Skocz do zawartości

MIUI Global 7.1.9.0.0 Stable (LHOCNCL), trzeba cos zmieniac samemu czy jest jakas szansa na poprawe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wiem co zmieniłeś ale ja blokuje sie na pierwszym kroku.

W zaden sposób miflesh niechce mi zoabczyć telefonu,  a to adb to wogole nic nie działa

W folderze z adb odpalamy wiersz poleceń. CO to znaczy? jak to zrobic?

JAK to zrobić mi miflash widzłą telefon  

Opublikowano

ok spróbuje poraz 3 wedel tej instrukcji ale zacinam sie na tym oknie cmd 

za momet dam znac

Trzeba zacząć swój telefon w Download Mode. (Nie Tryb Fastboot)   

Czyli o co chodzi mowiąc normalnie - ma byc właczony wyłaczony czy w tej fomie gdzie na ekranie poakzuje sie telefon z ekranikem

Opublikowano
44 minuty temu, Roberttt napisał:

załączyłem zrzut z erkanu cmd i co dalej?

Dok1.docx

5.Open Device Manager, a telefon będzie wykrywany jako QHUSB_BULK.

umnie czegos takiegoi niema!!!!

Hallo 

Mogę liczyc na jakoś pomoc?

Przyjacielu, z całym szacunkiem, ale jeśli Ty wrzucasz PrintScreena w docx'ach, to nie wróżę Ci pomyślności przy wgrywaniu tego romu.

Co do komend z adb/fastboota to nie wpisałeś poprawnie całej komendy, która jest w tutorialu.

Opublikowano

Tak z tym screenem sie nie popisałem, ale on tu poprostu niechce sie wkleji  dlaczego nie wiem

Wystarczyło napisac zainstaluj wpier MiSiute i to by wszytko załatwiło - tam były sterwonik

Juz mi sie zaistalowało 

Opublikowano

ok to wiem  - jakiś link skad go sciagna i czy przez tego flesha da rade

sciagnełe to :miui_HMNote3Pro_V7.2.3.0.LHOCNDA_6f9a4c6dd4_5.1    to chyba jest to ?

jak to zinstalować?

Opublikowano

Proszę o pomoc, chcial bym to dziś zakończyć, - odblokowac bootloadera zainstalować Pl  i miec spokój

czy ten rom moze być do odblokowania bootlodera i jak go zainstalowac?

Opublikowano (edytowane)

Czy przeczytałeś podlinkowane przeze mnie na poprzedniej stronie tematy? Znajdują się tam odpowiedzi na WSZYSTKIE zadane przez Ciebie do tej pory pytania... Ja wiem, że łatwiej zapytać i poczekać aż ktoś poda na tacy, ale weź się trochę wysil i poszukaj samemu, bo robisz syf na forum.

Edytowane przez rzadzu
Opublikowano

Roberttt global dev instalujesz przez updater (plik ZIP) potem ściągacz mi unloock i odblokowujesz ,jak wsio pójdzie oki to instalujesz twrp_Kenzo.img i przez niego dopiero miui.pl,powodzenia

Wysłane z mojego Redmi Note 3

Opublikowano

tak tez zrobiłem wrzucłem to: miui_HMNote3Pro_V7.2.3.0.LHOCNDA_6f9a4c6dd4_5.1  wzilem up date pokazałm plik zip z tym i nic nie dziala

jak mu to pokaze to on przez wi fi cos sciaga, poczekałem troche ale nie wiem co sie zaistalowało bo nic sie nie zmieniło

Opublikowano

Cant verify update  takie info jak pokaze  ten rom  -   o co chodzi

Dobrze nie znam sie wiec pytam mam teraz: MIUI GLOBAL 7.2 .3 (LHOMIDA)

Co ma teraz zainstalowac by zdjac BOOTLOADERA   proszę o link skad scignac i  jak zaistalowac.

Czytalem juz tyle razy to forum i nie znalazlem odpiwedzi wiec prosze o link 

Opublikowano

Opanowałem to jakos ale mam kolejny problem.

Wkleiłem instrukcj ze strony Miui polska. Tak robie jak oni pisza, tylko co to jest te "Pobrane recovery"  skad je wziąśc co konkretnie

potem punkt 3 Znajdujemy plik zip z romem dev. Jak go mozemy znaleźdz jak go nie wzucilismy?

Rom chiński dev (jeśli wymagany), rom MIUIPolska i aplikację Flashify przenosimy w dowolne miejsce na pamięć telefonu. Pobrane recovery jeśli jest w archiwum ZIP to rozpakowujemy na komputerze, a do pamięci telefonu przenosimy plik IMG.

