę więcej niż w podstawowym Androidzie. Np. w Redmi 2 który ma andka 4.4 jest wiele ustawień które pojawiły się dopiero w adroidzie 5, a nawet 6.
d00lar Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 ja mam to wszystko wyłączone i wywaloną apke od oszczędzania bateri z systemu chyba batterypowerkeeper.apk więc nic nie ograniczam a wciąż wytrzymał naprawdę sporo
kredzion Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 3 godziny temu, Winiu89 napisał: Ja mam ustawione na "zaawansowane" i dodałem sobie kilka wyjątków, działa dobrze, co ciekawe dla Gmail nie musiałem nic zmieniać i działa w tle dobrze Wysłane z mojego Mi-4c Mógłbyś mi podpowiedzieć jak dodać te wyjątki?
Winiu89 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Wchodzisz w "wybierz aplikacje" Wysłane z mojego Mi-4c
proton Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2016 (edytowane) Panowie, piszecie że wywalacie systemowe itd. itp. Świeżo po zakupie gdy przeglądałem intensywnie to forum, nie było możliwe to w REDMI 2 ze względu na jakąś zmianę zasad XIAOMI odnośnie modów. Zaraz przejrzę wątki - marzę o wywaleniu tych chińskich appek albo o tym, żeby otwierało mi market google a nie ten xiaomi..gdy wchodzi się z poziomu jakiegoś linka który wskazuje na market google. Poem tak: stać mnie na flagowca od Apple ale niech się uderzą w potylicę z tym czasem pracy na baterii. ŚMIECHU WARTE, Xiaomi zawstydził ich fonem za 700 zł - który to model jest na topach w działaniu na baterii na świecie. SZKODA, że Xiaomi innych swoich modeli nie wypuszcza z takim czasem działania jak REDMI 2 właśnie, a może czegoś nie wiem? Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez proton
jarekm95 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Tak, nie wiesz jak się nazywa twój telefon Uwielbiam ludzi, którzy kupili telefon i nie wiedzą nawet jak się nazywa. "Redmi 2" a pisze w dziale redmi 3 i jeszcze o dobrej baterii... Typowy applowiec, kupi jabłko za kilka tysi i nawet nie wie w czym jest lepszy od tego tańszego. I jeszcze się musi pochwalić że go stać na Apple jak nikt o tym nie pisał...
AdBloczek Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 (edytowane) Po prostu się pomylił - raczej chodziło mu o Redmi 3. Nie rozumiem dlaczego się tak spinasz jarek, bo proton o baterii napisał prawdę, a nawiązanie do Apple jest jak najbardziej uzasadnione. Wybrał telefon z niższej półki, ponieważ oferował coś, czego nie ma telefon z półki "premium" (dobrą baterię) i był to jego świadomy wybór, bez kierowania się ceną. Tak zrozumiałem jego wypowiedź. Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez AdBloczek
Ciacho23 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 1 godzinę temu, proton napisał: Panowie, piszecie że wywalacie systemowe itd. itp. Świeżo po zakupie gdy przeglądałem intensywnie to forum, nie było możliwe to w REDMI 2 ze względu na jakąś zmianę zasad XIAOMI odnośnie modów. Zaraz przejrzę wątki - marzę o wywaleniu tych chińskich appek albo o tym, żeby otwierało mi market google a nie ten xiaomi..gdy wchodzi się z poziomu jakiegoś linka który wskazuje na market google. ... Jakie chińskie apki? Jaki market Xiaomi? Od kupna Redmi 3 widziałem chińskie znaczki tylko przy pierwszym uruchomieniu. Chłopie weź ogarnij sobie temat instalacji romu xiaomi.eu. Dosłowinie na godzinkę trzeba przysiąść i zapomnisz o jakichkolwiek chińskich apkach, znakach czy czym tam jeszcze.
proton Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2016 (edytowane) Tak, chodziło o REDMI 3, sorry. Jarekm95 - widać że 95 to twój rocznik. Napisałem to tylko dlatego, żeby ukazać absurd jaki panuje na rynku. Xiaomi potrafi wypuścić długo działający fon za 700 zł a ludzie kupują iShit za grube tysiące. Nie należę do tej bandy śmieszko-hipsterów, dumny z tego jestem i chwalę się tym. Schowaj ból tyłka więc, nic nie wnosisz w ten wątek tylko partolisz 3 po 3. Wypraszam sobie, to mój wątek. Ciacho23 dzięki za info - przyjrzę się. Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez proton
jarekm95 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Dobra, macie racje, po 1 zdaniu niestosownie jest oceniać, sorki Po prostu pracuję w branży - jako sprzedawca telefonów i tak właśnie jest z applowcami - "szukam pokrowca na ajfona" - "jaki model?" - "a nie wiem, chyba ten najnowszy". Jakbym takiemu powiedział że ma 9S to by uwierzył. Wydać na coś tyle hajsu i nie znać nazwy...
Rekomendowane odpowiedzi