luki! Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Podłącz do kompa adb devices adb reboot edl albo adb reboot ebl Wejdzie w tryb wgrywania
marcinj6 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 ale po wpisaniu adb reboo edl uruchamia sie do loga mi i wisi...
luki! Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 (edytowane) a spróbuj adb reboot ebl (nie pamiętam która to kombinacja) Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez luki!
luki! Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 (edytowane) A co Ci się wyświetla po adb devices Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez luki!
marcinj6 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 że telefon jest połączony. wpisuje adb reboot edl i telefon się uruchamia i powinna swiecic się czerwona dioda a zamiast tego uruchamia sie do logi "mi" i wisi:/ kurde nie wiem jakim cudem wgrać jakikolwiek system:/ nie da rady wejść w tryb download. nie wiem czy jest jakiś sposób żeby zainstalować przez fastboot:/
marcinj6 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 (edytowane) Jeśli ktoś coś wie to Proszę o pomoc:) Jeśli to pomoże to miałem odblokowany bootloader i wgrane na china dev miuipolska 6.3.31 chciałem wrzucić global dev 6.3.18 przez miflasha i pokazało mi błąd: "w magazynie brak miejsca dla wykonania tego polecenia 0x80070008: max buffer sector is 256" odłączyłem i jeszcze raz spróbowałem pokazało mi błąd krytyczny.. i od tamtej pory telefon wisi na logo mi. nie da się go wyłączyć ani wprowadzic w tryb download zadnym sposobem n komende w adb. Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez marcinj6
skay77 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 jesli miales odblokowany to normalnie flash a jezeli komp widzi jako Qualkom to zainstaluj stery
marcinj6 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 (edytowane) tzn jak flash? bo jak wchodze w fastboot to wykrywa mi w mi flash ale mam tak nie mam żadnego qualcoma skąd pobrac te stery? Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez marcinj6
skay77 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 (edytowane) masz dobrze wykrywa fastboot tylko ta sciezka dluga nie mozesz jej zrobic krotszej bo ci sie tu pewnie miesza i zaznasz flash all powinien pojsc flash jezeli sciezka jest dobra ,dzialaj Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez skay77
marcinj6 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 jak krótsza? tzn jak skrócić? sky77 pomóż postawić telefon na nogi:)
skay77 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 2 minuty temu, marcinj6 napisał: jak krótsza? tzn jak skrócić? sky77 pomóż postawić telefon na nogi:) flash dawaj ,jak wszystko masz dobrze ustawione ,sterowniki wszystkie sa to pojdzie
marcinj6 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 wyskakuje mi taki błąd jak podłączam telefon w trybie fastboot i wlączam mi flash z załadowanym dev global 6.3.18 nie wiem czy coś robie źle czy coś trzeba podmienic?
skay77 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 wrzuc bo widze na pulpicie masz kenzo global do niego ten dev oczywiscie jest to plik pod mi flash koncowka tgz a nie pod recovery zip
marcinj6 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 próbowałem za pomocą mi flasha wrzucić ch.ina dev 6.3.18 , global stable 7.1 i jeszcze global dev 6.3.18 i przy każdym ten błąd.
skay77 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 musisz cos zle robic albo zle wskazujesz plik do flasha albo to nie jest ten format pliku ,zaraz zobacze na windowsie jak to u mnie wyglada ,za chwile wracam
marcinj6 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 (edytowane) ciekawi mnie to że wczesniej przez miflasha wrzucałem romy tylko przez komende adb reboot edl a teraz tak nie przechodzi w tryb download. ok czekam sky77 wczesniej tez w miflashu pokazywało mi telefon jako com 10 a nie 1 i ciąg znaków tych samych co w adb.. Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez marcinj6
skay77 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 reboot edl to sie wrzuca romy na zablokowany bootloader , cos w tym stylu masz jak u mnie na obrazku https://scr.hu/121n/f74jh
marcinj6 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 u mnie po podłączeniu w trybie fastboot mam tylko to:
skay77 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 mASZ jeszcze ten watek http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html
marcinj6 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 nie wiem ale wygląda jakby brakowało mi sterowników chyba?? 3 minuty temu, skay77 napisał: mASZ jeszcze ten watek http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html w tym wątku piszą aby przez adb wejsc w tryb download a u mnie powoduje uruchomienie ponowne i zawis na logo mi. skąd wziąć stery bo zainstalowałem mipcsuite i nie mam sterów
skay77 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 u mnie wyglada to tak https://scr.hu/121n/7fchu oby sie nie okazalo jak 30min temu ogladalem ze gosciu rozkrecal redmi note 3 pro i dzialal cos z test pointami
marcinj6 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 a jak po uruchumieniu ponownym telefonu wcisnalem volume + to pokazał mi sie telefon na wyswietlaczu i podpiąłem telefon to pokazało mi że mam ten sterownik xiaomi composite mdb interface..
