Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To mój pierwszy post na forum, jestem zupełnie zielona, ale może zdołacie mi pomóc.

Kupiłam dziecku Redmi note 2, telefon był na Miui 7 z tym że nie Polska, tylko eu. Syn chciał go zaktualizować do najnowszej wersji Miui Polska, ale przez komputer się nie dało, próbował tego http://xiaomi.com.pl/aktualizacja-xiaomi-redmi-note-2/

Wszystko zostawało na Waitng for device, więc poszukał poradnika jak ominąć, skorzystał z tego: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/

No i tu zaczęły się schody, robił metodą drugą i zrobił do punku 6, a potem pozwolił systemowi się zaktualizować i został z chińskim romem w wersji powyżej 7, nie mógł iść dalej, bo Flashify nie uruchamiało się w trybie recovery. To zrobił najgłupszą rzecz pod słońcem, wszedł do aktualizacji i próbował od nowa zainstalować wcześniejszy chiński rom, taki downgrade. Po tym zaczęły wyskakiwać komunikaty o zatrzymaniu ustawień, braku możliwości załadowania niższej wersji. Telefon się wyłączył i już nie włączył. Ja nie jestem mu w stanie pomóc, a chłopak ryczy. Bardzo Was proszę pomóżcie.

Edit.

Włączył się na chwilę ale cały czas wyskakują takie komunikaty (załączniki). Wyłącza się niby potem, ale grzeje się, więc podejrzewam że nie jest faktycznie wyłączony. Stygnie po wyjęciu baterii.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Edytowane przez Lenka
Opublikowano

Na pewno się włącza. Uruchom telefon trzymając przyciski głośność-gora i power. Będzie w recovery. Tam English - Wipe & reset - Wipe user data. Potem wyjdź i Reboot. Następnie wgraj najnowszy rom dev chinski albo z instrukcji. Połącz z WiFi, wejdź w Security - Permissions i zobacz czy jest opcja Root. Jak będzie to powtórz metodę z flashify, wgraj Twrp i na końcu MIUIPolska.

Wysłano z Mi4c

• Like 1
Opublikowano

Dzięki serdeczne. Zrobiłam reboot, no i telefon działa, ale jest to teraz Miui 7 5.12.17, czyli gdybym chciała wgrać chiński dev rom, to będzie powtórka z rozrywki, bo to downgrade. Wybacz, nie znam się zupełnie, jedyne co od dziecka doleci ;). A on nie chce nawet dotykać telefonu teraz. Możesz mi napisać łopatologicznie?

Opublikowano (edytowane)

Witam, chłopak niech się nie boi :-)

Zawsze tu dostanie pomoc od kogoś. Tutaj zaglądał?:

Edytowane przez focusik09
Opublikowano

Teraz to się boi nawet oddychać, to maluch, tylko kombinator, ma niecałe 7 lat :D

Obawiam się że muszę się sama w to wgryźć, bo szkoda telefonu, a i dziecka mi teraz szkoda ;)

Zaraz będę brnąć, na razie te wszystkie szaleństwa rozładowały telefon.

Przy okazji może sie czegoś nauczę :D

Opublikowano
2 minuty temu, Lenka napisał:

Teraz to się boi nawet oddychać, to maluch, tylko kombinator, ma niecałe 7 lat :D

Obawiam się że muszę się sama w to wgryźć, bo szkoda telefonu, a i dziecka mi teraz szkoda ;)

Zaraz będę brnąć, na razie te wszystkie szaleństwa rozładowały telefon.

Przy okazji może sie czegoś nauczę :D

Poniżej 50% nigdy nie rób aktualizacji systemu. Tak na przyszłość.

Opublikowano
Przed chwilą, focusik09 napisał:

Witam, chłopak niech się nie boi :-)

Zawsze tu dostanie pomoc od kogoś. Tutaj zaglądał?:

No i zrobiłam według poradnika z pierwszego postu, do 6 punktu wszystko ok, komunikat że zainstalowano pomyślnie ale kiedy chcę wejść do recovery ładuje się Mi, a nie TWRP. Ki diabeł?

Opublikowano
4 minuty temu, Lenka napisał:

No i zrobiłam według poradnika z pierwszego postu, do 6 punktu wszystko ok, komunikat że zainstalowano pomyślnie ale kiedy chcę wejść do recovery ładuje się Mi, a nie TWRP. Ki diabeł?

Jeśli flashtool po zainstalowaniu pokazał zielone kółko z napisem ok to musiał go wgrać. Wyłącz telefon i jednocześnie trzymać przycisk vol+ i power aż do pojawienia się logo mi. Wtedy puścić oba przyciski. Powinien pojawić się TWRP

Opublikowano

Spróbuj powtórzyć ten proces na wyłączonym telefonie i wyciągniętej baterii. Po prostu kliknij download i podepnij telefon bez baterii do komputera. 

Opublikowano

Yes, yes...

Kocham Was Chłopaki ;)

Zainstalowałam Miui Polska, gra i buczy :D

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomoc, jesteście niesamowici.

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...