1. Instalacja china dev rom (opcjonalne)

1. Na pulpicie znajdujemy aplikację Updater
  2. Naciskamy 3 kropki w prawym górnym rogu i wybieramy "Choose update package"
  3. Znajdujemy plik zip z romem dev
  4. UWAGA: instalacja romu dev usunie dane z pamięci telefonu (factory reset)
Opublikowano

Witam. Jeśli było to gdzieś już poruszane to przepraszam, ale szukałem i nie mogłem w gąszczu tylu informacji tego znaleźć. Z opcji Szukaj również korzystałem, ale nic nie wyszukalem. Właśnie zabieram się do wgrywania Globala, ale już na początku są problemy, bo nie mogę nawet ADB odpalić. Ktoś wie czym może to być spowodowane? Posiadam Win 7 64. Muszę jakieś sterowniki instalować ręcznie czy jeśli mój komputer widzi telefon to nie ma takiej potrzeby? Z góry dziękuję za pomoc.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Witam w klubie walcze z tym od 2 dni - teraz probuje  zaktualizowac  rom chinski na dev by odoblokowac bootader i znow kolejne schody.

ze strony https://webinsider.pl/xiaomi-mi4i-miui-pl/  pobierz MI siut   to telefon bedzie mial sterowniki i potem wszystko pójdzie az do tego co ja doszedłem

Zaraz będę próbował. Ale jakoś sceptycznie jestem nastawiony do tego mojego bawienia się w informatyka tudzież programiste :D

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Prosze o pomoc

Wszytko było dobrze bylem na ostatnim etapie

4. Instalacja MIUIPolska

1. W recovery przechodzimy do sekcji Wipe (po recovery możemy poruszać się „palcami”, ekran powinien reagować na dotyk). Wybieramy opcję Wipe Factory Reset by pozbyć się wszystkich zbędnych aplikacji i śmieci z telefonu (bez usuwania plików z pamięci USB)
  2. Przechodzimy poziom wyżej i wybieramy Install
  3. Wybieramy pobrany wcześniej rom MIUIPolska
  4. Po zakończonym procesie urządzenie wybieramy Reboot
  5. Podczas samouczka wybieramy język Polski i cieszymy się polskim MIUI
  6. Następne aktualizacje wykonujemy już przez aplikację Aktualizacje

to instalowałem na koncu spytał sie czy chce roota to ja tak i tak jakby sie instalował, potem wygałs i nie moge go teraz uruchomić 

CO ROBIC?

Opublikowano

Jakim cudem odratowałem

Bardzo prosze o jakąść łopatopgiczną instrukcjie wgrani Miu Polska lub Global Pl  ,  bo to co jest napisane w moim poscie powyzej ( skopiowane z Miui polska)  to ni cholery niewiadomo o co chodzi

Zgóry dziękuje wielu osobom za wyrozumiałość i cierpliwość 

Opublikowano

witam

Teraz mam zaistalowane kenzo_global_images_V7.2.3.0.LHOMIDA_20160129.0000.14_5.1_global\images  instalowane prze MIFlash.

--Wczoraj usunąłem bootloader czy on już jest usenety na stałe  czy jak zasilosowałem to kenzo to musze go znów odblokowac?

--I tera prosze bardzo o instrukcjie jak zaistalowąc MIUPOLSKA lub jakis Global PL.

Instrukcja która opisuje wsztko co nacisnac, jaki plik dokładnie załączyć .

Przeprasz ze tak pytam dokładnie ale wszytkie osoby które weszły tu tylko po to by zaistalowac rom i juz sie w to nie bawić wiecej , nie potrfią zrobic wedle instrukcji bo jest ona strasznie ogolnikowa -  przezto tworzy sie cała masa niepotrzebnych postów.

Ja uda mi sie to zrobić, to napisze instrukcje  dla taki laiików jak ja,  ale proszę pomóżcie mi teraz.

Opublikowano

Witam Forumowiczów MiuiPolska. Aktualny Rom Który posiadam to MIUI 6.4.28 Z 29 kwietnia 2016 na swoim Mi4c. Oczywiście telefon odblokowany. Chiałbym zainstalować wersje stabel sugerowaną przez MiuPolska https://miuipolska.pl/wersje-stabilne-miui-v7/ w wersji 7.3. Oczywiście pobrałem plik zip. ale nie wiem jak go zainstalować. Próbowałem tak jak dotychczas miało to miejsce z cotygodniową aktualizacją wersji rozwojowych ale nie idzie. Proszę o jakąś instrukcje i jeszcze jedno, pytanie czy po zainstalowaniu tego Romu zablokuje telefon?? I czy stracę wszystkie dane??  Z góry dziękuję za POMOC.

Opublikowano

Witam, zrobiłem wszystko według poradnika http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

mam obecnie wgrany soft MIUI 7.2 Stable | 7.2.3.0(LHOCNDA) czyli chiński stable

I teraz według tego poradnika powinienem móc wgrać przez updater w telefonie paczke z global dev

5ApdPk5.png

jednak gdy to robię dostaje komunikat can't verify update

Moje pytanie co mam teraz zrobić? odblokować bootloader? bo już nie mam pojęcia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...