skay77 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 ktos pisal kiedys ze za ktoryms razem wlasnie wykrylo telefon i wtedy mogl zrobic flash
marcinj6 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 z tego co wyczytałem powinienem mieć w menedzerze urzadzen w android phones android composite adb interface xiaomi composite mdb interface a mam tylko to drugie po podłączeniu z volume up.
Goti Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 1 godzinę temu, marcinj6 napisał: wyskakuje mi taki błąd jak podłączam telefon w trybie fastboot i wlączam mi flash z załadowanym dev global 6.3.18 nie wiem czy coś robie źle czy coś trzeba podmienic? Zauważ, że masz spację w ścieżce do romu, a tak nie może być wrzuć rom na dysk C np.
marcinj6 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 wielkie dzięki:) wreszcie udało się uratowac moje xiaomi:D a jak zainstalować twrp na to?
monsiejowa Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) A wystarczyło przeczytać ze zrozumieniem porady kilka postów wcześniej. A tak wyszło kilka dodatkowych stron w temacie niepotrzebnie. Wszystko już było wyjaśnione i opisane w kilku tematach. Ale widać, że szukanie i myślenie boli. Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez monsiejowa
skay77 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 12 godzin temu, marcinj6 napisał: wielkie dzięki:) wreszcie udało się uratowac moje xiaomi:D a jak zainstalować twrp na to? 1 pobranie twrp_kenzo-images(mozesz zmienic nazwe na recovery.img po rozpakowaniu) 2adb start-server, adb devices, adb reboot bootloader, fastboot devices, 3 fastboot flash recovery(nazwa) recovery.img 4fastboot boot recovery.img jak nie zadziala przytrzymujesz kombinacje klawiszy 5 Welcome to Hell (:
Morvi Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Nie rozumiem, gościu miał działający system, ale nie, chce mieć jeszcze "coś tam", więc bawi się i uważa tel. Potem zawala 4 strony tematu żeby w końcu ktoś mu napisał, że ma spację niepotrzebnie (było już o tym kilka razy). Hura! Telefon uratowany! A to jeszcze coś sobie gość dogra, bo inni mają, najwyżej jak uwali fona to powiększy temat o następne 4 strony. CDN... Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk 1
marcinj6 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Sorry za tyle postów. temat był poruszany owszem i szukałem po całym forum i znalazłem post z tym problemem ale nie było konkretnej odpowiedzi. Nie pierwszy raz flashowałem telefon xiaomi a ten błąd mnie zaskoczył. Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez marcinj6
Morvi Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Napisałem tak ponieważ przez takie zawalanie forum niczego nie można znaleźć, co powoduje powstawanie zbędnych tematów i masy powtarzających się postów. @Acid pisał jakiś czas temu o tym żeby napisać kilka szczegółowych tutków o wgrywaniu ROMów, które rozwiążą najczęstsze pytania, ale zaawansowani użytkownicy niestety się do tego nie garną a szkoda. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
skay77 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 marcinj6 oj tam ,jeszcze wgrywanie kernela i cynamon i będziesz zaawansowany (: dobrze że androida nie trzeba stawiać przez terminal wrrr ale by była jazda na forum (: Wysłane z mojego Redmi Note 3
Wogidek Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 No i panowie dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera. Po czym to uczyniłem na tym romie. Poszło za drugim razem. Wgrałem twrp 3.0.2.1-kenzo i roota superSu 2.46. Wszystko się udało bez problemów i uwalenia telefonu. Po tym zabiegu będę miał nadal update wersji DEV z poziomu telefonu? Czy bede musial za każdym razem wgrywać rom przez twrp? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
nexon12 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Wyskoczyła mi dzisiaj aktualizacja na Global Dev 6.3.18 do wersji 6.3.31. Updatował już ktoś?
Rekomendowane odpowiedzi